Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Dnevi inovacij BMW Group 2014: nove tehnologije pogona.

Pred kratkim predstavljena BMW i3 in BMW i8 sta prvi vozili brez emisij v premium segmentu vozil. Eno je bilo oblikovano kot popolnoma električni model vozila, drugo pa kot hibridni plug-in model. Njuna tehnologija BMW eDrive spodbuja užitek v vožnji, ki je zaščitni znak blagovne znamke, medtem ko hkrati prinaša velike prihranke pri porabi goriva in emisijah CO2 – vse do nič emisij iz izpušne cevi, kadar vozilo deluje v povsem električnem načinu vožnje.

Tehnologija
·
Technology, Research & Development
·
Efficient Dynamics
·
Alternativni pogonski sistemi, mobilnost v prihodnosti
 

Press Contact.

Gordana Kisilak
BMW Group

Tel: +386 (0)1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~289,33 KB)
  
Photos(4x, ~10,07 MB)

Pred kratkim predstavljena BMW i3 in BMW i8 sta prvi vozili brez emisij v premium segmentu vozil. Eno je bilo oblikovano kot popolnoma električni model vozila, drugo pa kot hibridni plug-in model. Njuna tehnologija BMW eDrive spodbuja užitek v vožnji, ki je zaščitni znak blagovne znamke, medtem ko hkrati prinaša velike prihranke pri porabi goriva in emisijah CO2 – vse do nič emisij iz izpušne cevi, kadar vozilo deluje v povsem električnem načinu vožnje. To je BMW Efficient Dynamics.

 

Strategija Efficient Dynamics že več kot 15 let navdihuje in oblikuje razvoj novih modelov vozil vseh blagovnih znamk podjetja BMW Group, kar se odraža v razvoju visoko učinkovitih vozil, ki združujejo dinamično zmogljivost z inteligentnim upravljanjem energije. Danes blagovni znamki BMW in MINI, zahvaljujoč Efficient Dynamics, ponujata premium modele vozil, ki določajo merila v svojih segmentih v smislu svojega izjemnega ravnovesja med zmogljivostjo in ekonomičnostjo porabe goriva. Noben drug proizvajalec ni zmanjšal emisij CO2 svojih vozil hitreje in na tako široki ravni kot prav podjetje BMW Group.

 

Efficient Dynamics: prilagodljiv portfelj in stalna optimizacija.

BMW Group podpira prilagodljiv pristop, ki temelji na široki paleti vozil in tehnologij pogona. To zagotavlja, da je podjetje BMW Group vedno pripravljeno na izzive prihodnosti v vseh svojih različnih oblikah – vključno s spreminjajočimi se zahtevami mobilnosti svojih strank ter razvijajočimi se pravnimi zahtevami in družbenimi prednostnimi nalogami. Spekter rešitev po meri vsebuje naslednje:

  • visoko učinkovita vozila z vgrajenimi najnovejšimi dosežki na področju zasnove motorja z notranjim izgorevanjem,
  • popolnoma električni modeli vozil za vsakodnevno mestno vožnjo,
  • hibridni plug-in modeli vozil z nizkimi emisijami za daljše razdalje.

 

Stalna optimizacija, ki vključuje najnovejše dosežke iz programa Efficient Dynamics, in zaščitni znak ne zgolj za motorje z notranjim izgorevanjem TwinPower Turbo podjetja BMW Group, temveč tudi elektromotorjev, baterij in sistemov upravljanja energije BMW eDrive, ki se uporabljajo v električnih in hibridnih plug-in modelih vozil. V dolgoročnejšem obdobju se BMW Group ukvarja tudi z razvojem tehnologije, ki temelji na gorivnih celicah na vodik.

 

Tehnologija eDrive bo vključena v modele vozil BMW.

BMW i8 združuje zmogljivost športnega avtomobila s porabo goriva, ki je značilna za kompaktne avtomobile. Njegov hibridni plug-in sistem, ki so ga razvili strokovnjaki podjetja BMW Group, ponuja najvišje standarde zmogljivosti, učinkovitosti, vsakdanje praktičnosti in kakovosti, ter ponovno potrjuje položaj podjetja BMW Group kot vodilnega v tehnologiji na področju inženiringa pogonskih sklopov. V dolgoročnejšem obdobju podjetje BMW Group načrtuje prenos te tehnologije eDrive v vse modele vozil svojih ključnih blagovnih znamk.

 

Izjemne lastnosti hibridnega plug-in pogonskega sklopa BMW i8 temeljijo na združitvi tehnologije eDrive in TwinPower Turbo. Natančna sinhronizacija med motorjem z notranjim izgorevanjem in elektromotorjem se odraža v moči in zmogljivosti blagovne znamke BMW ter v intenzivni izkušnji vožnje in izvrstni učinkovitosti porabe goriva v vsakdanji vožnji. Znanje in izkušnje podjetja BMW Group se odražajo tudi v prilagodljivem krmiljenju pogonskega sklopa in inteligentnem upravljanju energije. Na primer, BMW i8 ima pogon na vsa štiri kolesa za cestno vožnjo in funkcijo električnega pospeška, ki pomaga motorju z notranjim izgorevanjem pri pospeševanju. Visokonapetostna baterija se polni z zaviranjem. Poudarki vključujejo tudi dodatni visokonapetostni generator na zadnji osi, ki bateriji zagotavlja dodatno energijo, kadar potuje s konstantno hitrostjo ali kadar pospešuje. To se doseže z delovanjem motorja pri višji obremenitvi, in zagotavlja, da ima vozilo dovolj rezervnih moči, da zadnji del potovanja prepotuje v popolnoma električnem načinu vožnje.

 

Lani je bila na frankfurtskem Mednarodnem avtomobilskem salonu Frankfurt International Motor Show (IAA) 2013 predstavljena tudi ta hibridna plug-in tehnologija v modelu vozila ključne blagovne znamke BMW – BMW Concept X5 eDrive. To je bilo tudi prvič, da je bil hibridni plug-in sistem združen s sistemom inteligentnega štirikolesnega pogona BMW xDrive. Rezultat je vozilo Sports Activity Vehicle, ki združuje športnost z učinkovitostjo porabe goriva, vrhunsko trakcijo in vsestranskost, ter se ponaša s pospeškom od 0 do 100 km/h v manj kot sedmih sekundah. BMW Concept X5 eDrive ima tudi popolnoma električni doseg do 30 kilometrov. Njegova povprečna poraba goriva (vrednost testnega cikla EU), ki je približno 3,8 litra/100 km, z emisijami pribl. 90 g CO2/km, pa postavlja nove standarde v tem razredu vozil.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - november 2021.
03.11.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - julij 2021.
05.07.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2021.
01.03.2021
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava