Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

De nieuwe BMW 5 Serie: elegant design en efficiënte dynamiek

+++ Meer ruimte en comfort door langste wielbasis in segment +++ Internet in de auto met BMW ConnectedDrive +++ BMW 520d (met Auto Start/Stop) de zuinigste premium zakensedan +++ Klik op 'meer' voor het volledige Nederlandstalige persbericht +++

Sedan

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

+++ Meer ruimte en comfort door langste wielbasis in segment +++ Internet in de auto met BMW ConnectedDrive +++ BMW 520d (met Auto Start/Stop) de zuinigste premium zakensedan +++ Onderstaand het volledige Nederlandstalige persbericht +++

 

De nieuwe BMW 5 Serie Sedan biedt dynamiek en luxe, verpakt in een elegant design. Gecombineerd met uiterst efficiënte motoren maakt dat de BMW 5 Serie tot de perfecte zakenauto. Zo biedt de BMW 520d het laagste verbruik in zijn klasse (5,0l/100 km) en voldoet de BMW 530dA met BluePerformance nu al aan de EU6 emissienorm van 2014. Bovendien debuteert in Nederland ConnectedDrive op de BMW 5 Serie. Hiermee heeft de bestuurder toegang tot diverse online applicaties die veiligheid, comfort en gemak verder verhogen.

 

Van de vorige vijf generaties zijn in totaal meer dan 5,5 miljoen exemplaren verkocht. De zesde generatie van deze succesvolle BMW 5 Serie debuteert in maart 2010 en geeft BMW’s positie in het segment van grote, premium zakensedans een nieuwe impuls.

 

Design: charismatisch, elegant en sportief

Het elegante design van de nieuwe BMW 5 Serie telt een groot aantal typische BMW stijlkenmerken die de auto nog meer charisma geven. De korte overhang aan de voorzijde, de – net als vroeger – licht voorover neigende BMW nieren, de lange motorkap met dubbele V-vormige profiellijnen en de coupéachtige daklijn met typische ‘Hofmeisterknik’ zorgen daar onder andere voor. Ook de bewust hoog gehouden achterzijde met brede wielkasten, accentuerende LED achterlichten en de grote bumper verlenen de auto een krachtige uitstraling.

 

De elegante stijl van het exterieur kenmerkt ook het interieur. De belangrijkste kenmerken zijn de op de bestuurder georiënteerde cockpit en het gebruik van rustige lijnen en kleuren, topkwaliteit materialen en een perfecte afwerking. BMW brengt daarnaast in de 5 Serie de nieuwste generatie van Head-Up Display. De projectie van voertuiginformatie op de voorruit is verder geoptimaliseerd en gebeurt nu in een hogere resolutie en op een groter formaat. Via de laatste generatie iDrive is tevens de standaard interactieve Integrated Owners’ Manual te raadplegen. Hiermee beschikt de bestuurder per knopdruk altijd over alle informatie over de auto.

 

Primeur: Online met ConnectedDrive

Op de 5 Serie biedt BMW voor het eerst (optioneel) ConnectedDrive aan in Nederland. Als een persoonlijke assistent brengt het systeem de bestuurder in verbinding met zijn of haar omgeving. ConnectedDrive werkt comfort- en plezierverhogend voor alle inzittenden met bijvoorbeeld nieuws of een weerbericht van internet, de klantenservice die een restaurant in de buurt weet en de dealer die op afstand technische service kan verlenen. Internetsurfen in de auto wordt - net als de overige diensten van ConnectedDrive - mogelijk in de tweede helft van 2010.

 

Primeurs: Park Assistant en Active Cruise Control met remingreep

De BMW 5 Serie biedt ook première aan de nieuwe Park Assistant. Dit systeem scant tot een snelheid van 35 km/u de straten waarin gereden wordt, op zoek naar een geschikte parkeerplaats. Indien deze is gevonden, wordt de bestuurder geïnformeerd en kan deze met een druk op de knop de auto automatisch laten inparkeren. Enkel de bediening van het gas- en rempedaal is daarbij gevraagd.

Een andere primeur is de uitbreiding van de Active Cruise Control met een waarschuwingsysteem voor kop-staartbotsingen, inclusief remingreep. Dit systeem verhoogt de veiligheid omdat het altijd actief vooruit kijkt, ook bij uitgeschakelde cruise control. Bij een dreigende noodsituatie zal het systeem de bestuurder waarschuwen en de remmen ‘op scherp zetten’. Wordt dan niet geremd door de bestuurder, zal het systeem zelf in actie komen en maximaal 1,2 seconden lang afremmen met een vertraging van maximaal 3 meter per seconde. Op deze wijze kunnen kop-staartbotsingen eerder worden voorkomen. Andere opvallende innovaties zijn rijassistenten als Surround View (beeld van rondom de auto bij het inparkeren), Lane Departure Warning met dode hoek waarschuwing, Speed Limit Info (herkenning snelheidslimieten) en BMW Night Vision met personendetectie.

 

Ondersteltechniek: combinatie van dynamiek en comfort

De nieuwe BMW 5 Serie biedt zeer geavanceerde ondersteltechniek die zowel dynamisch als comfortabel rijden mogelijk maakt. De wielbasis van de nieuwe BMW 5 Serie is 8 cm gegroeid en bedraagt 2,96 meter. Daarmee beschikt de auto over de langste wielbasis in zijn klasse. Deze grote afstand tussen de voor- en achterwielen zorgt niet alleen meer comfort en stabiliteit maar ook voor meer binnenruimte en een gracieus silhouet.

 

Om daarnaast het gewicht van de auto te beperken en daarmee verbruik en dynamiek verder te verbeteren, zijn de portieren, motorkap, voorspatborden en delen van de wielophanging van aluminium. Door toepassing van ultrasterk staal is de carrosserie van de nieuwe BMW 5 Serie bovendien 55% stijver dan zijn voorganger.

 

Grensverleggend in deze klasse is bovendien de combinatie van opties als Dynamic Driving Control (instellen set-up van de auto), Integral Active Steering (snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en sturing van de achterwielen) en Adaptive Drive (actief geregelde vering en tegengaan van overhellen). Deze systemen zorgen stuk voor stuk voor meer controle en daarmee meer veiligheid en rijplezier.

 

Efficiënte motoren

Bij introductie is de BMW 5 Serie Sedan leverbaar met keuze uit vier benzine- en drie dieselmotoren. Alle krachtbronnen zijn optioneel leverbaar met de nieuwe achttrapsautomaat, bekend uit onder andere de BMW 5 Serie Gran Turismo. Deze transmissie is licht, compact en efficiënt. De BMW 550i (300 kW/407 pk) met V8 TwinPower Turbo benzinemotor is standaard met deze transmissie uitgerust. De overige motoren worden standaard gecombineerd met een handbediende zesversnellingsbak. Andere benzinemotoren zijn de zescilinder BMW 523i (150 kW / 204 pk ), BMW 528i (190 kW/258 pk ) en de BMW 535i. Deze nieuwe variant van de 5 Serie beschikt over TwinPower Turbo, High Precision Injection en VALVETRONIC en levert bij een vermogen van 225 kW/306 pk een opvallend gunstig verbruik van 8,4 liter per honderd kilometer en een uitstoot van 199 g CO2/km.

 

De BMW 520d (135 kW/184 pk) is door de technici flink onder handen genomen. Mede dankzij het Auto Start/Stop systeem komt het gemiddelde verbruik uit op 5,0 liter per honderd kilometer wat neerkomt op een uitstoot van 132 gram CO2/km. De BMW 520d is daarmee de zuinigste auto in zijn segment. Tevens is in maart 2010 de BMW 525d (150 kW/204 pk) direct leverbaar. De BMW 530d (180 kW/245 pk) rondt het dieselprogramma af. Deze variant is in combinatie met automatische transmissie in Nederland standaard voorzien van BluePerformance technologie waardoor de auto nu al voldoet aan de EU6-emissienormen van 2014.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24/25 April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024; with the World Premieres of the new MINI Aceman and the new BMW i4.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen