Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Evoluţie - un proiect de artă despre evoluţia mărcii MINI pe capote de motor semnat de Adrian Mitu

O explorare personală a istoriei MINI transpusă în două lucrări spectaculoase pictate pe capote de motor - evoluţia mărcii MINI, cu Alec Issigonis în prim-plan, şi evoluţia MINI în motorsport, cu John Cooper în prim-plan. Proiectul va fi prezentat la Auto Cobălcescu şi Automobile Bavaria Băneasa. Şi reporneşte iniţiativa #ArtMeMINI, prin care cele două showroomuri MINI din Bucureşti îşi propun să devină un spaţiu de exprimare liberă pentru artiştii români care colaborează cu BMW Group.

 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti. Adrian Mitu este un artist român care s-a remarcat la nivel internaţional cu lucrări inspirate din lumea automobilului. Cu un stil cu o forţă narativă remarcabilă, compoziţiile lui complexe spune poveşti puternice din istoria mărcilor, aşa cum a fost seria de lucrări "Blue Coffee" dedicate 100 de ani BMW, "Blue Hero" dedicat lui Jochen Neerpasch sau "Blue One" dedicat BMW M1. Lucrările lui Adrian au fost expuse în muzee dedicate automobilului din România (Ţiriac Collection) şi Statele Unite (LeMay - America's Car Museum şi BMW Car Club of America Fundation). După ce s-a remarcat cu acuarele în care foloseşte cafea şi un contrast între tonuri reci şi calde, acum Adrian îşi duce arta pe noi teritorii.

 

Proiectul digital "New MINI. BIG LOVE" marchează lansarea lucrărilor Evoluţie, două picturi de mari dimensiuni realizate pe două capote de motor de MINI Electric. Noul proiect a marcat trecerea de la acuarelă la vopsea acrilică şi un nou mod de lucru pentru Adrian.

 

"Evoluţie" reprezintă o compoziţie realizată din două lucrări. Ambele concepte au fost dezvoltate pe baza unei explorări personale pe care Adrian le-a făcut asupra istoriei mărcii. Prima este dedicată evoluţiei mărcii MINI şi îl are în prim-plan pe creatorul modelului original, Alec Issigonis. A doua capotă îl are în prim-plan pe John Cooper, cel care a transformat Mini într-un succes în motorsport şi a dat numele modelelor sportive. Ambele compoziţii sunt construite pe baza unei explorări personale pe care Adrian le- făcut în jurul celor două personaje principale şi în jurul istoriei mărcii. În lucrări se ascund multe revelații şi detalii, de la Criza Canalului Suez din 1956, care a declanşat cererea pentru automobile foarte economice, până la momente care au definit carierele lui Issigonis sau Cooper. În acelaşi timp, ambele lucrări au în partea centrală un MINI Electric şi elemente care sugerează electricitatea, ca o tranziţie către viitor.

 

"Acest proiect este pentru mine un nou început, iar începuturile mele sunt legate de Mini. Acum 8 ani aveam o schița în camera mea, pe planșeta de desen, peste care am decis într-o dimineața inspirată să pun cafea. Şi acel moment a fost poate începutul meu artistic pentru că a dus după un an de schițe cu cafea la prima mea expoziție.

Anul trecut, pe aceeași masă din fosta mea cameră - actualmente livingul părinților mei -, am așezat două capote de MINI pe care le-am pictat în culori acrilice, o tehnica total nouă pentru mine şi mai mult ca sigur începutul unui nou capitol artistic pentru mine.

 

Acest proiect este începutul unei noi direcţii artistice pentru mine, atât prin tehnică, dar mai ales prin suportul foarte interesant. Şi rămân același povestitor care scoate oameni şi faptele lor în faţă. Acum o fac printr-o tehnică nouă, mult mai aproape de pictura în ulei, tehnica supremă de pictură în opinia mea."

 

Cele două lucrări, "Evoluţie. Alec Issigonis" şi "Evoluţie. John Cooper", vor fi prezentate în următoarele luni în cele două centre MINI din București, la Auto Cobălcescu şi Automobile Bavaria, începând cu 7 mai. Astfel se reporneşte iniţiativa #ArtMeMINI, prin care cele două showroomuri MINI îşi propun să devină un spaţiu de exprimare liberă pentru artiştii români care colaborează cu BMW Group.

"Cu #ArtMeMINI dorim să construim un spaţiu care să ajute artiştii cu care colaborăm să se exprime liber, să ajungă la un public cât mai numeros. Pandemia a întrerupt acest demers. Prin experienţa digitală construită în jurul evenimentului «New MINI. BIG LOVE» aducem proiectul nostru şi în afara showroomurilor, o extindem ca o platformă de comunicare. Şi nu o puteam face mai bine decât cu un nou proiect spectaculos, care incită la descoperire. În perioada următoare o să explorăm noi posibilităţi de a ajuta artiştii cu care colaborăm să fie descoperiţi de un public cât mai numeros", explică Alexandru Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

 

În ultimul deceniu, BMW Group România a avut o serie de colaborări cu artişti din mai multe domenii, de la muzică clasică şi jazz până la sculptură şi pictură. Compania se consideră un partener care îşi doreşte să susţină exprimarea creativă şi să creeze noi oportunităţi de exprimare pentru artişti.

 

Lucrările "Evoluţie" vor fi expuse în cadrul celor două showroomuri MINI din Bucureşti în perioada 7 mai - 8 iulie. În acelaşi timp compania explorează noi platforme pentru a aduce proiectul mai aproape de public, dar şi noi oportunităţi pentru a continua iniţiativa #ArtMeMINI.

 

New MINI. BIG LOVE.

6 mai, ora 19:00.

https://www.facebook.com/MINI.Romania

https://www.youtube.com/MINIRomania
wwwMINI.ro

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24/25 April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024; with the World Premieres of the new MINI Aceman and the new BMW i4.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare