Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Raliul Dakar 2018 - Etapa 5: San Juan de Marcona – Arequipa

• Două echipaje MINI au încheiat etapa a cincea în Top 10 • Terranova a depăşit nisipul fin şi dunele înalte şi s-a clasat al şaselea în etapă • Przygonski a terminat etapa a cincea pe locul al zecelea şi ocupă poziţia a opta în clasamentul general

 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~120,98 KB)
  
Photos(15x, ~49,81 MB)

Bucureşti/München. Încă o dată, nisipul deşertului a cauzat probleme pentru aproape toţi sportivii, indiferent de categorie. Chiar de la început, plutonul fruntaş al categoriei auto -a confruntat cu probleme în nisipul fin şi dunele din regiunea Tanaca. Cu toate acestea, în ciuda condiţiilor, toate cele cinci echipaje MINI au încheiat etapa a cincea, două dintre acestea intrând în Top 10.

Cel mai bine clasat echipaj MINI la finalul etapei a cincea a fost cel format din Orlando Terranova (Argentina) şi navigatorul Bernardo Graue (Argentina), care a ocupat locul al şaselea, după ce a avut poziţia a 20-a la start. Acest rezultat înseamnă că tandemul argentinian şi modelul MINI John Cooper Works Rally se află acum aproape de o clasare în Top 10, ocupând locul al 12-lea.

Jakub "Kuba" Przygonski (Polonia) şi Tom Colsoul (Belgia) au fost şi de această dată în mijlocul acţiunii. După ce praful s-a retras la finalul etapei a cincea, echipajul MINI John Cooper Works Rally a fost clasat pe poziţia a zecea şi acum au urcat în clasamentul general al Raliului Dakar pe locul al optulea.

Przygonski: "Am fost blocaţi în prima secţiune. A fost foarte dificil să ieşim de acolo şi am pierdut mai bine de 30 de minute pentru a ne elibera. Celelalte secţiuni au fost mult mai bune..."

Boris Garafulic (Chile) şi navigatorul Filipe Palmeiro (Portugalia) au fost şi ei victimele nisipului fin, astfel că au fost blocaţi la un moment dat, dar în cele din urmă s-au eliberat şi au încheiat etapa pe locul al 12-lea. Acum, ei sunt pe poziţia a 28-a în ierarhia competiţiei.

Mikko Hirvonen (Finlanda) şi Andreas Schulz (Germania) nu au avut noroc în etapa de miercuri. Hirvonen a acuzat dureri la gât după o coborâre bruscă din vârful unei dune, incident care l-a obligat să piloteze cu prudenţă. Efectul pilotajului la viteză redusă a făcut ca maşina lor să rămână deseori blocată în nisip.

Hirvonen: "Ce pot spune? Am abordat dunele în prima viteză şi astfel m-am afundat în nisip de 2-3 ori. A fost dezastru."

Un alt echipaj MINI John Cooper Works Buggy, cel format din Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită) şi Timo Gottschalk (Germania) - a început etapa într-un ritm incredibil, astfel că a încheiat prima parte a etapei a cincea în poziţia de lider. Ulterior, spre finalul etapei, Al Rajhi a ales o trasă pe litoralul Oceanului Pacific şi a fost lovit de un val ciudat care a dus modelul MINI în apă. Din fericire, echipajul Garafulic - Palmeiro i-a tractat înapoi pe plajă. Mai mult ajutor a venit din partea tandemului Hirvonen - Schulz care a tractat #314 până la finalul probei speciale.

Etapa a şaptea duce sportivii pe un traseu ce măsoară 447 de kilometri de legătură şi o probă specială în lungime de 313 km. Caravana porneşte de la Arequipa (Peru) şi ajunge în Bolivia, la La Paz. Pentru mai multe informaţii despre Dakar 2018, accesaţi site-ul competiţiei.

Raliul Dakar 2018: rezultatele echipajelor MINI după etapa 5

Loc

Pilot

Navigator

#

MINI

Echipă

Timp

8

Jakub Przygonski (Polonia)

Tom Colsoul (Belgia)

312

MINI John Cooper Works Rally

Orlen Team

15h44:09 +2h16:43

12

Orlando Terranova (Argentina)

Bernardo Graue (Argentina)

307

MINI John Cooper Works Rally

X-raid Team

17h31:07 +4h03:41

15

Mikko Hirvonen (Finlanda)

Andreas Schulz (Germania)

305

MINI John Cooper Works Buggy

X-raid Team

18h16:22 +4h48:56

28

Boris Garafulic (Chile)

Filipe Palmeiro (Portugalia)

317

MINI John Cooper Works Rally

X-raid Team

23h29:15 +10h01:49

29

Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită)

Timo Gottschalk (Germania)

314

MINI John Cooper Works Buggy

X-raid Team

23h41:03 +10h13:37

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare