Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

De nieuwe BMW K 1600 GT.

Met de introductie van de nieuwe BMW K 1600 GT brengt BMW Motorrad het concept van een compacte, potente zescilindermotor in een toermotorfiets naar een hoger niveau. De nieuwe BMW K 1600 GT is verfijnder en dynamischer dan zijn voorganger en biedt nog meer comfort. De prestaties zijn gelijk gebleven met 118 kW (160 pk) bij 7.750 toeren per minuut en 175 Nm bij 6.500 toeren per minuut, maar de motor voldoet nu aan de EU4-emissienorm.

K-serie
·
K 1600 GT
·
BMW Motorrad
·
Brands
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~269,07 KB)
  
Photos(158x, ~1,06 GB)

Met de introductie van de nieuwe BMW K 1600 GT brengt BMW Motorrad het concept van een compacte, potente zescilindermotor in een toermotorfiets naar een hoger niveau. De nieuwe BMW K 1600 GT is verfijnder en dynamischer dan zijn voorganger en biedt nog meer comfort. De prestaties zijn gelijk gebleven met 118 kW (160 pk) bij 7.750 toeren per minuut en 175 Nm bij 6.500 toeren per minuut, maar de motor voldoet nu aan de EU4-emissienorm.

Standaard: Dynamic ESA – elektronische wielophanging met adaptieve demping.
De vorige generatie was al de maatstaf in het toermotorsegment voor wat betreft stabiliteit, dynamiek en wegligging. De nieuwe BMW K 1600 GT gaat nog een stap verder. Met de elektronisch aangestuurde wielophanging Dynamic ESA met de rijmodi Road en Dynamic zijn zowel de actieve rijervaring als het comfort voelbaar verbeterd.
In rijmodus Road is de adaptieve demping over het gehele bereik actief. Dit zorgt onder alle omstandigheden voor maximale dempingskracht en dus optimale grip en maximaal comfort. De veerspanning is naar wens van de berijder met een simpele druk op een knop aan te passen aan de belading, onafhankelijk van de demping. Op dezelfde manier kan de berijder tijdens de rit switchen van Road naar Dynamic – voor een stuggere demping.

Gemakkelijker manoeuvreren met nieuwe achteruitrijassistentie.
Dankzij de nieuwe achteruitrijassistentie is de BMW K 1600 GT nog makkelijker te manoeuvreren. Het systeem is te activeren met een knop links op het stuur. Vervolgens komt de motor in beweging als de berijder de startknop indrukt.

Shift Assistant Pro: schakelen zonder te koppelen.
Shift Assistant Pro is een fabrieksoptie en maakt het de berijder mogelijk op en terug te schakelen zonder te koppelen. Dat biedt meer gebruiksgemak en dynamiek.

Intelligent Emergency Call: als snelle hulp ter plaatse noodzakelijk is.
In een noodgeval of bij een ongeluk roept Intelligent Emergency Call hulp in. Het systeem is een fabrieksoptie en wordt automatisch of door de berijder geactiveerd. Met de oproep worden ook automatisch de positie en de gegevens van de motorfiets verzonden aan het BMW Call Center. Deze fabrieksoptie wordt gefaseerd uitgerold in Europa.

Betere bescherming tegen regen en wind en nieuwe kleurencombinaties.
De bescherming tegen regen en wind is verder verbeterd door opnieuw ontworpen zijpanelen en windgeleiders. Verder zijn er drie nieuwe lakkleuren die het dynamische design onderstrepen: Marsrot metallic en Blackstorm metallic contrasteren fraai met het frame in Asphaltgrau, de glanzend zwarte wielen en het motorblok in mat Platinium metallic. Ze geven de BMW K 1600 GT een verfijnde, ranke uitstraling.
De Sport-versie straalt dynamiek uit. De kleuren Lupinblau metallic gecombineerd met Blackstorm metallic en de zwarte aandrijflijn en goudkleurige remklauwen benadrukken het atletische karakter van de zescilinder toermotor.

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Spartanburg. Monday 26. June.
09:30 EST / 15:30 CEST. 

Here you can see the live transmission of the event.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified.

Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the guideline "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from all dealerships, from Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen and at http://www.dat.de.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen