Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Cursa de 12 ore de la Bathurst: BMW M Team WRT ratează la limită un podium într-o cursă disputată

Valentino Rossi, Maxime Martin şi Raffaele Marciello au terminat pe locul al cincilea cu #46 BMW M4 GT3.+++Pole position, dar abandon nefericit pentru maşina #32 pilotată de Sheldon van der Linde, Dries Vanthoor şi Charles Weerts.+++Raffaele Marciello: "Am fi putut obţine un rezultat mai bun, dar am făcut câteva greşeli".

BMW M Motorsport
·
GT Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/Bathurst. BMW M Team WRT a demonstrat un ritm foarte bun la deschiderea sezonului Intercontinental GT Challenge (IGTC) ce a avut loc pe Circuitul Mount Panorama din Bathurst (Australia), dar nu a reuşit să culeagă roadele într-o cursă marcată de incidente şi vreme schimbătoare. Sheldon van der Linde (Africa de Sud), Charles Weerts şi Dries Vanthoor (ambii Belgia) au început cursa de 12 ore din pole position cu #32 BMW M4 GT3, dar au fost forţaţi să se retragă după un accident. În #46 BMW M4 GT3, Valentino Rossi (Italia), Maxime Martin (Belgia) şi Raffaele Marciello (Elveţia) s-au luptat pentru un loc pe podium într-o fază finală interesantă până în ultimul tur, dar în cele din urmă au trebuit să se mulţumească cu locul al cincilea.

 

De-a lungul cursei, BMW XM Safety Car a intrat pe circuit în mod după accidente, pentru ultima dată cu aproximativ 40 de minute înainte de final. Neutralizarea a declanşat o luptă acerbă pentru locurile de podium, în care Martin a trecut pentru scurt timp pe locul al treilea cu o manevră îndrăzneaţă de depăşire, dar a trebuit să renunţe imediat la această poziţie din cauza unei uşoare erori de frânare pe pista încă alunecoasă. Furtuni cu averse de ploaie puternică au caracterizat a doua jumătate a cursei. Abia în ultima oră s-a uscat din nou asfaltul.

 

Pentru cea de-a doua maşina, #32, weekendul începuse perfect. Sâmbătă, van der Linde a asigurat pole position pentru #32 BMW M4 GT3 în Top 10 Pole Shootout, dând motive echipei să sărbătorească. Martin a calificat maşina #46 pe locul al optlea.

 

Cursa a început duminică dimineaţa la ora locală 5.45, când încă era întuneric. Maşina #32 s-a menţinut la conducere în prima fază, în timp ce #46 a continuat să avanseze. Nu a trecut mult până când ambele BMW M4 GT3 au fost între primele trei. Cu toate acestea, după aproape cinci ore de cursă, a existat un moment de şoc pentru BMW M Team WRT, când maşina #32 a lovit puternic glisierele de protecţie după un contact nefericit cu o maşină depăşită cu un tur. Weerts, care pilota la acel moment, a scăpat teafăr din fericire, dar pentru el şi coechipierii lui - van der Linde şi Vanthoor - a însemnat încheierea prematură a cursei.

 

Între timp, maşina #46, aflată pe locul al doilea, a continuat să lupte pentru şefia cursei. În a doua jumătate a cursei, vremea a provocat în mod repetat scene turbulente pe pistă şi a compactat plutonul de mai multe ori. În plus, #46 BMW M4 GT3 a coborât temporar din Top 10 după o penalizare drive-through pentru trecerea liniei albe la pit stop, dar a reuşit să recâştige rapid poziţii şi să rămână în plutonul fruntaş până la final.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24./25. April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare