Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Articles · Technologie.

Persbericht
 
Persmap
 
Toespraak
 
Fact & Figures
 
+ Filter

Emissievrije stadscentra: BMW eDrive Zones zijn nu beschikbaar in 138 Europese steden.

25.11.2021Persbericht

Top

+++ Innovatieve eDrive Zones voor lokaal emissievrij rijden beschikbaar in 20 nieuwe steden +++ in 3 maanden tijd zijn ongeveer drie miljoen kilometer elektrisch gereden in plaats van op fossiele brandstof +++ Plug-in hybrides zinvol voor veel allerdaagse klantrijprofielen +++ Bijgaand het volledige, Engelstalige persbericht.

G20
·
G30
·
G11 LCI
·
G12 LCI
·
G05
·
G01
·
3 Serie
·
Milieu
·
320e
·
520e
·
Technologie
·
X3
·
745e
·
BMW ConnectedDrive
·
330e
·
5 Serie

BMW ConnectedDrive Deals 2021: aantrekkelijke aanbiedingen voor digitale producten en diensten.

22.11.2021Persmap

Steeds meer BMW rijders kiezen voor het gebruik van ConnectedDrive diensten of voor producten waarvan de hardware af-fabriek reeds is ingebouwd, de Functions on Demand. Voor diensten zoals Real Time Traffic Information, welke de actuele verkeerssituatie op de weg in de gaten houdt, is in 2021 tot en met oktober de omzet met 35 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in het jaar ervoor.

BMW Group Plant München gaat volledig elektrisch.

22.10.2021Persbericht

Top

+++ Fabriek München lanceert productie van de volledig elektrische BMW i4 +++ Minstens de helft van alle auto's uit de fabriek in München zijn elektrisch in 2023 +++ Project voor emissievrije transportlogistiek in eigen fabriek komt op gang +++ Nedeljković: "BMW i4 is een mijlpaal op weg naar elektrische mobiliteit." Bijgaand het volledige, Engelstalige persbericht.

Het vangen van wind- en waterkracht uit de poolcirkel: BMW Group plant staal in te kopen geproduceerd met groene stroom en waterstof uit Noord-Zweden.

20.10.2021Persbericht

Top

+++ Overeenkomst met Zweedse startup H2 Green Steel: eerste leveringen voor Neue Klasse vanaf 2025 +++ Tot 95% reductie van CO2-uitstoot in vergelijking met conventionele methoden +++ Levering aan BMW Group fabrieken in Europa +++ Circulaire economie: Plaatwerkresten van BMW Group-fabrieken worden gerecycled en hergebruikt +++ Wendt: "Essentiële bijdrage aan ons doel om de CO2-uitstoot in onze staalketen tegen 2030 met ongeveer twee miljoen ton te ...

H2 Green Steel
·
Steel
·
battery cell
·
green power
·
CO2 emissions
·
Hydrogen
·
supplier network
·
supply chain
·
Neue Klasse
·
closed-loop material cycle

Sheer Driving Pleasure krijgt een update: Nieuwe Remote Software Upgrade voor ongeveer twee miljoen BMW voertuigen wereldwijd.

11.10.2021Persbericht

BMW Group biedt zijn derde over-the-air upgrade dit jaar. Deze uitgebreide remote software upgrade campagne zal zich richten op het uitbreiden en verbeteren van rijassistentie functies. Bijgaand het volledige, Engelstalige persbericht.

Technologie
·
BMW ConnectedDrive
·
Bestuurdersassistentiesystemen
·
Alternatieve Aandrijfsystemen, Mobiliteit van de Toekomst

Duurzaam geproduceerd en hoge individualisatie: een kleine serie van de BMW M4 krijgt vorm met behulp van nieuwe verf proces

01.10.2021Persbericht

+++ BMW Group Plant Dingolfing test nieuw verfproces +++ Oversprayvrije verftoepassing opent een breed scala aan mogelijkheden voor maatwerk +++ Unieke combinatie van voordelen voor de klant en duurzaamheid +++ Technologie verhoogt zowel hulpbronnen- als energie-efficiëntie ++ + Bijgaand het volledige, Engelstalige persbericht.

G82
·
Milieu
·
Technologie
·
Corporate
·
Fabrieken, faciliteiten
·
Fabrieken
·
Duurzaamheid
·
Productie, Recycling
·
Coupé
·
M-serie
·
M4

BMW Group zet vaart achter CO2-reductie. Focus op circulaire economie met de Neue Klasse.

02.09.2021Persbericht

Top

BMW Group zet vaart achter haar maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. Vooruitlopend op de introductie van de Neue Klasse scherpt de onderneming haar zelfopgelegde doelstellingen (zoals vorig jaar aangekondigd) verder aan: BMW Group streeft naar een aanzienlijke reductie van de CO2-emissie, waarbij tevens een belangrijke rol is weggelegd voor het behalen van de 1,5 graden doelstelling voor het tegengaan van global warming.

RE:IMAGINE: Nieuwe tijdelijke tentoonstelling in het BMW Museum die samenvalt met de IAA Mobility 2021 documenteert het pad van de BMW Group naar duurzame mobiliteit in de toekomst.

31.08.2021Persbericht

Top

+++ Focus op transitie naar elektromobiliteit en circulaire economie. +++ Tentoonstelling op vijf niveaus van het BMW Museum toont activiteiten en visies voor meer duurzaamheid. +++ Pioniersgeest en ontwikkelingsexpertise als drijvende factoren achter vooruitgang. +++ Tentoonstelling opent voorafgaand aan de IAA Mobility 2021 op 1 september 2021 en duurt tot januari 2023. +++ Bijgaand het volledige, Engelstalige persbericht.

I01
·
F56
·
G08
·
CE 04
·
Milieu
·
Technologie
·
BMW i
·
BMW i3
·
Europe
·
Corporate
·
BMW iX3
·
Munich
·
Duurzaamheid

Startsignaal voor CO2-vrije mobiliteit van de toekomst: op IAA Mobility 2021 kunnen bezoekers de BMW iX5 Hydrogen voor het eerst in actie zien.

17.08.2021Persbericht

Top

+++ Nieuw element van BMW i: waterstof brandstofcelaandrijving zorgt voor duurzaam rijplezier. +++ Wereldwijd unieke combinatie van high-performance brandstofcel en geoptimaliseerde ‘power’-batterij onderstreept toonaangevende expertise van BMW Group van aandrijfsystemen. +++ Kleine serie voor demonstratie- en testdoeleinden in 2022. +++ Bijgaand het volledige, Engelstalige persbericht.

Technologie
·
BMW i
·
Corporate
·
Duurzaamheid
·
Alternatieve Aandrijfsystemen, Mobiliteit van de Toekomst
·
Electrification

Nieuwe functies en content voor de My BMW App.

12.07.2021Persbericht

My BMW/MINI App-gebruikers zijn nu in totaal met 4 miljoen wereldwijd. Verdere uitbreiding van de My BMW App tot een informatiekanaal. Updates in mei en juli 2021 zorgen voor een breed scala van functies voor extra klantvoordelen en extra content. Bijgaand het Engelstalig persbericht.

Technologie
·
BMW ConnectedDrive
·
Infotainment, Bedieningsconcepten

Serieproductie BMW iX* gaat van start in Plant Dingolfing.

02.07.2021Persbericht

Top

Hoogste normen van flexibiliteit: alle aandrijflijnvarianten op één productielijn +++ Succesvolle transformatie van BMW Group-fabrieken naar e-mobiliteit en digitalisering +++ Halverwege het decennium zal de helft van het productievolume van Dingolfing geëlektrificeerd zijn +++ Nedeljković: ambitieuze doelen voor de meest duurzame productie”. Bijgaand het Engelstalige persbericht.

 
Media Set  
i20
·
Milieu
·
BMW iX
·
Technologie
·
BMW i
·
Corporate
·
Fabrieken, faciliteiten
·
Fabrieken
·
Duurzaamheid
·
Productie, Recycling

Nieuwe BMW Remote Software Upgrade voor 1,3 miljoen BMW's.

01.06.2021Persbericht

Vandaag begint de uitrol van de nieuwe BMW Remote Software Upgrade voor 1,3 miljoen voertuigen met BMW Operating System 7. Hierbij wordt ook de Amazon Alexa-integratie in vier andere markten geactiveerd. De upgrade omvat bovendien een aantal verbeteringen, zoals de integratie van de traditionele bestemmingsinvoer in BMW Maps. Bijgaand het volledige, Engelstalige persbericht.

Technologie
·
BMW ConnectedDrive

Start productie eDrive elektrische aandrijflijnen BMW iX en BMW i4.

26.05.2021Persbericht

BMW Group breidt productiecapaciteit in het Competence Centre for E-Drive Production in Dingolfing verder uit +++ eDrive elektrische aandrijflijnen voor 500.000 geëlektrificeerde voertuigen per jaar vanaf 2022 +++ Uitgebreide interne expertise op het gebied van aandrijflijnen: start productie voor vijfde generatie hoogvoltage-accu’s in Duitsland +++ Succesvolle transformatie naar productie elektrische aandrijflijnen +++ Bijgaand het Engelstalige ...

BMW iX
·
Technologie
·
BMW i
·
Fabrieken, faciliteiten
·
Fabrieken
·
Alternatieve Aandrijfsystemen, Mobiliteit van de Toekomst
·
Productie, Recycling
·
BMW i4
·
Electrification
 
fuel consumption combined: 1.7 - 1.2 l/100km (WLTP), 2.1 - 1.6 l/100 km (NEDC); electricity consumption combined: 27.7 - 24.3 kWh/100 km (WLTP), 25.2 - 23.5 kWh/100 km (NEDC); CO2 emissions combined: 39 - 27 g/km (WLTP), 47 - 37 g/km (NEDC)).
 
Media Set  

Duurzame banden voor BMW X5 Plug-in Hybride: BMW Group eerste autofabrikant die gebruikmaakt van nieuwe Pirelli banden met FSC gecertificeerd natuurrubber en rayon.

19.05.2021Persbericht

Top

22 inch banden van gecertificeerd duurzaam natuurrubber en rayon (kunstzijde), een materiaal op houtbasis dat de banden versterkt +++ Plantages gecertificeerd volgens standaarden van onafhankelijke organisatie Forest Stewardship CouncilTM (FSCTM) +++ Wendt: “We helpen de biodiversiteit en bossen te behouden om klimaatverandering tegen te gaan +++ Bijgaand het volledige, Engelstalige persbericht.

G05
·
F15 LCI
·
FSC
·
Pirelli
·
GPSNR
·
tyres
·
wood
·
certification
·
natural rubber
·
forests
·
climate change
·
biodiversity

Meer dan 200 miljoen ton CO2-besparing in 2030 door BMW Group.

12.05.2021Persbericht

Top

Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering kondigde BMW Group aan dat ze in 2030 meer dan 200 miljoen ton CO2-uitstoot zal vermijden. Dit komt overeen met meer dan 20 keer de jaarlijkse CO2-uitstoot van een stad met meer dan een miljoen inwoners, zoals München.

Milieu
·
Technologie
·
Corporate Finance, Feiten, Cijfers
·
Maatschappij
·
Corporate
·
Duurzaamheid
·
Alternatieve Aandrijfsystemen, Mobiliteit van de Toekomst
·
Corporate Events
·
Electrification
My.PressClub Inloggen

BMW Group Streaming

LIVE STREAMING.

Open Streaming Page

Here you can see the on-demand streams of the latest BMW Group press events. 

PressClub Information

EMAIL MESSAGES.

Edit your settings

Please log in and update the settings for your email newsletter. Receive notifications for new articles and video material immediately or as a daily summary.

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Related Videos.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen