PressClub Romania · Article.
Noile modele MINI în vizită la „Urme de Bucurie“, caravană pentru protecţia animalelor
26.06.2024 Comunicat de presă
20 de jurnaliști și influenceri au testat noile MINI Cooper și MINI Countryman într-o caravană pentru protecția animalelor. Grupul a vizitat “Urme de Bucurie”, adăpostul de excelență al Asociaţiei „Save the Dogs and Other Animal”, o poveste de succes pentru protecţia animalelor în România.
Press Contact.
Alexandru Seremet
BMW Group
Tel: +40-213041532
send an e-mail
Author.
Alexandru Seremet
BMW Group
Downloads.
Bucureşti/Cernavodă. 20 de jurnaliști și influenceri au testat noile MINI Cooper și MINI Countryman într-o caravană pentru protecția animalelor. Grupul a vizitat “Urme de Bucurie”, adăpostul de excelență al Asociaţiei „Save the Dogs and Other Animal”, o poveste de succes pentru protecţia animalelor în România.
Road trip-ul a fost făcut cu mașini din noua gamă MINI care continua seria de paşi spre dezvoltare durabilă. Noile MINI Cooper și MINI Countryman conțin acum noi soluţii de materiale reciclate, iar pentru prima dată, pielea naturală poate fi înlocuita cu pielea sintetică Vescin, disponibilă opţional, că alternativă la pielea naturală. Este de o calitate excepţională şi permite o reciclare uşoară la final de viaţă.
Vă invităm să vizitați adăpostul cu o rezervare în prealabil la recepția clinicii: 0241 235 081 și să susțineți activitatea ONG-ului printr-o donație https://donate.savethedogs.eu/ro/Ddoneazaudb/~darul-meu?_cv=1)
Caravana Pentru Protecția Animalelor
MINI, marca britanică ce foloseşte un buldog englez ca avatar, se află în mijlocul unei transformări complete a gamei de modele. Pentru a construi un dialog despre protecţia animalelor în societatea românească am creat o Caravană Specială către „Urme de Bucurie” - centrul de excelență al organizației Save the Dogs and Other Animals România, asociație ce conduce campanii de prevenție și sterilizare a câinilor și pisicilor, alături de găzduirea pe termen lung a celor care nu pot fi adoptate.
Extins pe o suprafață de șapte hectare, adăpostul de la Cernavodă găzduiește peste 200 de câini, 21 de cai, 54 de măgăruși și 20 de pisici, alături de o clinică pentru sterilizare și alte intervenții. Povestea adăpostului a pornit în urmă cu 20 de ani când Sara Turetta a părăsit Milano pentru a se stabili în România ca să ofere o nouă șansă animalelor abandonate și maltratate și a fondat Urme de Bucurie.
“Am găsit în <<Urme de Bucurie>> un exemplu pozitiv excepţional pe care îl aducem în atenția publicului cu mare drag. Am dorit să folosim această caravană pentru a pune în prim plan noua familie MINI, dar şi o temă foarte importantă pentru societatea românească – protecţia animalelor, o problemă acută dat fiind numărul mare de abandonuri şi problemele grave pe care le generază acest fenomen. Considerăm că grijă pentru animale este o chestiune de umanitate, care ajunge să ne definească pe toţi, ca societate. Caravana pentru protecţia animalelor este o continuare firească a eforturilor noastre pentru dezvoltare durabilă şi sustenabilă”, spune Alex Şeremet, responsabil comunicare BMW Group.
Anul 2024 marchează relansarea întregii familii de modele MINI. În caravana către “Urme de Bucurie” au participat modele MINI Cooper şi Countryman, electrice şi pe benzină, cu puteri de până la 300 CP pentru modelele pe benzină şi 313 CP pentru modelele electrice. Modelele prezentate scot în prim plan noua diversitate de opţiuni de motorizare MINI, cu mai multe versiuni electrice pentru modelele Cooper şi Countryman, dar şi o gamă largă de motoare cu ardere internă.
Un element tehnologic comun pe care îl au toate modelele este noul sistem de operare MINI 9.0, susţinut de un ecran central rotund OLED, o premieră pentru industria auto. Se remarcă o particularitate – modul de condus Personal permite configurarea imaginii de fundal, valorificând calitatea afişării OLED. Noul sistem vine cu o gamă largă de aplicaţii, care include jocuri şi toate aplicaţiile importante de streaming audio. Asistentul personal individual care permite o gamă largă de comenzi vocale completează interacţiunea cu utilizatorul şi poate fi configurat cu Spike, buldogul MINI, drept avatar.
MINI şi dezvoltarea durabilă
Marca britanică a fost mereu recunoscută pentru designul emblematic, posiblităţile de personalizare şi plăcerea de a conduce. Noile modele aduc o contribuţie nouă în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi soluţiile digitale.
Preocuparea pentru protecţia mediului este evidenţiată de la alegerea materialelor pentru producţia noilor modele. Pentru prima dată MINI a eliminat complet cromul şi pielea naturală. La interior notele de accent cromate au fost înlocuite de un sistem de iluminat care include şi o proiecţie pe bord (disponibilă opţional) care îşi schimbă designul şi culorile în funcţie de modurile de condus sau preferinţelor utilizatorului. Plasticul care acoperă în mod obişnuit planşa de bord şi care continuă şi pe suprafaţa uşilor a fost înlocuit cu un material ţesut din textile de polyester reciclate. Un material similar este folosit şi pentru covoraşele din interior. Materialul poate fi spălat şi este uşor de întreţinut. O alternativă de calitate la materialele convenţionale din plastic, soluţia reduce şi emisiile CO2 şi consumul de apă în procesele de producţie. Pielea sintetică Vescin, disponibilă opţional, este o alternativă la pielea naturală. Asigură o calitate excepţională şi permite o reciclare uşoară la final de viaţă.
În procesul de sustenabilitate MINI acordă atenție şi pe zona de producție de jante. Acestea folosesc aluminiu reciclat în proporţie de 70%, material care reduce emisiile de CO2 cu până la 80% în procesele de producţie în comparaţie cu metoda conventională, care este mare consumatoare de energie. BMW Group produce anual 10 milioane de jante turnate, din care 95% sunt din aluminiu. Folosind această tehnologie, ne propunem să atenuam impactul asupra mediului prin reducerea emisiilor anuale de CO2 cu până la 500.000 milioane tone.
Preocuparea pentru mediu se regăseşte şi în procesul de producţie. De exemplu la uzina BMW Group de la Leipzig au fost ridicate patru turbine eoline deja din 2013. Acestea au o putere de 10 MW (generând aproximativ 25 GWh/an). Al doilea pas în susţinerea alimentării cu energie verde a venit în 2017, când a fost inaugurată „ferma de baterii” pentru stocarea de energie. Echipată cu până la 700 de baterii second-life de înaltă tensiune de la automobile BMW i3, aceasta oferă stocare intermediară a energiei electrice pentru energia de la turbinele eoliene şi din alte surse, contribuind la optimizarea managementului local al energiei şi la stabilizarea reţelei.
O altă inovaţie durabilă care operează la uzina din Leipzig este "tehnologia arzătorului" utilizată pentru uscarea vopselei pe acoperişurile contrastante. Deja din 2022, Leipzig a devenit prima uzină auto din lume care a pilotat noua tehnologie, care poate funcţiona nu numai cu gaz natural, ci şi cu hidrogen. Arzătoarele flexibile pot arde hidrogen (H₂), gaz natural (metan - CO₄) sau un amestec al celor două şi pot chiar comuta între ele fără a fi necesară întreruperea operaţiunilor. Arderea hidrogenului nu are impact negativ direct asuprea mediului.
Pentru MINI Countryman se va folosi o metodă nouă de vopsire care utilizează resursele eficient, cunoscută sub numele de “Vopsire fără pulverizare excesivă”. Aceasta elimină excesul de vopsea (suprapulverizare) generat de metodele convenţionale de vopsire şi face suprafeţele cu mai mult de o culoare mai uşor de produs, deoarece nu mai necesită procesul laborios de mascare. Vopsirea fără pulverizare excesivă ajută, de asemenea, la reducerea emisiilor de CO₂, deoarece aerul evacuat din cabina de vopsire necesită mai puţină curăţare. În plus, necesită mult mai puţin aer condiţionat, adică aer care este adus la o temperatură şi umiditate prestabilite. Prin urmare, este nevoie de mai puţină energie pentru a regla aerul şi a trata evacuarea.