Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Premieră mondială în Port de Cannes: BMW şi TYDE prezintă THE ICON, un nou portdrapel pentru mobilitatea durabilă pe apă

Prezentare oficială la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes. +++ BMW îşi subliniază rolul principal în dezvoltarea de soluţii inovatoare pentru mobilitate fără emisii şi lux modern. +++ Proiect de colaborare între BMW şi producătorul de bărci TYDE, cu un concept de design semnat de Designworks. +++ Bateriile de înaltă tensiune de la BMW i alimentează sistemul de propulsie electric puternic . +++ Pahcetul de sunet este opera compozitorului de coloane sonore Hans Zimmer.

Produse lifestyle
·
Lifestyle
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/München/Cannes. Cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes este în desfăşurare, dar o premieră mondială deosebit de spectaculoasă va fi experimentată mai degrabă în zona portuară a oraşului din sudul Franţei decât pe un ecran de cinema. Aici, marca BMW şi producătorul de bărci TYDE prezintă THE ICON, un nou tip de portdrapel pentru mobilitatea durabilă pe apă. THE ICON este prima ambarcaţiune alimentată cu baterii de acest gen şi reuneşte călătoriile locale fără emisii cu o viziune a luxului care îmbrăţişează plăcerea.

 

Cu o lungime de 13,15 metri şi cu o viteză maximă de 30 de noduri (30 mile marine, 55,56 km/h), THE ICON este un pionier pentru un nou segment de ambarcaţiuni cu propulsie electrică cu baterii. BMW a venit cu ideea şi a dezvoltat conceptul pentru această colaborare de pionierat. Proiectul inovator este rezultatul unui schimb aprofundat de cunoştinţe între experţi din nenumărate ramuri ale mobilităţii, care a inclus şi echipa BMW. Responsabili pentru designul THE ICON sunt creatorii de la hubul de inovaţie Designworks, o filială BMW Group cu studiouri în Los Angeles, München şi Shanghai. Dezvoltarea şi realizarea conceptului au fost încredinţate producătorului de bărci TYDE. Sistemul de propulsie electric puternic este alimentat de bateriile de înaltă tensiune furnizate de BMW i. Experienţa de călătorie marină creată prin această confluenţă de talente este însoţită de o acustică exclusivă, creaţie a lui Hans Zimmer, compozitor de coloane sonore premiat de două ori cu Oscar, ca o continuare a proiectului de sunet pentru automobilele electrice BMW.

 

BMW arată calea pentru concepte inovatoare care conduc la mobilitatea durabilă

În calitate de pionier din spatele THE ICON, BMW demonstrează încă o dată un angajament vast faţă de mobilitatea durabilă, care include nu numai transportul rutier, ci  acum şi călătoriile pe apă. Punerea în comun a competenţei tehnologice din diverse domenii creează soluţii inovatoare care au oamenii ca piesă centrală.

 

De asemenea, THE ICON încapsulează o formă de lux de avangardă. Ambarcaţiunea inovatoare atrage prin designul său unic şi oferă, de asemenea, pasagerilor o experienţă complet nouă de mobilitate. Aici, în mijlocul unei ambianţe exclusive la bord, confortul rafinat converge cu un impact redus semnificativ asupra mediului.

 

Inovaţiile din cursele de iahturi permit electrificarea şi decarbonizarea pe apă

THE ICON foloseşte un sistem de propulsie electric cu baterii pentru a stabili noi standarde în domeniul său în diferite moduri. Până în prezent, mobilitatea electrică marină a fost limitată la ambarcaţiuni mai mici, mai lente, cu o autonomie relativ redusă. Iar segmentul bărcilor mai rapide, cu rază de acţiune mai lungă, este dominat de modelele cu motoare termice. THE ICON redefineşte această relaţie între dimensiuni, viteza maximă şi raza de acţiune a unei ambarcaţiuni cu propulsie electrică.

 

A face acest lucru posibil este o inovaţie din cursele de iahturi: flotoare. Acestea reduc necesarul de energie cu până la 80% în comparaţie cu o carenă convenţională. Tehnologia de flotare - prin care ambarcaţiunea se deplasează pe structuri de aripi sub nivelul apei, în timp ce carena pluteşte deasupra suprafeţei apei - oferă şi un nivel mai ridicat de confort de călătorie şi viteze mai mari.

 

Două motoare electrice de 100 kW transformă cei 240 kWh de energie furnizaţi de şase baterii de la BMW i3 într-o autonomie atrăgătoare de peste 50 de mile marine (peste 95 km). Ambarcaţiunea poate furniza o viteză de operare de 24 noduri (45 km/h), în timp ce viteza maximă este de 30 de noduri (55 km/h). Încurajat de sistemul său inovator de propulsie şi de tehnologia de flotare, THE ICON se deplasează aproape silenţios, fără vibraţii sau şocuri şi fără a crea valuri.

 

Totodată, peisaj sonor de la bord, la fel de impresionant, este creat de sistemul Dolby Atmos, capabil să ofere o calitate audio impresionantă. Când a fost vorba de dezvoltarea conceptului acustic - care cuprinde nota sistemului de propulsie şi tonuri plăcute şi intuitive de funcţionare -, BMW a apelat la dublul câştigător al premiului Oscar Hans Zimmer. Creaţiile acustice revoluţionare evocate de compozitorul de la Hollywood oferă o nouă eră a plăcerii călătoriilor durabile pe apă.

 

THE ICON: puterea inovatoare fără egal se reflectă şi în designul său

Echipa de design a avut misiunea de a transpune conceptul unic al THE ICON într-o experienţă emblematică - de la impactul vizual iniţial din exterior până la imaginea interiorului. Corpul ambarcaţiunii, care este alcătuit dintr-o carenă foarte plată şi un element central de sprijin pentru arhitectura transparentă, este modelat printr-un limbaj de design precis din punct de vedere tehnic. Conturul de bază, cu forma sa în formă de prismă, permite o lăţime de 4,5 metri în secţiunea din spate. Acest lucru creează o intrare foarte spaţioasă în lounge-ul luxos. Coca în sine iese în evidenţă prin structura sa uşoară de origami. Cu tehnologia de flotare care permite o experienţă de călătorie deosebit de lină, designerii au profitat de oportunitatea pentru a înlocui secţiunile laterale convenţionale ale unei ambarcaţiuni cu suprafeţe mari de sticlă. Prin urmare, pasagerii se bucură de o privelişte extraordinară în timp ce plutesc deasupra apei. Benzile luminoase LED moderne la prova şi pupa, precum şi la punctele de conectare la încărcare completează efectul emblematic al THE ICON.

 

THE ICON: un loc de întâlnire pentru socializare ideal pentru orice port

Uşile înclinate din sticlă oferă acces la o zonă de lounge care, cu mobilierul proiectat artistic pe un covor de lux, aminteşte de un caleidoscop. Fiecare piesă este formată din secţiuni de panouri metalice a căror structură de suprafaţă granulară reflectă lumina soarelui pe podea asemenea valurilor de pe mare.

 

Scaunele rotative la 360° sunt esenţiale unei experienţe axate pe utilizator, cu toate caracteristicile esenţiale - inclusiv un sistem de infotainment bazat pe tabletă - aranjate la îndemână. Cu o simplă răsucire, scaunele pot fi repoziţionate pentru a facilita interacţiunea socială. Acest lucru creează un centru de întâlnire excelent care este ideal pentru orice port.

 

Interfaţa BMW grupează instrumentele nautice într-o unitate de control digitală

Staţia de comandă a ambarcaţiunii este situată central pe punte şi reprezintă o propunere convingătoare cu cârma şi instrumentele în design BMW autentic. Înlocuirea gamei tradiţionale de instrumente nautice este o interpretare nouă a interfeţei BMW, care conţine toate funcţiile importante în cadrul unei unităţi de control digitale. Intersecţia dintre om şi maşină vine sub forma unui ecran tactil de 32 de inchi (81,3 cm) cu rezoluţie 6K şi aspectul sistemului de control/operare BMW iDrive. În combinaţie cu sistemul de operare BMW 8, aceasta deblochează o nouă dimensiune în vizualizarea informaţiilor şi interacţiunea digitală. Funcţiile-cheie, cum ar fi informaţiile despre autonomie şi rapoartele meteo, pot fi apelate folosind comenzi vocale.

 

Ambarcaţiunea dezvăluită în premieră la Cannes nu este un studiu de design sau un concept, ci un exemplar complet gata de producţie, cu tehnologie de pionierat. THE ICON este susţinută de un concept de platformă care oferă capacitate vastă de adaptare la dorinţele şi nevoile individuale atât în ceea ce priveşte experienţa emoţională, cât şi designul interior. Este axat pe stiluri de viaţă moderne, urbane şi poate fi folosit ca mijloc de transport maritim atât de către clienţii privaţi atenţi la lux, cât şi în sectorul comercial. Ambarcaţiunile produse pe baza THE ICON vor accelera cauza mobilităţii de lux fără emisii pe apă şi vor deschide un segment cu totul nou. Misiunea lor va fi să inspire mobilitatea pe apă fără emisii de CO2 - fără a polua mediul, fără zgomot, dar cu confort maxim.

 

THE ICON impresionează printr-un sistem de propulsie puternic care nu creează zgomot sau emisii. Tehnologia de flotare îi permite să atingă viteze mari fără să genereze valuri sau siaj în urma ei. Într-adevăr, singurele lucruri pe care THE ICON le lasă în urmă în timpul fiecărei călătorii sunt plăcerea şi bucuria.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare