Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

De nieuwe BMW M3 CS.

BMW M GmbH presenteert naast de M4 GTS en M4 CS nog een exclusief, gelimiteerd model in de vorm van de nieuwe BMW M3 CS. Het model zet de decennialange traditie voort van succesvolle, speciale M edities die in 1988 begon met de E30 BMW M3 Evolution. Tegelijkertijd biedt krachtige vierdeurs sedan een sublieme mix van dynamiek en dagelijkse bruikbaarheid.

F80
·
M-serie
·
M3
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(4x, ~320,12 KB)
  
Photos(17x, ~86,37 MB)

Highlights van de nieuwe BMW M3 CS

 • De nieuwe BMW M3 CS is een speciale uitvoering van BMW M GmbH die vanaf maart 2018 in een oplage van circa 1.200 exemplaren wordt geproduceerd.

 

 • De nieuwe BMW M3 CS is voorzien van de zescilinder-in-lijn benzinemotor met BMW M TwinPower Turbo techniek die zijn potentieel al in de huidige BMW M3 heeft bewezen. De motor is standaard gekoppeld aan de BMW M Double Clutch Transmission (M DCT) met zeven versnellingen en voorzien van een speciaal voor de CS ontwikkeld sportuitlaatsysteem.

 

 • Het vermogen van de motor in de BMW M3 CS bedraagt 338 kW (460 pk), ofwel
  7 kW (10 pk) meer dan dat van de BMW M3 met Competition Pack. Het maximumkoppel komt uit op 600 Nm, een toename van 50 Nm.

 

 • De BMW M3 CS accelereert in slechts 3,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 280 km/u.

 

 • De motorkap, het dak, de splitter onder de voorzijde, de rand van de achterspoiler en de diffuser onder de achterzijde van de nieuwe BMW M3 CS zijn vervaardigd uit met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP), in de volksmond ook wel ‘carbon’ genoemd. De gewichtsbesparing ten opzichte van de BMW M3 bedraagt tien kilogram.

 

 • De nieuwe BMW M3 CS is standaard uitgerust met M compound remmen. De voorste remklauwen zijn elk voorzien van vier zuigers, de achterste van twee zuigers. De M3 CS beschikt over 9 J x 19 inch lichtmetalen wielen op de vooras en 20 J x 20 inch exemplaren op de achteras in DTM-design in de kleur Orbit Grey Matt. Ook op de wielen is lichtgewicht technologie toegepast; de voorste wegen per stuk rond de negen en de achterste rond de tien kilogram.

 

 • Het interieur van de BMW M3 CS valt op door de verfijnde combinatie van Alcantara en lederen bekleding in de kleurencombinatie Silverstone/zwart. Eveneens opvallend is de
  1-zone airconditioning wat ook enkele kilogrammen gewicht spaart ten opzichte van de BMW M3.

 

 • De nieuwe BMW M3 CS is vanaf januari 2018 te bestellen.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

ON DEMAND WEBCAST.

Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference and the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen