Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Noul centru de testare a bateriilor: BMW Group va investi peste 100 de milioane de euro la Wackersdorf până în 2026

Directorul uzinei, Christoph Peters: "Locaţia din Wackersdorf a BMW Group se pregăteşte să devină un facilitator major pentru transformarea către mobilitate electrică". +++ Clădirea construită în anii 1980 ca unitate de reprocesare va simboliza viitorul electric al uzinei din Wackersdorf.

Tehnologie
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Producţie, reciclare
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/Wackersdorf. Ca un semnal al angajamentului său puternic faţă de locaţia Wackersdorf şi ca parte a accelerării continue a mobilităţii electrice, BMW Group investeşte aproximativ 100 de milioane de euro până în 2026 într-un nou centru de testare a bateriilor care va fi integrat în structurile existente ale clădirii. Primele actitiăţi ale noului proiect de dezvoltare ale BMW Group în domeniul bateriilor de înaltă tensiune vor demara de la jumătatea anului 2024. De atunci, pe o suprafaţă totală de 8.442 m², bateriile de înaltă tensiune şi alte componente electrice ale sistemului de propulsie pentru viitoarele modele BMW Group vor intra în programul de teste şi dezvoltare cu mult înainte de începerea producţiei propriu-zise.

 

"Locaţia din Wackersdorf a BMW Group este pregătită să devină un facilitator major pentru transformarea către mobilitate electrică", confirmă directorul uzinei, Christoph Peters, adăugând că noul centru de testare a bateriilor va extinde amprenta BMW Group în Wackersdorf. "Pe lângă aprovizionarea fabricilor noastre de pe alte continente, producţia de cockpituri şi, din 2024, producţia de uşi pentru modelele Rolls-Royce, acesta va deveni al patrulea domeniu principal de activitate la Wackersdorf. Acest lucru, la rândul său, consolidează relevanţa locaţiei noastre pentru viitor."

 

Investiţia de aproximativ 100 de milioane de euro se va concentra în principal pe tehnologia complexă a bancului de testare şi pe modernizările infrastructurii existente a clădirii necesare pentru funcţionarea acestora. Hala 80, situată în incinta fabricii, este remodelată în prezent pentru aceasta: clădirea, care a fost construită iniţial în anii 1980 pentru instalaţia de reprocesare, are o istorie importantă. „Acum, această clădire cu etaje va deveni un simbol al viitorului electric al uzinei noastre", spune Peters.

 

Lucrările structurale sunt deja în desfăşurare, inclusiv instalarea unui nou planşeu pentru clădire. La jumătatea anului 2024, odată cu punerea în funcţiune a primei secţiuni, vor fi date în folosinţă aşa-numitele "testere de baterii". Din exterior, acestea seamănă cu frigiderele mari, nimic spectaculos - totuşi, la interior, folosesc tehnologii de vârf. Aici, celulele de baterii vor fi testate non-stop, la începutul dezvoltării lor. Performanţa electrică a celulelor individuale de baterii este omfşeimţată de încărcări şi descărcări repetate, în diferite condiţii. Acest lucru permite ca mai târziu să fie simulate cazuri de utilizare care vor fi relevante pentru clienţi, cu mult înainte ca un automobil în curs de dezvoltare să circule pe şosea. Iniţial va fi posibilă testarea în paralel a câtorva sute de celule de baterii. Odată ce lansarea este completă, capacitatea de testare va ajunge la câteva mii.

 

În faza finală, începând cu 2025, centrul de testare va fi folosit şi pentru a valida automobilele electrice cu baterii ale BMW Group înainte de lansarea oficială a producţiei de serie şi pentru a asigura calitatea premium necesară. Aceasta include supunerea bateriilor la teste de vibraţii şi şocuri, de exemplu, folosind aşa-numitele "shakers" - dispozitive de testare extrem de complexe, dintre care în prezent există doar câteva în Europa. Modelele complexe de condus, inclusiv ciclurile de încărcare şi descărcare, pot fi simulate şi în testele de anduranţă. Asemenea teste sunt esenţiale pentru omologarea de tip a automobilelor electrice. În unele cazuri, trebuie finalizate şi teste specifice ţării. În prezent, capacitatea pentru astfel de teste pe piaţa liberă este limitată - motiv pentru care BMW Group îşi creează propria capacitate odată cu noul centru de testare a bateriilor din Wackersdorf.

 

Uzinele BMW Group din Regensburg şi Wackersdorf

De mai multe decenii, BMW Group se consideră un reper pentru tehnologia de producţie şi excelenţa operaţională în construcţia de automobile - inclusiv în locaţiile sale din Regensburg şi Wackersdorf. Uzina auto a BMW Group din Regensburg există din 1986 şi este una dintre cele peste 30 de locaţii de producţie ale BMW Group din întreaga lume. Un total de până la 1.000 de automobile din gamele BMW Seria 1, BMW X1 şi BMW X2 ies zilnic de pe linia de producţie a uzinei din Regensburg - destinate clienţilor din întreaga lume. Diferite tipuri de sisteme de propulsie sunt fabricate în mod flexibil pe o singură linie de asamblare - de la automobile cu motoare termice la modele plug-in hybrid sau electrice.

 

Bateriile de înaltă tensiune pentru modelele electrice construite în Regensburg sunt produse tot pe plan local, în imediata vecinătate a uzinei auto. Acestea sunt asamblate la facilitatea de producţie de componente electrice, care a fost deschisă în 2021 în Leibnizstrasse.

 

Parcul de Inovaţie BMW Wackersdorf aparţine tot de locaţia din Regensburg. Campusul de 55 de hectare, construit în anii 1980, a fost conceput iniţial ca o facilitate de reprocesare nucleară. BMW Group şi-a amplasat acolo producţia de cockpituri, precum şi furnizarea de piese pentru uzinele de pe alte meridiane. Alături de BMW, care este cel mai mare angajator, şi alte companii au sediul în Parcul de Inovaţie Wackersdorf. În total, aproximativ 2.500 de angajaţi lucrează acolo.

 

Personalul principal al BMW Group din locaţiile Regensburg şi Wackersdorf, aflate în estul Bavariei, este format din aproximativ 9.000 de angajaţi, inclusiv peste 300 de stagiari. www.bmwgroup-werke.com/regensburg/de.html

 

Strategia BMW Gorup pentru bateriile de înaltă tensiune pentru sistemele de propulsie electrice
BMW Group operează un centru de cercetare pentru celulele de baterii pe care l-a deschis în 2017 şi un centru de compentenţă pentru testarea soluţiilor de producţie a celulelor de baterii, pe care l-a deschis în 2022. Aceste investiţii de aproape 400 milioane de euro, asigură că BMW Group controlează foarte bine tehnologia bateriilor. Mai departe producţia de celule de baterii este extrenalizată către furnizori externi care respectă standardele BMW Gorup, inclusiv folosirea exclusivă de energie regenerabilă pentru producţie, iar poducţia se face cu resurse controlate (Exemple: https://www.press.bmwgroup.com/romania/article/detail/T0276498RO/bmw-group-investe%C5%9Fte-200-de-milioane-de-euro-%C3%AEn-centrul-de-competen%C5%A3%C4%83-pentru-celule-de-baterii?language=rohttps://www.press.bmwgroup.com/romania/article/detail/T0394813RO/bmw-group-va-deschide-centrul-de-competen%C5%A3%C4%83-pentru-produc%C5%A3ia-celulelor-de-baterii-%C3%AEn-aceast%C4%83-toamn%C4%83, https://www.press.bmwgroup.com/romania/article/detail/T0310931RO/aprovizion%C4%83ri-cu-materii-prime-pentru-celule-de-baterii:-bmw-group-sus%C5%A3ine-cobaltul-durabil-%C3%AEn-valoare-de-aproximativ-100-de-milioane-de-euro-din-maroc?language=ro

 

Ca urmare a strategiei de dezvoltare, BMW Group şi-a asigurat deja producţia de celule cu mai mulţi parteneri globali, precum CATL, Samsung SDI sau Northvolt. (Exemple: https://www.press.bmwgroup.com/romania/article/detail/T0302907RO/peste-10-miliarde-de-euro-comenzi-pentru-celule-de-baterii-bmw-group-angajament-puternic-pentru-mobilitate-electric%C4%83?language=ro, https://www.press.bmwgroup.com/romania/article/detail/T0311345RO/bmw-group-continu%C4%83-extinderea-mobilit%C4%83%C5%A3ii-electrice:-a-fost-%C3%AEncheiat-un-contract-pe-termen-lung-cu-northvolt-pentru-celule-de-baterii-din-europa)


Asamblarea finală a bateriilor este realizată de BMW Group în fabrici dedicate, urmând strategia local for local – cu fabrici de asamblare a bateriilor în imediata apropiere a fabricilor de asamblare finală (Exemple: https://www.press.bmwgroup.com/romania/article/detail/T0422301RO/preg%C4%83tire-pentru-viitorul-electric:-inaugurarea-noii-uzine-bmw-group-de-asamblare-a-bateriilor-de-%C3%AEnalt%C4%83-tensiune-%C3%AEn-carolina-de-sud)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare