Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Electric şi benzină – BMW i şi MINI maşini oficiale în competiţiile motorsport din România din acest weekend

Premieră pentru BMW i – trei automobile electrice au fost maşini oficiale de siguranţă într-un raliu de asfalt în România. +++ MINI John Cooper Works Countryman a debutat pe circuit ca safety car la Romanian Retro Racing.

 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Fotografiile au fost realizate de ValleB MotorSport pentru Romanian Retro Racing şi de Szabo Attila pentru Raliul Maramureşului.

Fotografiile au fost realizate de ValleB MotorSport pentru Romanian Retro Racing şi de Szabo Attila pentru Raliul Maramureşului.

Bucureşti.
Weekendul care tocmai s-a încheiat a adus mai multe competiţii de motorsport în România, organizate sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Automobilele BMW şi MINI au realizat mai multe premiere ca automobile oficiale în cadrul acestor evenimente.

 

Raliul Maramureşului este unul din cele mai emblematice raliuri de asfalt din România. Ca în fiecare an, a inclus şi spectaculoasa trecerea peste Pasul Gutâi, integrată în raliurile maramureşene deja din 1971. În acest an evenimentul a primit suportul dealerului BMW Group West Motors cu serie de modele BMW (BMW X2) şi BMW i (BMW i4 M50, BMW i5 M60 şi chiar BMW i7 xDrive60). Acestea au jucat rolul de automobile oficiale şi de securitate. O premieră a fost faptul că o flotă de modele electrice a fost folosită în securizarea traseului, acoperind întregul raliul. Cu roluri de Sweeper (BMW i7), Spectator Safety (BMW i5) şi maşină de securizare traseu (BMW i4), cele trei modele electrice au parcurs zilnic întreaga lungime a raliului, în ritm sportiv, fără a avea nevoie de încărcare. Ziua de sâmbătă a adus cele mai mari provocări, cu un traseu total de 288,5 km, incluzând probele de legătură.

 

„A fost o provocare pentru echipă de a adapta stilul de condus, valorificând recuperarea de energie. Maşinile însă nu au fost menajate. Au fost exploatate într-un mod sportiv, în ritmul necesar sigurizării probelor, dar în siguranţă. Am folosit toţi consumatorii, inclusiv aer condiţionat sau alimentare girofar. La final de zi, autonomia afişată era undeva la 140 km, cu aproximativ un sfert de baterie disponibilă”, a împărtăşit Andrei Potra, fondator safetycar.ro şi responsabil pentru flota oficială.

 

Tot în Vestul ţării, pe Transilvania Ring, BMW Group România a continuat parteneriatul de tradiție cu Romanian Retro Racing – o asociere care are alături o comunitate frumoasă de pasionați de automobile. Pe circuitul Transilvania Motor Ring a avut loc a doua etapă a campionatelor de viteză şi regularitate pe circuit pentru automobile istorice, cu participarea  a peste 30 de echipaje. BMW Group România a construit o tradiție în a pune la dispoziție modele de performanţă pentru rolul de safety car. De această dată noul MINI John Cooper Works Countryman, modelul de 300 CP, şi-a făcut debutul pe circuit în România.

 

Un aspect inedit a fost faptul că în cursa de Viteză pe Circuit au luat startul două automobile Mini clasice de competiție. Cele două modele demonstrat încă o dată performanțele remarcabile și spiritul de luptă cu Corneliu Chiriliuc pilotând un Austin Mini, 1966 şi Andrei Jerca cu Mini Cooper S 1967. Ambele modele vin din perioada de glorie a mărcii în Raliul Monte Carlo, când MINI obţinea trei victorii şi câştiga popularitatea mărcii într-un proiect alături de legendarul designer de maşini de curse John Cooper.

 

Următoarea etapă Romanian Retro Racing are loc pe 6-7 iulie, când un alt model sportiv al grupului va fi prezent pe circuit în rol de Safety Car.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Change Search Settings.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Spanish
 • Limba fişierului ataşat
 • Arabic
 • Engleză
 • French
 • German
 • Italian
 • Japanese
 • Portuguese
 • Romanian
 • Russian
 • Spanish
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare