Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

MINI Recharged by Paul Smith: un simbol reinventat în mod durabil

Designerul britanic transformă un Mini clasic din MINI Paul Smith Edition din 1998 şi reinventează clasicul în acest proces. Automobilul personalizat face parte din proiectul MINI Recharged, care sărbătoreşte fuziunea tradiţiei cu tehnologia de pionierat, prin instalarea unui motor electric în modelul original. În iunie 2022, această maşină unică a designerului emblematic îşi va sărbători premiera mondială la Salone del Mobile 2022 din Milano.

F56
·
Vehicule speciale
·
MINI Electric
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/München/Milano. Reconversie de cel mai înalt nivel: un clasic legendar este transformat într-o maşină electrică nou cu design nou şi modernizată pentru condus fără emisii. Sir Paul Smith, familiar de mult timp fanilor brandului britanic emblematic, care este în afaceri de peste 50 de ani, este mintea creativă din spatele acestei colaborări. Prezentarea acestui proiect durabil la Salone Del Mobile 2022 de la Milano a oferit scena potrivită pentru Sir Paul Smith şi Oliver Heilmer, directorul MINI Design, pentru a discuta despre abordările durabile ale designului auto.

Vara trecută, Paul Smith a prezentat MINI STRIP la Salonul Auto IAA de la München: un concept car sustenabil, radical redus. Acum, modelul său MINI Recharged revine la această idee pentru a explora posibilităţile de design durabil. "Trei lucruri descriu perfect acest automobil: calitate, dezvoltare durabilă şi funcţionalitate", explică designerul.

"Această maşină respectă şi trecutul", adaugă Smith. Cu acest unicat, Paul Smith reexaminează un proiect şi mai vechi care l-a legat de MINI de peste 20 de ani: în 1998 a creat MINI Paul Smith Edition, limitată la 1.800 de exemplare. Prototipul acestei ediţii unice a fost vopsit într-un albastru strălucitor pe baza unui eşantion preluat dintr-una dintre cămăşile preferate ale lui Paul Smith. Noul model unic păstrează această nuanţă coloristică inconfundabilă şi memorabilă, în timp ce cutia de baterii verde lime aminteşte de o paletă de culori din anii 1990. Cu toate acestea, etosul original al maşinii rămâne în ciuda reproiectării.

De asemenea, proiectul este despre respectarea moştenirii şi a designului atemporal - în special, lucrarea emblematică a lui Sir Alec Issigonis, creatorul primului Mini. "Când te muţi în apartamentul mătuşii tale bătrâne, din respect nu schimbi totul, dar faci ceva modernizare", spune Smith. Sir Alec Issigonis a dezvoltat clasicul Mini ca răspuns la criza petrolului din 1959. Consum minim de combustibil, utilizare maximă a spaţiului - aceasta a fost ideea care a convins milioane de oameni de-a lungul mai multor decenii să investească într-un Mini şi este încă parţial responsabil pentru succesul MINI din prezent.

Conceptul radical redus şi durabil al MINI Strip continuă în interiorul maşinii nou proiectate. Renunţând în mod intenţionat la părţile ornamentale, caroseria cu podeaua goală şi neacoperită domină interiorul, cu covoraşe rustice din cauciuc reciclat deasupra. Pe lângă materialele inovatoare, care economisesc resursele, designul lui Paul Smith omite instrumente întregi în alte locuri: un magnet lângă volan găzduieşte smartphone-ul, care, în afară de vitezometru, înlocuieşte aproape toate butoanele şi funcţiile vechi de pe tabloul de bord. Volanul în modelul său exclusiv poate fi complet îndepărtat pentru a facilita accesul în maşină - atât o soluţie inovatoare, cât şi o glumă ironică, simbolică a inteligenţei specifice lui Paul Smith.

"Am făcut o maşină din anii 1990 total relevantă pentru prezent", este descrierea făcută de designer. "Ideile nu sunt niciodată problema, le poţi găsi peste tot. Provocarea este să le implementăm. Aici a funcţionat. Un vis s-a împlinit", spune el. Inginerii de la "Recharged Heritage Limited" sunt responsabili şi pentru realizarea acestui vis. Noul partener MINI a transformat clasicul Mini într-un automobil fără emisii prin instalarea unui motor electric de 72 kW. MINI oferă deja plăcerea de a conduce fără emisii la nivel local, cu modelul electric MINI Cooper SE şi cel plug-in hybrid MINI Cooper SE Countryman şi este pe cale de a oferi un viitor electric.

Pentru expunerea designului unic la Salone del Mobile 2022 din Milano, showroomul Paul Smith va fi proiectat în culorile atractive ale MINI Recharged by Paul Smith. La Salone del Mobile, vizitatorii vor avea ocazia să vadă modelul nou proiectat, precum şi MINI STRIP de anul trecut.

Mai multe detalii despre proiectul MINI Recharged şi noul partener "Recharged Heritage Limited" vor fi dezvăluite în curând.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

21 March - 09:00 AM CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare