Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group a publicat Raportul de Dezvoltare Durabilă 2018

Anual, Raportul de Dezvoltare Durabilă prezintă evoluţia companiei raportat la obiectivele strategice pe termen lung BMW Group. Este prezentată transparent o gamă largă de indicatori de sustenabilitate în ceea ce este un raport etalon pentru industria auto şi industria germană în general.

 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~102,75 KB)
  
Photos(3x, ~21,65 MB)

Related Links.

"Raportul de Dezvoltare Durabilă 2018" este disponibil la următoarea adresă: https://www.bmwgroup.com/svr.

Bucureşti/München. Pe parcursul anului trecut, BMW Group a înregistrat progrese suplimentare în ceea ce priveşte modelarea mobilităţii sustenabile, după cum se arată în noul său Raport de Dezvoltare Durabilă 2018. Raportul oferă informaţii despre măsurile şi realizările actuale din anul de raportare 2018, precum şi despre evoluţia pentru respectarea obiectivelor şi angajamentelor de dezvoltare durabilă ale companiei pe termen lung.

 

"Dezvoltarea durabilă este o misiune holistică, ancorată ferm în strategia noastră corporate", declară Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG. "Pe lângă dezvoltarea de produse şi servicii inovatoare, utilizarea responsabilă a resurselor este o altă preocupare centrală a tuturor lucrurilor pe care le facem - cu obiective şi măsuri clare pe care ni le impunem şi le implementăm cu succes".

 

Noi repere pentru eficienţa resurselor

Ca parte a strategiei de dezvoltare durabilă globală, BMW Group se concentrează nu numai pe construirea de automobile din ce în ce mai eficiente, ci şi pe diverse aspecte ale eficienţei utilizării resurselor în reţeaua sa de producţie internaţională.

 

În 2018, BMW Group a stabilit noi recorduri în acest domeniu. Emisiile CO2 raportate per automobil produs au scăzut în medie cu 2,4% faţă de anul precedent, la un nou minim de 0,40 tone pe automobil. Numai în ultimii cinci ani, această valoare a fost redusă cu aproximativ 39%. Acelaşi lucru este valabil şi pentru emisiile CO2 absolute pentru reţeaua de producţie, care sunt mai mici cu 2,7% faţă de anul precedent. De asemenea, fabricile BMW Group au stabilit un nou punct de referinţă pentru consumul de energie per maşină produsă în 2018: producţia de automobile a necesitat 2,12 MW de energie pe maşină, ceea ce înseamnă o scădere medie de 2,3% faţă de 2017.

 

Noile valori de referinţă pentru producţie se regăsesc în diferite măsuri implementate în 2018. De exemplu, trecerea finală la iluminatul cu LEDuri la uzinele germane ale companiei a produs economii efective de energie. Cu 79% din energia electrică achiziţionată în întreaga lume fiind provenită din energii regenerabile, BMW Group s-a apropiat de nivelul ridicat din anul anterior. Începând din 2017, toate locaţiile europene ale BMW Group sunt alimentat cu energie electrică din surse regenerabile. De asemenea, locaţia companiei din Brazilia a atins acest punct de referinţă în 2018. Obiectivul comapeniei este ca îmcepând cu 2020, toată energia folosită de companie în producţie să vină din surse regenerabile.

 

Extindere suplimentară a mobilităţii electrice

Concentrându-se timpuriu pe mobilitatea electrică, BMW Group şi-a câştigat poziţia de lider pe plan mondial. Cu un total de 75.000 de automobile electrificate livrate clienţilor în 2018, BMW Group a fost liderul de piaţă autoritar în Europa. În întreaga lume, compania a vândut peste 140.000 de modele electrificate. Datorită creşterii semnificative a vânzărilor de maşini electrice hibride şi plug-in hybrid, emisiile CO2 medii ale flotei au rămas în 2018 la acelaşi nivel ca în anul precedent, în pofida unei noi scăderi a vânzărilor de modele diesel. În următorii câţiva ani, BMW Group va lansa treptat modele electrificate suplimentare, precum MINI Electric, BMW iX3 şi BMW iNEXT, care vor reduce în mod semnificativ emisiile CO2 şi emisiile poluante. Ca parte a abordării holistice a mobilităţii electrice, BMW Group va extinde şi infrastructura necesară. Serviciul de încărcare ChargeNow oferă deja clienţilor acces la peste 223.000 de puncte de încărcare publice la nivel mondial.

 

Drepturile omului şi standardele de mediu în lanţurile globale de furnizori

BMW Group este un susţinător puternic pentru un lanţ de aprovizionare transparent şi eficient din punctul de vedere al resurselor. Diferitele măsuri şi iniţiative din anul analizat au contribuit la promovarea respectării normelor de mediu şi sociale pentru achiziţiile de materii prime. În acest context, compania a emis, în 2018, Codul BMW Group privind Drepturile Omului şi Condiţiile de Muncă, bazându-se pe un proces de verificare a antecedentelor care este obligatoriu pentru furnizorii şi partenerii de vânzări.

 

Orientarea angajaţilor şi angajamentul social

BMW Group se bazează pe o forţă de muncă diversă, capabilă şi cu înaltă calificare. Măsurile de siguranţă ocupaţională au redus încă o dată frecvenţa accidentelor în 2018. Pentru a dezvolta activ abilităţile şi punctele forte ale angajaţilor individuali, cheltuielile pentru programele de formare profesională şi continuă au crescut semnificativ în 2018. BMW Group se bazează pe o forţă de muncă din ce în ce mai diversă: în 2018, procentul femeilor angajate în cadrul companiei şi în poziţiile de conducere a crescut din nou. Şi în domeniul CSR, BMW Group este implicat în promovarea diversităţii şi a femeilor puternice. De exemplu, Premiul pentru Inovaţie Interculturală al companiei recunoaşte organizaţiile care lucrează pentru atingerea diversităţii culturale, favorizează relaţiile interculturale şi promovează drepturile femeilor din întreaga lume. Aproximativ 70% dintre câştigătorii Premiului pentru Inovaţie Interculturală sunt femei (www.interculturalinnovation.org). BMW Group evaluează oportunităţile egale în educaţie. Copiii şi adolescenţii, indiferent de religie, cultură sau ţara de origine, au dreptul la acces egal la educaţie. În 2018, proiectele educaţionale ale BMW Group care se concentrează pe tehnologie şi ştiinţă au ajuns la peste 316.000 de copii şi adolescenţi - dublu faţă de numărul din 2017. Obiectivul este de a ajunge la un milion de copii şi adolescenţi în 2025.

 

Strategia de dezvoltare durabilă a BMW Group

Integrarea consecventă a dezvoltării durabile în modelul său de afaceri şi strategia corporate NUMBER ONE > NEXT asigură viabilitatea şi competitivitatea viitoare ale BMW Group. De asemenea, compania este conştientă de responsabilitatea sa pentru abordarea problemelor globale. Pentru a-şi îndeplini standardele în calitate de cel mai de succes şi durabil furnizor de mobilitate individuală, compania a urmărit sistematic, începând cu anul 2012, zece obiective de dezvoltare durabilă pe termen lung. Anual, Raportul de Dezvoltare Durabilă prezintă rezultatele concrete în conformitate cu aceste orientări strategice. De asemenea, BMW Group oferă informaţii şi exemple suplimentare privind concentrarea companiei asupra dezvoltării durabile pe site-ul său şi în buletinul de sustenabilitate.

 

Standardul de raportare şi calitatea auditului

BMW Group a publicat Rapoarte de Dezvoltare Durabilă începând din 2001 - din 2013, exclusiv ca PDF interactiv. Raportul pentru 2018 a fost elaborat din nou în conformitate cu liniile directoare ale Iniţiativei de Raportare Globală (standarde GRI, nivel extins) şi îndeplineşte complet criteriile standardului de raportare CSR din Germania. De asemenea, toate declaraţiile cantitative şi calitative din raportul pentru 2018 au fost verificate de către o companie de audit externă (PricewaterhouseCoopers) în conformitate cu următoarele criterii: materialitate, incluziune a părţilor interesate, claritate, exhaustivitate, exactitate, fiabilitate şi comparabilitate. Asigurarea independentă a fost efectuată în conformitate cu Standardul ISAE 3000 (Standardul Internaţional de Angajare a Asigurării).

 

Evaluarea orientării durabile a BMW Group

Substanţa dezvoltării durabile, precum şi transparenţa în raportare sunt recunoscute de experţi internaţionali: BMW Group este singurul producător de automobile care a apărut în clasamentul publicat de RobecoSAM AG pentru Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) în fiecare an din 1999. În ratingul elaborat de Carbon Disclosure Project (CDP), BMW Group a câştigat un loc în categoria "Leadership" cu un rating "A-" pentru măsurile de transparenţă şi protecţie a climei în anul analizat. În cel mai recent clasament realizat în 2018 de către Institutul pentru Cercetare Economică Ecologică (IÖW) şi asociaţia de afaceri "future", Raportul de Dezvoltare Durabilă 2017 al BMW Group a fost numit cel de-al doilea cel mai bun raport de dezvoltare durabilă publicat de o companie germană majoră. Într-o comparaţie a industriei, raportul BMW Group este liderul detaşat.

 

"Raportul de Dezvoltare Durabilă 2018" este disponibil din 20 martie 2019 la următoarea adresă: https://www.bmwgroup.com/svr.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare