Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Articles · Erfgoed.

Persbericht
 
Persmap
 
Toespraak
 
Fact & Figures
 
+ Filter

103 jaar BMW Group, 100 jaar records en overwinningen.

Fri Mar 01 10:00:00 CET 2019Persbericht

Top

Moed, onafhankelijkheid, concurreren met de besten, terwijl nieuwe paden worden bewandeld – dit zijn de kenmerken van BMW Group sinds 7 maart 1916. Vandaag kijkt BMW Group Classic terug op een reeks evenementen, recordprestaties en innovaties: van het wereldrecord in 1919 en het debuut van MINI 60 jaar geleden tot de uitvinding van de moderne SUV met de X5 in 1999. Vele andere zullen volgen in de loop van 2019. Bijgaand het Engelstalige persbericht.

Fabrieken, faciliteiten
·
Fabrieken
·
Erfgoed
·
BMW erfgoed
·
Corporate erfgoed
·
MINI erfgoed

BMW laat rijke Le Mans-historie herleven op Zandvoort.

Wed Aug 08 14:43:09 CEST 2018Persbericht

Top

Voor de zevende editie van de Historic Grand Prix brengt BMW Group Nederland drie bijzondere Le Mans racers bijeen op het circuit van Zandvoort. Met de sfeervolle BMW Motorsport Paddock creëert BMW Group Nederland wederom een uniek pop-up museum in het Zandvoortse rennerskwartier. Tijdens de driedaagse Historic Grand Prix kunnen bezoekers hier hun hart ophalen aan maar liefst drie kopstukken uit de rijke historie van BMW in de 24 uur van Le Mans.

Erfgoed
·
Vintage, Heritage Events
·
BMW erfgoed
·
Automotive
·
BMW Motorsport

BMW Motorrad Speeddate: Heritage. Vind uit welke link met het verleden het beste bij je past.

Tue May 23 09:00:00 CEST 2017Persbericht

Top
Archief

In navolging van de BMW Motorrad ‘Speeddate: Spirit of GS’ gaan in de maanden juni en juli alle Heritage modellen van BMW Motorrad langs de BMW Motorrad dealers. De Heritage modellen hebben allemaal een eigen identiteit en vertellen over een periode uit de rijke historie van BMW Motorrad.

Erfgoed
·
BMW erfgoed

Persconferentie BMW Group Nederland. Actuele prestaties en een blik op de toekomst.

Wed Nov 02 16:09:59 CET 2016Persmap

Top
Archief

Op 1 november 2016 belegde BMW Group Nederland een persconferentie die in het teken stond van het eeuwfeest van BMW Group. De presentaties belichtten actuele prestaties van BMW, BMW i en MINI in Nederland, een blik op de toekomst en de presentatie van de nieuwe BMW 5 Serie en MINI Countryman.

Motorsport Events
·
Eeuwfeest
·
Vision voertuigen
·
Brands
·
Corporate
·
Technologie
·
Erfgoed

Historic Grand Prix Zandvoort viert dubbel BMW-feest. 100-jarig bestaan BMW Group en 50 jaar BMW 2002

Mon Aug 15 10:00:00 CEST 2016Persmap

Top
Archief

BMW Group viert in 2016 haar 100-jarig bestaan, maar daarnaast is het ook 50 jaar geleden dat de BMW 02 Serie werd geïntroduceerd. Dit feit wordt tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort (2, 3 en 4 september) gevierd met een bijzondere race: de ‘BMW Centenary Trophy: BMW 2002 meets BMW 3.0 CSL’.

Eeuwfeest
·
Erfgoed
·
BMW
·
Brands
·
Design, Concepten en Studies

Elvis’ BMW 507 leeft voort: Comeback op het Concours d’Elegance in Pebble Beach.

Fri Aug 05 16:46:54 CEST 2016Persbericht

Top
Archief
Update

Deze BMW 507 was van Elvis Presley, ‘the King of Rock-'n-roll’ toen hij zijn dienstplicht vervulde in Duitsland. Sindsdien is de auto bijna vijftig jaar als verloren beschouwd, totdat hij twee jaar geleden werd gevonden en aan een ingrijpende restauratie werd onderworpen. BMW Group Classic toont de klassieke roadster op 18 augustus 2016 voor het eerst aan het publiek op het Concours d’Élégance in Pebble Beach, Californië.

Erfgoed
·
Corporate erfgoed
·
BMW erfgoed
·
Vintage, Heritage Events

BMW 2002 Hommage. 50 jaar 'pure driving pleasure'.

Wed May 25 15:20:43 CEST 2016Persbericht

Archief

De BMW Group heeft dit jaar wederom een heel speciale auto gemaakt voor het Concorso d'Eleganza Villa d'Este om hulde te brengen aan één van de belangrijkste modellen in haar geschiedenis. De BMW 2002 Hommage viert in de eerste plaats de buitengewone techniek achter de BMW 2002 turbo en verbeeldt deze in een ontwerpstudie voor dit moment.

Erfgoed
·
Heritage
·
Vintage, Heritage Events
·
BMW
·
Design, Concepten en Studies

Traditie als inspiratie. Hommage Cars van BMW Group voor het eerst samen tijdens Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016

Mon May 23 16:39:35 CEST 2016Persbericht

Archief

Onder het motto van BMW’s eeuwfeest – “The Next 100 Years” – bracht BMW voor het eerst de volledige serie Hommage-modellen van de afgelopen jaren bijeen. Ze waren te zien in de speciale expositie getiteld “Hommage- en conceptauto’s” in de Padiglione Centrale van Villa Erba, samen met de modellen waarop ze zijn geïnspireerd.

Erfgoed
·
BMW
·
Design, Concepten en Studies
·
MINI
·
Heritage
·
Vintage, Heritage Events
·
BMW Motorrad

BMW Motorrad R 5 Hommage: de essentie van schoonheid en eenvoud. Custom ontmoet erfgoed op het Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

Fri May 20 19:30:00 CEST 2016Persmap

Top
Archief

80 jaar geleden presenteerde BMW de R 5 aan het internationale publiek - een spannende nieuwe technologische ontwikkeling die de motorfietsbouw tot en met de jaren 1950 zou beïnvloeden. Geïnspireerd door de fabrieksracemachine was het een van de meest baanbrekende sportieve motoren van de late jaren 1930. Om de 80ste verjaardag van de BMW R 5 te markeren, eert BMW Motorrad dit icoon op het Concorso d'Eleganza met een speciaal model: de BMW R 5 Hommage.

Design, Concepten en Studies
·
Erfgoed
·
BMW Motorrad
·
Rijderstraining, Toertochten, Evenementen
·
Heritage
·
Vintage, Heritage Events

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016. Ultieme combinatie van traditie en toekomstvisie.

Wed May 11 17:05:48 CEST 2016Persbericht

Top
Archief

BMW Group Classic en Grand Hotel Villa d’Este presenteren met het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016 een reis door de tijd aan het Comomeer in Italië. Van 20 t/m 22 mei zijn hier de historie én toekomst van mobiliteit te bewonderen.

Erfgoed
·
Heritage
·
Vintage, Heritage Events

100 meesterwerken. BMW Group – 100 jaar innovatieve kracht en ondernemingszin voorgesteld in het BMW Museum. Tentoonstelling rond het honderdjarig bestaan biedt een unieke visie op honderd jaar geschiedenis van het bedrijf.

Wed Mar 23 09:55:38 CET 2016Persbericht

Archief

2016 wordt een belangrijk jaar voor BMW Group: De organisatie viert haar Eeuwfeest. Het BMW Museum in München toont de geschiedenis van het bedrijf vanuit talrijke perspectieven in de voorstelling ‘100 Meesterwerken. BMW Group – 100 jaar innovatieve kracht en ondernemingszin.' In de bijlage vindt u het Engelstalige persbericht.

Vintage, Heritage Events
·
Erfgoed
·
Corporate erfgoed
·
Onderneming
·
Eeuwfeest
·
Fabrieken, faciliteiten
·
BMW Museum

De geschiedenis van BMW Group. 100 jaar fascinatie voor mobiliteit.

Mon Mar 07 09:30:00 CET 2016Persmap

Archief

Op 7 maart 2016 viert BMW Group het honderdjarige bestaan van de onderneming. In de loop van deze tijd ontwikkelde BMW zich van een kleine vliegtuigmotorenfabrikant in het noorden van München tot een wereldwijd toonaangevende producent van premium auto’s en motorfietsen. In de geschiedenis van BMW Group hebben zeer uiteenlopende gebeurtenissen plaatsgevonden en zijn besluiten genomen die een blijvend effect hebben op de ontwikkeling van de onderneming.

Erfgoed
·
Eeuwfeest
·
Onderneming
·
Heritage
·
Corporate erfgoed
·
Milestones

BMW Motorrad met veel nieuws naar Motorbeurs Utrecht.

Wed Feb 10 10:55:51 CET 2016Persmap

Archief

BMW Motorrad presenteert zes nieuwe modellen op de Motorbeurs Utrecht, die 18 tot en met 21 februari 2016 in de Jaarbeurs wordt gehouden. De BMW G 310 R en de BMW R nineT Scrambler zijn zelfs Nederlandse primeurs. Dat geldt ook voor het innovatieve Street AIR Jack met geïntegreerde airbag. Tevens zijn er twee volstrekt unieke custom-modellen te bewonderen.

Technologie
·
BMW Motorrad
·
Scooter
·
Rijdersuitrusting
·
Technology, Research & Development
·
Erfgoed
·
Corporate
·
Exposities, Autoshows

BMW hoofdsponsor InterClassics Maastricht.

Thu Jan 07 11:36:06 CET 2016Persbericht

Archief

Van 14 t/m 17 januari 2016 vindt voor de 23e keer InterClassics Maastricht plaats in MECC Maastricht. De laatste jaren koos de organisatie een vooraanstaand jubilerend merk als hoofdthema. Dit jaar kon de oldtimerbeurs uiteraard niet om het 100-jarig bestaan van BMW Group heen en BMW Group Nederland heeft zich op haar beurt dan ook als hoofdsponsor verbonden aan deze editie.

Eeuwfeest
·
Corporate
·
Brands
·
Erfgoed

Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2016 nodigt ons uit voor een reis door de tijd.

Mon Dec 07 10:00:00 CET 2015Persbericht

Archief

Van 20 t/m 22 mei 2016 organiseren BMW Group Classic en het Villa d'Este hotel 's werelds meest exclusieve en traditierijke schoonheidswedstrijd voor historische auto's en motoren +++ Het motto voor 2016 is ‘Back to the future – the journey continues’ +++ De eerste wedstrijdklassen zijn al bepaald door het selectiecomité +++ Bijgaand het volledige, Engelstalige persbericht.

Erfgoed
·
Vintage & Heritage Events

BMW HP nineT door High Octane Speed Shop - nieuwe foto's

Sun Nov 15 11:40:13 CET 2015Persbericht

Archief

Net als vorig jaar, toen de Elegant Bastard zijn première beleefde, werd afgelopen vrijdag op de eerste dag van het motorfietsevenement Bigtwin Bikeshow & Expo in Rosmalen een bijzondere, gecustomizde BMW R nineT onthuld: de BMW HP nineT. Ontworpen en gebouwd door Jeffry Sol, eigenaar van High Octane Speed Shop.

Design, Concepten en Studies
·
BMW Motorrad
·
Brands
·
Erfgoed
·
Vintage & Heritage Events

Onthulling BMW HP nineT op Bigtwin Bikeshow. Spectaculaire caféracer door High Octane.

Tue Oct 20 11:51:15 CEST 2015Persbericht

Archief

De BMW HP nineT is een spectaculaire customdesign caféracer. Het ontwerp is afkomstig van Jeffry Sol, eigenaar van High Octane Speed Shop. De onthulling vindt plaats op vrijdag 6 november aanstaande om 15:00 uur op de stand van BMW Motorrad op de Bigtwin Bikeshow in Rosmalen.

Design, Concepten en Studies
·
Brands
·
BMW Motorrad
·
Rijderstraining, Toertochten, Evenementen
·
Erfgoed
·
BMW erfgoed
·
Vintage & Heritage Events
My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE 2019.

Here you can see the full length live stream of the Press Conference.

open streaming site

PressClub Information.

E-MAIL NOTIFICATION.

edit news settings

Please login and update your e-mail newsletter set up and the fields of interest. You can receive PressClub e-mail notifications for new articles and video material immediately or as a daily news collection.

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Related Videos.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen