Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Dezvoltarea producţiei BMW Group în Germania - uzina din Regensburg investeşte şi continuă să angajeze

+++ Utilizare foarte mare a capacităţii, cu producţie anuală de 238.301 automobile în 2023 - cifre de producţie mai mari sunt aşteptate pentru 2024.+++ Lansarea pe piaţa mondială a noului BMW X2 la începutul lunii martie. +++ 600 de noi angajaţi în 2024. +++ Investiţii suplimentare de 200 de milioane de euro pentru a asigura viitorul pe termen lung la Regensburg şi Wackersdorf.

Tehnologie
·
Corporativ
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Producţie, reciclare
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 1,08 MB)
  
Photos(34x, 643,8 MB)

Bucureşti/Regensburg. Perspectivele sunt bune pentru BMW Group în Regensburg, Germania: directorul uzinei, Armin Ebner, este extrem de optimist pentru 2024. "De când am adăugat un schimb de noapte în toamna anului trecut, producţia noastră zilnică a crescut deja cu aproximativ 300 de automobile, la 1.300 în prezent. Producţia noastră anuală totală pentru 2023 a fost de 238.301 automobile." Aceasta înseamnă că, anul trecut, aproape unul din zece BMW produse la nivel mondial a provenit din Regensburg.

 

"Acest lucru confirmă atractivitatea puternică pentru clienţi a modelelor din clasa compactă construite în Regensburg, BMW X1 şi BMW X2", subliniază Ebner. A doua generaţie BMW X2 a intrat în producţie la Regensburg în noiembrie. Lansarea pe piaţa mondială a automobilului produs exclusiv la uzina BMW Group din Regensburg a avut loc pe 2 martie. Pieţele sale principale vor fi China, SUA şi Europa.

 

Ebner anticipează o nouă creştere a numărului de automobile produse la Regensburg în 2024. Uzina va putea produce mult peste 300.000 de unităţi pe an, pentru a răspunde cererii pieţei. Producţia de modele electrice în special este de aşteptat să crească semnificativ: în 2024, cel puţin unul din trei modele BMW care părăsesc uzinele de vehicule din Bavaria ale BMW Group ar trebui să fie un automobil electric - iar acelaşi lucru este valabil şi pentru Regensburg.

 

"Cu BMW iX1 şi BMW iX2, vom continua să inspirăm clienţii din întreaga lume cu plăcerea de a conduce electric de la Regensburg", spune Ebner. Europa este o piaţă de vânzare deosebit de importantă pentru modelul electric BMW iX2, mai ales în contextul în care versiunile iX1 şi iX2 20, cu un singur motor electric de 204 CP, tracţiune faţă şi o baterie cu o capacitate netă de 64,7 kWh oră pentru o autonomie de 475 km sunt disponibile la preţuri foarte competitive în gamă, inclusiv în compraţie cu modele cu motoare cu ardere internă.

 

Bateriile de înaltă tensiune pentru automobilele electrice construite în Regensburg sunt produse pe amplasamentul din Leibnizstraße, în imediata apropiere a uzinei auto. "Locaţia noastră din Leibnizstraße oferă un sprijin valoros pentru transformare. Faptul că aici am produs peste 100.000 de baterii de înaltă tensiune pe parcursul anului trecut este o dovadă a intensificării cu succes a mobilităţii electrice la Regensburg", explică Ebner. Pentru a îndeplini diferenţele de cerere ale clienţilor din toate regiunile lumii, Regensburg va continua, de asemenea, să construiască automobile cu motor termic, ca parte a mixului, pe aceeaşi linie de asamblare.

 

Punerea în funcţiune a centrului de testare a bateriilor din Wackersdorf de la jumătatea anului 2024

Locaţia din Wackersdorf urmează să devină, de asemenea, un facilitator major pentru mobilitatea electrică: "Primele rezultate din noul nostru centru de testare a bateriilor vor intra în operare regulată la Wackersdorf de la jumătatea anului 2024", spune Ebner. Noul centru de testare, care acoperă o suprafaţă de peste 8.000 de metri pătraţi, va fi integrat în structurile existente ale locaţiei. Aici, bateriile de înaltă tensiune şi alte componente ale sistemului de propulsie electric pentru viitoarele modele BMW Group vor fi testate într-o fază foarte timpurie de dezvoltare - cu mult înainte de începerea producţiei.

 

600 de noi angajări sunt planificate până la sfârşitul anului 2024

Acest nivel ridicat de producţie se reflectă şi în dezvoltarea numărului de angajaţi. "Am angajat deja peste 500 de persoane în 2023. Pentru 2024, intenţionăm să recrutăm alţi 600 pentru producţia noastră", explică Ebner. Locaţia caută să atragă angajaţi în zone cu deficit de competenţe, cum ar fi întreţinerea şi electronicele. "Dar vom compensa şi uzura naturală cauzată de oamenii care părăsesc fabrica din cauza vârstei", a continuat Ebner. Uzina BMW Group din Regensburg va recruta 120 de noi stagiari şi în vară. "Acest lucru va include pregătirea a opt stagiari pentru noul locaţie planificată în Straßkirchen, aici, în Regensburg." Personalul principal al BMW Group din locaţiile sale din Regensburg şi Wackersdorf, aflate în estul Bavariei, numără în prezent aproximativ 9.250 de angajaţi.

 

Investiţie de 200 de milioane de euro în asigurarea viitorului pe termen lung - pregătirea pentru producţia NEUE KLASSE din a doua jumătate a deceniului

Până la sfârşitul anului 2024, un total de aproximativ 200 de milioane de euro vor fi direcţionaţi către locaţiile Regensburg şi Wackersdorf. Ebner: "Perspectivele pentru ambele locaţii arată foarte bine. Această investiţie nouă ne va ajuta să asigurăm viitorul pe termen lung al ambelor unităţi. În acelaşi timp, este şi o investiţie în Palatinatul Superior ca locaţie pentru industrie".

 

În acelaşi timp cu construirea modelelor actuale, uzina auto din Regensburg se pregăteşte şi pentru producţia următoarei generaţii de modele, care va demara în a doua jumătate a deceniului. "Cu NEUE KLASSE, compania îşi propune să stabilească noi standarde pentru digitalizare, electrificare şi circularitate - şi deja ne pregătim pentru acest lucru în Regensburg. În pauza de producţie de Anul Nou, am finalizat primele modificări majore, inclusiv pentru secţia de asamblare auto. Alte măsuri structurale vaste vor fi implementate la începutul anului 2024/2025", explică Ebner.

 

Iniţiative extinse de conservare a resurselor

Uzinele BMW Group din Regensburg şi Wackersdorf investesc, de asemenea, în conservarea resurselor. Iniţiativele variază de la logistica de transport la biodiversitate şi de la gestionarea apei la noi metode de producţie eficiente din punct de vedere al resurselor. "De exemplu, la începutul anului, una dintre cele două linii de acoperire de bază din vopsitorie am convertit-o în întregime în separare uscată folosind pudră de calcar. A doua linie - din motive de producţie - va fi schimbată în august 2025."

 

Această metodă va permite uzinelor BMW Group din Regensburg şi Dingolfing să economisească anual 17 milioane de litri de apă şi aproximativ 17.400 MWh de energie. "Conversia procesului de vopsire ne aduce cu încă un pas mai aproape de obiectivul BMW Group de a reduce emisiile de CO₂ pe întreg ciclul de viaţă al vehiculului cu 40% până în 2030", subliniază Ebner.

 

Uzina BMW Group din Regensburg a investit, de asemenea, în practici eficiente din punct de vedere al apei în 2023. Recondiţionarea sistemelor sale de răcire a redus consumul total de apă al uzinei cu o cincime, economisind anual aproximativ 53 de milioane de litri de apă.

 

Digitalizare în conformitate cu principiile BMW iFACTORY

Pe măsură ce implementează BMW iFACTORY, BMW Group se concentrează şi pe digitalizarea uzinei din Regensburg pentru a crea o fabrică conectată digital şi inteligent. "Urmăm o abordare completă care reuneşte oameni, procese şi sisteme. Digitalizarea optimizează procesele şi îi ajută pe angajaţii noştri să-şi facă treaba - pentru că oamenii vor continua să fie coloana vertebrală a producţiei noastre", spune Ebner.

 

De exemplu, uzina BMW Group din Regensburg este prima fabrică a industriei auto din lume care utilizează un proces digitalizat şi automatizat end-to-end pentru inspecţia, procesarea şi marcarea suprafeţelor vopsite ale automobilelor în producţia standard, care se bazează pe roboţi controlaţi de AI (inteligenţă artificială).

 

"Obiectivul meu este ca noi să fim un pionier, modelând schimbarea împreună cu echipa noastră remarcabilă din uzină, astfel încât să ne putem apăra poziţia de lider la nivel mondial - şi astfel mobilitatea «Made in Upper Palatinate» poate continua să inspire oameni din întreaga lume în viitor", rezumă Ebner.

 

Uzinele BMW Group din Regensburg şi Wackersdorf

De mai multe decenii, BMW Group se consideră un reper pentru tehnologia de producţie şi excelenţa operaţională în construcţia de automobile - inclusiv în locaţiile sale din Regensburg şi Wackersdorf. Uzina auto a BMW Group din Regensburg există din 1986 şi este una dintre cele peste 30 de locaţii de producţie ale BMW Group din întreaga lume. Un total de până la 1.300 de automobile din gamele BMW X1 şi BMW X2 ies zilnic de pe linia de producţie a uzinei din Regensburg - destinate clienţilor din întreaga lume. Diferite tipuri de sisteme de propulsie sunt fabricate în mod flexibil pe o singură linie de asamblare - de la automobile cu motoare termice la modele plug-in hybrid sau electrice.

 

Bateriile de înaltă tensiune pentru modelele electrice construite în Regensburg sunt produse tot pe plan local, în imediata vecinătate a uzinei auto. Acestea sunt asamblate la facilitatea de producţie de componente electrice, care a fost deschisă în 2021 în Leibnizstrasse.

 

Parcul de Inovaţie BMW Wackersdorf aparţine tot de locaţia din Regensburg. Campusul de 55 de hectare, construit în anii 1980, a fost conceput iniţial ca o facilitate de reprocesare nucleară. BMW Group şi-a amplasat acolo producţia de cockpituri, precum şi furnizarea de piese pentru uzinele de pe alte meridiane. Alături de BMW, care este cel mai mare angajator, şi alte companii au sediul în Parcul de Inovaţie Wackersdorf. În total, aproximativ 2.500 de angajaţi lucrează acolo.

 

Personalul principal al BMW Group din locaţiile Regensburg şi Wackersdorf, aflate în estul Bavariei, este format din aproximativ 9.250 de angajaţi, inclusiv peste 300 de stagiari. www.bmwgroup-werke.com/regensburg/de.html

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

Munich. Here you can see the on demand webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare