Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

FIA WEC în Qatar: început de sezon dificil pentru BMW M Motorsport şi BMW M Team WRT

BMW M Motorsport a început sezonul 2024 din Campionatul Mondial FIA de Anduranţă cu Qatar 1812 km. +++ Cursa de debut a BMW M Hybrid V8 în clasa Hypercar din WEC s-a dovedit o provocare. +++ Valentino Rossi, Maxime Martin şi Ahmad Al Harthy ratează de puţin podiumul în noua clasă LMGT3 la comenzile #46 BMW M4 GT3.

FIA WEC
·
BMW M Motorsport
·
LMDh
·
GT Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/Doha. BMW M Motorsport a început sezonul 2024 din Campionatul Mondial FIA de Anduranţă cu Qatar 1812 km pe Circuitul Internaţional Losail de lângă Doha (Qatar). În clasa Hypercar, BMW M Team WRT a înscris două BMW M Hybrid V8. Cursa de debut a prototipului în FIA WEC a prezentat provocări, iar ambele maşini au terminat în afara Top 10 după aproape zece ore de cursă. #46 BMW M4 GT3 a ratat podiumul în noua clasă LMGT3 pentru doar câteva secunde, marcând un debut valoros pentru Valentino Rossi în FIA WEC.

 

#20 BMW M Hybrid V8 a încheiat deschiderea sezonului pe locul al 12-lea. Piloţii oficiali BMW M Sheldon van der Linde (Africa de Sud), René Rast (Germania) şi Robin Frijns (Ţările de Jos) s-au aflat pe rând la volan. Coechipierii lor, Dries Vanthoor (Belgia), Raffaele Marciello (Elveţia) şi Marco Wittmann (Germania), au terminat pe locul al 16-lea cu #15 BMW M Hybrid V8, după ce maşina a necesitat o scurtă reparaţie în boxă cu aproximativ o oră înainte de final.

 

#46 BMW M4 GT3 înscris de Team WRT, al cărei echipaj a fost format din piloţii oficiali BMW M Valentino Rossi (Italia) şi Maxime Martin (Belgia), completaţi de Ahmad Al Harthy (Oman), au luptat până la final pentru podium în noua clasă LMGT3. În cele din urmă, trioul a terminat pe locul al patrulea, la doar câteva secunde în spatele Top 3. #31 BMW M4 GT3 a ajuns la linia de sosire pe locul al şaselea în clasă. În acea maşină, pilotul oficial BMW M Augusto Farfus (Brazilia) a împărţit cockpitul cu Sean Gelael (Indonezia) şi Darren Leung (Marea Britanie).

 

A doua etapă din totalul de opt curse ce alcătuiesc FIA WEC 2024, cursa de 6 ore de la Imola (Italia), va avea loc pe 21 aprilie.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare