Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group pune în funcţiune un nou tunel pentru testarea farurilor şi a iluminatului exterior

BMW Group Light Channel Next este cel mai lung instrument de dezvoltare al companiei, măsurând 132 de metri. +++ Tehnologia de ultimă oră permite simularea realistă a diferitelor scenarii de testare pentru iluminarea drumului şi efectele de iluminare. +++ Pregătit rapid într-un fost depozit.

Tehnologie
·
Lumină şi vizibilitate
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/München. BMW Group are acum la dispoziţie un nou tunel pentru testarea farurilor şi a iluminatului exterior ale modelelor noi. Noul Light Channel Next, construit într-un fost depozit de piese din Unterschleißheim, lângă München, este una dintre cele mai mari şi mai moderne facilităţi de acest gen din lume. Proiectul permite proiectanţilor şi dezvoltatorilor să analizeze şi să optimizeze toate componentele luminilor automobilului prin simularea precisă a diferitelor scenarii pe modele reale. Condiţiile de iluminare ambientală pentru orice moment din zi şi din noapte pot fi reproduse în mod realist acolo.

 

În noul tunel de lumină, dezvoltatorii îşi concentrează atenţia în principal pe integrarea farurilor adaptive extinse, care garantează iluminarea în siguranţă a drumului şi a împrejurimilor, precum şi un condus fără oboseală. Pe lângă faptul că reprezintă un factor important de siguranţă, luminile automobilului sunt însă şi o problemă de  design pentru toate mărcile din BMW Group. Luminile de zi, cu un design atractiv, fac parte din blocurile optice ale modelelor actuale, precum grila iluminată BMW "Iconic Glow", stopurile distinctive MINI cu designul Union Jack sau covorul luminos dinamic, care adaugă un efect de iluminare în zona de acces în automobil. Modelele de lumină inovatoare şi efectele individuale de iluminare conferă fiecărui model un aspect inconfundabil.

 

"Pentru BMW Group, lumina este un subiect care constant câştigă importanţă. Cu noul Light Channel Next, privim cu încredere spre viitorul care va aduce idei inovatoare pe automobil şi pe piaţă, care vor face o impresie de durată asupra clienţilor şi vor spori siguranţa rutieră", spune specialistul în lumini Christian Jebas.

 

BMW Light Channel Next intervine acolo unde computerele îşi ating limitele

Când vine vorba de dezvoltarea de noi sisteme de lumini, simulările asistate de calculator oferă o bază solidă. Cu toate acestea, în ciuda progreselor uriaşe în domeniul realităţii virtuale şi mixte, o evaluare a luminii pe automobilul în condiţii reale rămâne indispensabilă pentru inginerii şi designerii BMW Group. Noul tunel de lumini oferă condiţiile perfecte pentru aceasta.

 

Având o lungime de 132 de metri, Light Channel Next este cel mai lung instrument de dezvoltare din BMW Group. Suprafaţa de testare are o lăţime de aproximativ 22 de metri. Aceasta înseamnă că dezvoltatorii şi designerii au la dispoziţie o suprafaţă totală de aproape 3.000 de metri pătraţi. Facilitatea include şi un atelier de pregătire a prototipurilor pentru testele cu lumini. Intrarea în funcţiune a noului tunel de lumini urmează după aproximativ trei ani de construcţie. Locaţia din Unterschleißheim este aproape de Centrul de Cercetare şi Inovare (FIZ) al BMW Group, la nord de München.

 

Patru suprafeţe de sol pentru teste extinse de lumină în toate condiţiile

Una dintre cele mai importante caracteristici ale noului tunel de lumini îl reprezintă condiţiile solului. Sunt disponibile patru suprafeţe diferite pentru analiza tehnologiilor de lumini nou dezvoltate şi a modelelor de lumină. Zona centrală are o suprafaţă de asfalt, care a suferit un proces special de şlefuire a suprafeţei pentru a o îmbătrâni artificial. Caracteristicile sale de reflexie corespund cu cele ale unui drum, făcând posibilă evaluarea culorii şi omogenităţii fascicolelor statice sau variabile ale fazei scurte.

 

În plus, o alee sau chiar un strat comun de parcare subterană pot fi folosite pentru analiza covoarelor de lumini BMW. Dezvoltatorii au acces chiar la un parchet de tipul celor folosite pentru prezentarea automobilelor la târguri.

 

BMW Light Channel Next simulează condiţiile de iluminare în orice moment al zilei

Pentru a evita reflexiile nedorite de pe pereţi sau tavan, întregul tunel de lumini este vopsit într-o culoare specială, negru mat, care absoarbe lumina. De asemenea, capcane de lumină sunt montate în zona pereţilor, astfel încât camera, cu excepţia podelei, să absoarbă toată lumina. Alte suprafeţe sunt proiectate în mod deliberat pentru a oferi o reflexie clară şi vizibilă a luminii incidente. Astfel, noul tunel de lumini are un perete de testare care măsoară 18 metri lăţime şi trei metri înălţime, cu o caracteristică de radiaţie Lambertiană. Acesta poate fi coborât dacă este necesar şi este utilizat pentru măsurarea fascicolelor  de culoare la limita de lumină/întuneric a distribuţiei fazei scurte sau pentru reglarea precisă a înclinării farurilor. Echipamentul tunelului de lumini include şi o velă uşoară, care măsoară aproximativ 80 de metri pătraţi, pentru a identifica orice lumină rătăcită nedorită.

 

Pentru evaluarea lămpilor de semnalizare care sunt active şi în timpul zilei, de exemplu indicatoare de direcţie sau lumini de zi, un perete cu lumină de zi care măsoară 10 metri lăţime şi cinci metri înălţime oferă un fundal mare şi luminos. Acesta poate fi variat nu numai în ceea ce priveşte luminozitatea, ci şi temperatura culorii. În acest fel, condiţiile de lumină la amiază pot fi simulate la fel de bine ca şi cele din orele de seară. Pentru a asigura o poziţionare controlată a automobilelor de testare, modelele sunt aliniate complet automat de-a lungul axei longitudinale prin intermediul unui suport de centrare. Acest lucru nu numai că măreşte precizia, dar şi economiseşte timp preţios care altfel ar fi pierdut la manevre complicate.

 

Ca instrument-cheie în dezvoltarea de noi concepte de lumină, Light Channel Next va începe să funcţioneze cu efect imediat. Numeroasele sale caracteristici şi posibilităţile diverse de aplicaţie vor ajuta la obţinerea celei mai bune calităţi posibile pentru client şi la simplificarea semnificativă a activităţii de zi cu zi a inginerilor. Transformarea parţială a unui depozit existent a însemnat posibilitatea de a reduce costurile la minimum, maximizând în acelaşi timp beneficiile pentru dezvoltarea automobilelor.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare