Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Panoramic Vision: noul head-up display pe toată lăţimea parbrizului intră în producţie de serie în 2025

Noul head-up display BMW se numește BMW Panoramic Vision și reprezintă reinterpretarea orientării șoferului BMW „ochii la drum – mâinile pe volan” în NEUE KLASSE.

Tehnologie
·
Infotainment, sisteme de control
·
Sisteme asistenţă şofer
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 611,89 KB)
  
Photos(2x, 2,83 MB)
  More below article text

Bucureşti/München. Noul head-up display BMW se numeşte BMW Panoramic Vision şi intră în producţie cu primele modele NEUE KLASSE. Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, a confirmat noua tehnologie în timpul discursului său la Conferinţa Anuală din 2023.

 

BMW dezvoltă în prezent o platformă tehnologică complet nouă pentru NEUE KLASSE, al cărei nume este o referinţă la modelele de pionierat care au transformat compania în anii 1960. Această platformă va stabili standarde în digitalizare, dezvoltare durabilă şi design pentru automobilele electrice.

 

Noul head-up display, proiectat pe toată lăţimea parbrizului, creează o suprafaţă unică de interacţiune şi informaţii pentru toţi ocupanţii.

 

Frank Weber, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Dezvoltare, descrie principalele avantaje ale acestui nou head-up display revoluţionar astfel: "Parbrizul devine un singur afişaj mare cu noul nostru BMW Panoramic Vision, deschizând posibilităţi complet noi pentru designul automobilelor noastre. Indiferent dacă şoferul decide singur ce informaţii doreşte să afişeze în propriul câmp vizual sau dacă toţi ocupanţii pot vedea întregul conţinut. Proiecţia revoluţionară şi cockpitul mult mai clar structurat oferă o nouă senzaţie impresionantă de spaţiu şi o nouă experienţă de condus. Ne ducem la un nou nivel cu conceptul nostru <<privirea pe drum - mâinile pe volan>>.”

 

Pentru prima dată, tehnologia inovatoare de proiecţie permite afişaje vizibile pe toată lăţimea parbrizului pentru toţi pasagerii. BMW Panoramic Vision afişează informaţii relevante pentru conducător şi pasageri, cu o intensitate luminoasă şi un contrast mai ridicate pe o zonă acoperită cu culoare închisă la limita inferioară a parbrizului.

 

Acest lucru creează o imagine extrem de clară care este întotdeauna vizibilă pe toată lăţimea parbrizului. Informaţiile relevante pentru situaţia de condus sunt întotdeauna disponibile la locul potrivit, la momentul potrivit.

 

Privirea pe drum - mâinile pe volan, oreintare spre şofer
BMW Panoramic Vision reprezintă abordarea consecventă BMW centrată pe conducător în noul sistem de control BMW iDrive pentru NEUE KLASSE. BMW Group a fost primul producător auto care a dezvoltat un cockpit care se concentrează pe o experienţă de condus deosebit de intensivă, sigură şi concentrată. Întâi cu conceptul BMW Turbo în 1972, apoi cu BMW Seria 3, BMW a introdus conceptul de bord orientat spre şofer. Calculatoarele de bord cu afişaje digitale au apărut pentru prima dată pe BMW Seria 7 în anii 1980. Primul BMW iDrive din 2001 a redus complet comutatoarele şi butoanele ca niciun alt sistem de control până acum, creând un interior modern, simplificat. La scurt timp după a urmat prima producţie de serie de head-up display BMW. Povestea de succes a BMW Group care dezvoltă inovaţii de pionierat continuă cu noul head-up display BMW Panoramic Vision pentru NEUE KLASSE.

 

BMW Panoramic Vision şi BMW iDrive în NEUE KLASSE

BMW Group continuă să dezvolte în mod constant conceptul de operare BMW iDrive cu BMW Panoramic Vision. Compania a prezentat automobilul revoluţionar BMW i Vision Dee la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas la începutul acestui an. Acesta arată cum un head-up display extins poate fi folosit şi pentru designul de control al afişajului şi o experienţă captivantă a utilizatorului în viitor. Proiectul demonstrează fuziunea dintre realitate şi lumea virtuală prin transformarea parbrizului în suprafaţă de proiecţie.

 

Acum, această tehnologie devine realitate ca versiune de serie în automobilele NEUE KLASSE, BMW Panoramic Vision.

 

La IAA Mobility 2023 de la München, BMW Group va prezenta paşi suplimentari şi noi detalii pe drumul către NEUE KLASSE. Pe lângă BMW Panoramic Vision, noi elemente de control şi informaţii din noul BMW iDrive vor fi prezentate în NEUE KLASSE.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

AUTO SHANGHAI 2023.

17./18. April 2023. Webcast of the Pre-Night Event and the BMW Group Press Conference at the Auto Shanghai 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare