Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A jövő fenntarthatósága a jelenben kezdődik: debreceni iskolásoknak szóló környezettudatossági programhoz csatlakozott a BMW Group Gyár Debrecen

Második alkalommal rendezték meg Debrecenben a „Légy környezettudatos, ne pazarolj!” elnevezésű, általános és középiskolásoknak szóló környezetvédelmi és edukációs programot. Az egész napos rendezvény célja, hogy felhívja a fiatal generáció figyelmét a környezettudatos gondolkodás fontosságára. A szemléletformáló esemény főtámogatója 2023-ban a BMW Group Gyár Debrecen.

Vállalati
·
Üzemek, létesítmények
·
Fenntarthatóság
 

Press Contact.

Reka Jenei
BMW Magyarország

Tel: +36-52-33-3800

send an e-mail

Második alkalommal rendezték meg Debrecenben a „Légy környezettudatos, ne pazarolj!” elnevezésű, általános és középiskolásoknak szóló környezetvédelmi és edukációs programot. Az egész napos rendezvény célja, hogy felhívja a fiatal generáció figyelmét a környezettudatos gondolkodás fontosságára. A szemléletformáló esemény főtámogatója 2023-ban a BMW Group Gyár Debrecen.

Az iskolákban országszerte április 24-28. között szervezett Fenntarthatósági Témahéthez csatlakozva 2023-ban is megrendezte „Légy környezettudatos, ne pazarolj!” elnevezésű programját a Hajdú-Bihar megyei Élelmiszermentő Egyesület és a Virtuózok. A kezdeményezéséhez csatlakozott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Maradék nélkül munkacsoportja, a Debreceni Tankerületi Központ és a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC), így összesen mintegy 2000 diák vehetett részt a Kölcsey Központban lezajlott eseményen.

„A környezetvédelem és a környezettudatosság abszolút ott él a fiatalokban, ezért bizonyos, hogy minden hasonló, diákokat célzó szemléletformáló program termékeny táptalajra hull” – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

A BMW Group Gyár Debrecen csapata büszkén állt a program mellé, hiszen a vállalat számára két kulcsfontosságú területet egyidejűleg érint: az oktatást és a fenntarthatóságot. Mindkét témakör hosszútávó gondolkodást és a jövőbe történő befektetést igényel, ezért fontos a fiatalabb korosztályok megszólítása és bevonása, hiszen az ő képzésük, illetve újszerű látásmódjuk és gondolataik lehetőséget adnak az innovációra és a megújulásra – mind környezeti, mind gazdasági szempontból.

„A fenntartható jövő bennetek van. Hisszük, hogy a mai fenntarthatósági erőfeszítéseink csak a kezdetét jelentik valami sokkal jelentősebb és hatékonyabb programnak, amivel ti még élhetőbbé tehetitek a Földet” – hangsúlyozta diákoknak mondott köszöntőjében Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen vezetője.

A BMW Group debreceni gyára az oktatás minden szintén igyekszik hozzájárulni Debrecen és a régió fejlődéséhez, ezért az oktatás minden szintjén, már az óvodai neveléstől kezdődően együttműködést alakított ki. A mostani fenntarthatósági esemény ezen belül elsősorban az általános és középiskolás korosztályt szólította meg, hiszen a környezettudatosságra nevelést nem lehet elég korán kezdeni.

A szakképzéshez kapcsolódóan április közepén bejelentették, hogy a DSZC-vel kötött együttműködés keretében kiválasztásra került az a 100 technikus diák, akik a 2023 szeptemberében induló duális képzés első évfolyamát alkotják majd. Felsőoktatási partnerségüknek köszönhetően pedig a napokban nyilvánosságra hozták, hogy a BMW Group 10 magyar pályázó számára teljeskörű tandíjmentességet biztosító ösztöndíjat kínál a berlini ESMT (European School of Management & Technology) Global Online MBA képzésére. További részletek és jelentkezés ide kattintva érhető el.

A debreceni lesz a vállalatcsoport első olyan üzeme, amelyet már a tervezés első fázisától teljes egészében az iFACTORY koncepció mentén fejlesztettek, a hatékony, környezetbarát és digitalizált gyártás jegyében. Ez többek között 4500 fa ültetését, saját napelempark telepítését jelenti, valamint egy hosszú távú, Debrecenre szabott, átfogó biodiverzitási stratégia kialakítása is folyamatban van. A lehető leginkább környezetbarát gyártási technológián túl a Debrecenben debütáló NEUE KLASSE modellek a körkörös gazdaság jegyében jelentős részben újrafelhasznált, illetve újrahasznosított anyagokból (műanyagok és fémek) készülnek majd.

Debrecenben a BMW Group egy teljes értékű autógyárat épít fel, présüzemmel, karosszériaépítő részleggel, fényezőműhellyel és összeszerelő csarnokkal, valamint az elektromos hajtáshoz szükséges akkumulátorcellák összeszerelését házon belül lehetővé tevő, egyedi akkumulátor-összeszerelő üzemmel. A Debrecen északnyugati térségében, több mint 400 hektárnyi területen elterülő üzem a vállalatcsoport első olyan egysége, amelyet már a tervezés első fázisától teljes egészében az iFACTORY koncepció mentén fejlesztettek, a hatékony, környezetbarát és digitalizált gyártás jegyében. A BMW Group Gyár Debrecen a tervek szerint 2025-ben kezdi meg a termelést, több mint 1500 munkavállalóval.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés