Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

De BMW Vision iNEXT. Gericht op de toekomst.

Tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering omschreef Harald Krüger, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW Group, de iNext als volgt: “Het iNEXT project biedt de bouwstenen voor de toekomst, waarvan het complete bedrijf inclusief alle merken gaan profiteren.”

BMW iX
·
Technologie
·
Design, Concepten en Studies
·
Corporate
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~112,94 KB)
  
Photos(114x, ~1,62 GB)
  More below article text

iNEXT – de bouwstenen voor de toekomst van BMW Group.
Tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering omschreef Harald Krüger, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW Group, de iNext als volgt: “Het iNEXT project biedt de bouwstenen voor de toekomst, waarvan het complete bedrijf inclusief alle merken gaan profiteren.”

iNEXT gaat in op de grote vraag die centraal staat in het dagelijkse werk van BMW Group: “Hoe bewegen we ons voort in de toekomst?” De iNEXT bouwt voort op het idee dat in 2007 begon met ‘project i’ en resulteerde in de lancering van de BMW i3 in 2013. BMW Group heeft enorme stappen gezet op dit gebied: het heeft nu meer dan tien jaar ervaring met elektrische mobiliteit als het gaat om klein- en grootschalige productie, de BMW i modellen worden continu verbeterd en de technologie wordt gebruikt om modellen van BMW en MINI stapsgewijs te elektrificeren.

De volgende stap is de volledige integratie van de strategische innovatiepijlers Autonoom rijden, Connectiviteit, Electrische aandrijving en Services in auto's. Het design is ondertussen een visuele uitdrukking van de innovatiepijlers en geeft antwoord op de vraag hoe rijplezier in de toekomst vorm krijgt. De auto die we vandaag kennen als BMW iNEXT komt in 2021 op de markt.

De BMW Vision iNEXT.
“De BMW Vision iNEXT staat voor een nieuw tijdperk van puur rijplezier”, aldus Harald Krüger, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG. “Hij onderstreept de leidende rol die Duitsland speelt in de toekomst van mobiliteit.”

Uitgebreid geautomatiseerd, emissievrij en volledig connected rijden, zijn innovatiepijlers die voor het eerst samenkomen in een Vision Vehicle. Daarnaast geeft het voertuig onthullende antwoorden op de vraag: “Hoe ziet een voertuig eruit als het niet langer noodzakelijk is dat een persoon rijdt, maar dat wel kan als hij of zij dat wenst?” De mens – met al hun emoties en verlangens – staat bij dit soort vraagstukken meer dan ooit centraal.

De in serie gebouwde productieversie van de BMW iNEXT krijgt de rol van technologisch vlaggenschip en wordt vanaf 2021 gebouwd in de fabriek in Dingolfing, Duitsland. De strategische innovatiepijlers van BMW Group – kortweg 'D+ACES' – verschijnen dan voor het eerst in één pakket op de weg.

Een op de toekomstgerichte Vision Vehicle – de BMW Vision iNEXT – biedt een tastbaar voorproefje van hoe de BMW iNEXT eruit zou kunnen komen te zien. “Persoonlijke mobiliteit zal aanzienlijk veranderen”, vertelt Klaus Fröhlich, lid van de Raad van Bestuur van BMW AG, verantwoordelijk voor Ontwikkeling binnen BMW Group. “De mogelijkheden die autonoom rijden en de steeds uitgebreidere connectiviteit bieden, geven de kans om de manier en ervaringen van reizen op geheel nieuwe wijze vorm te geven. Met dit in het achterhoofd hebben we de volledig elektrische BMW Vision iNEXT als een mobiele omgeving ontworpen die de kwaliteit van leven verbetert en een nieuwe ‘Favourite Space’ biedt waarin we onszelf kunnen zijn en ons kunnen ontspannen. Inderdaad, alle inspanningen van BMW blijven in de toekomst gericht op mensen, inclusief hun behoeften en verlangens als het gaat om mobiliteit.”

Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design, somt de creatieve benadering op: "BMW i bestaat om creatieve, baanbrekende ideeën te genereren die de manier waarop we over mobiliteit denken veranderen. De BMW Vision iNEXT markeert nog een volgende grote stap op die reis van transformatie, door te laten zien hoe intelligente voertuigen ons leven gemakkelijker en mooier kunnen maken.”

Het exterieur – moderne elegantie, uitgedrukt in zelfvertrouwen.
Met de afmetingen en verhoudingen van een moderne BMW SAV maakt de BMW Vision iNEXT een gezaghebbende indruk. Het voertuig maakt direct duidelijk dat het over een revolutionair karakter beschikt met zijn scherp gebeeldhouwde vormen en oppervlakken. Het in het oog springende lakwerk en de uitgesproken details versterken dit. Het in Liquid Greyrose Copper gespoten exterieur verandert in de schaduw geleidelijk van warm koper naar donkerroze en geeft het voertuig een dynamische flair, zelfs als het voertuig stilstaat.

De grote grille met aan elkaar verbonden, dubbele nieren, het iconische zijraamontwerp en de blauwe accenten aan de voorzijde, zijkant en achterkant zijn duidelijk geïnspireerd op de BMW i styling die al werd getoond met de presentatie van de BMW i Vision Dynamics in 2017. Bij het ontgrendelen van de auto lichten blauwe accenten op waardoor de opvallende lijnen worden benadrukt. Grote glasoppervlakken en lichten zijn naadloos geïntegreerd in het design en geven de indruk te zijn ingelegd.

Nierengrille en front met 'vier ogen' creëren identiteit.
De grote nierengrille is een absolute highlight aan de voorzijde. Zoals bij alle elektrisch aangedreven modellen is de grille volledig gesloten. Doordat er geen verbrandingsmotor is die koeling nodig heeft, fungeert de nierengrille nu als 'intelligent paneel' met verschillende sensoren. Een in 3D-geprint patroon verwijst naar alle baanbrekende technologie onder het koetswerk. Superslanke koplampen maken deel uit van een moderne interpretatie van BMW’s kenmerkende vieroogige voorzijde. De voorruit loopt naadloos over in een groot panoramisch dak, dat voor veel lichtinval in het interieur zorgt en de innovatieve cabine duidelijk zichtbaar maakt van buitenaf.

Moderne uitstraling met deuren die in tegengestelde richting openen.
De BMW Vision iNEXT geeft de krachtige, robuuste uitstraling van een moderne BMW SAV vanaf de zijkant bijzonder goed weer. De functionele two-box proporties en de lange daklijn verwijzen naar het zeer ruime interieur. De lange wielbasis en korte overhangen geven het silhouette van de auto daarnaast een dynamische aanzicht. Krachtig gevormde oppervlakken buigen zich fraai over de flanken en geven de auto een gespierde uitstraling. Precies geplaatste lijnen versterken dit samenspel en geven extra impact aan de wielkasten. De grote 24-inch wielen zijn aerodynamisch zeer efficiënt en het driedimensionale, sculpturale design vertegenwoordigt een stilistisch en functioneel hoogtepunt. In plaats van traditionele zijspiegels heeft het voertuig camera’s. Conventionele deurgrepen zijn vervangen door aanraakgevoelige, verlichte grafische afbeeldingen.

Er zijn twee grote deuren die in tegengestelde richting van elkaar openen. Een B-stijl ontbreekt. Als beide deuren geopend zijn, is er een onbelemmerd zicht op het ruime interieur en zijn ook direct de koolstofvezeloppervlakken van het chassis zichtbaar. De zwarte bekleding versterkt de SAV-uitstraling en een blauwe accentstrook is een verwijzing naar de volledig elektrische aandrijflijn van het voertuig. Aan de achterkant zorgt de horizontale opstelling van de lijnen en oppervlakken voor een brede en dynamische houding. De slanke en onderscheidende achterlichten lopen ver door in de achterzijde en versterken de uitstraling van het voertuig nog verder. De aerodynamische vorm van het voertuig wordt benadrukt en verbeterd door het lange dak en de diffuser aan de achterzijde, die extra verlicht is.

Interieur – My Favourite Place.
Bestuurders van de BMW Vision iNEXT kunnen zelf rijden (in ‘Boost’-modus) of gereden worden (‘Ease’-modus). In de ‘Boost’-modus zorgt het elektrische aandrijfsysteem voor een zeer dynamische en vrijwel geruisloze rijervaring, zonder enige vorm van uitstoot. In ‘Ease’-modus fungeert het interieur als een lounge. De BMW Vision iNEXT kan geheel naar wens een ruimte van ontspanning, interactie of concentratie zijn; de mogelijkheden zijn net zo divers als de behoeften van de inzittenden. De cabine lijkt om die reden meer op een comfortabele en modieus ingerichte ‘leefruimte’ op wielen - een nieuwe ‘Favourite Space’.

Ontspannen interieursfeer.
Het grote panoramische dak zorgt voor een rijkelijke lichtinval in het interieur, wat zorgt voor extra sfeer. Twee separate stoelen voorin plus een uit één deel bestaande achterbank bieden plaats aan vier personen. Er is slechts een aantal, strak gesneden lijnen dat de look en feel van het interieur bepaalt – een geometrie die de materialen en kleuren op diverse manieren benadrukt. Een mix van stoffen en van hout vervaardigde materialen zorgt voor een hoogwaardige indruk en laat verschillende elementen op meubels lijken.

BMW gebruikt voor het kleurenschema van de cockpit voornamelijk tinten als Purus Rosé, Brown en Beige met accenten in de glinsterende metallickleur Mystic Bronze. Achterin domineert voornamelijk de petrolkleurige Enlighted Cloudburst stoffen bekleding met ingenieus Jacquardweefsel, dat asymmetrisch over het zitgedeelte loopt en zich uitstrekt in de zijbekleding en de hoedenplank. Het resultaat is dat de cockpit en het compartiment achterin visueel gescheiden worden en een effect geeft van verschillende meubels in een appartement.

'Boost'- en 'Ease'-modus veranderen de omgeving van de bestuurder.
Binnenin de bijzonder ruime cockpit wordt het bestuurdersgebied bepaald door de twee zichtbare digitale displaypanelen en het stuurwiel. Het vlakke dashboard met beige stoffen afwerking past mooi bij de houten accenten en een houten vloer met een stijlvol patroon en creëert een aangename, huiselijke sfeer.

In de modus ‘Boost’ zijn het stuurwiel en de displays duidelijk in de richting van de bestuurder gericht. Bij het activeren van de ‘Ease’-modus verandert de omgeving van de bestuurder: het stuurwiel trekt zich iets terug waardoor meer leefruimte ontstaat. De displaypanelen schakelen over naar de ‘Exploration Mode’ en geven in plaats van rijgerelateerde informatie, suggesties weer over plaatsen en evenementen in de omgeving die van belang kunnen zijn voor de bestuurder en passagiers. Bovendien kunnen de hoofdsteunen van de voorstoelen worden neergeklapt, waardoor de mensen voorin beter kunnen communiceren met de passagiers achterin.

Middenconsole lijkt op een hoogwaardig meubelstuk.
De middenconsole tussen de voorstoelen lijkt dankzij het ontwerp en de gebruikte materialen veel weg te hebben van een hoogwaardig meubelstuk. Een matte, poreuze, houten finish geeft de middenconsole de uitstraling van een zwevende salontafel die doorloopt tot achterin de auto. Onder het fraaie houten paneel bevindt zich een schaal gemaakt van prachtig, verlicht kristalglas dat bovenop een delicate, bronzen basis is geplaatst. De samenstelling van het kristal breekt het invallende licht af en splitst het op in een veelheid aan kleuren. Het interieur wordt op deze manier verlicht met sfeervolle lichtreflecties.

Uitnodigend zitgedeelte achterin.
Bij een eerste blik lijkt het achtercompartiment op een moderne, hoogwaardige leefruimte. Een royaal, doorlopend zitgedeelte geeft de ruimte achterin een ontspannen loungekarakter en nodigt de inzittenden uit om een tijdje te blijven. Het met de hand geweven Enlighted Cloudburst Jacquarddoek strekt zich uit over het gehele zitgedeelte en in de zijbekleding, en verandert daarbij geleidelijk van Petrol naar White, maar geeft de cabine toch nog steeds een zeer moderne uitstraling.

Shy Tech: Innovatieve technologie onzichtbaar geïntegreerd, maar continu paraat.
Afgezien van het stuurwiel en de displays in het bestuurdersgedeelte, zijn er geen andere schermen of bedieningselementen te vinden in de BMW Vision iNEXT. Om het huiselijke karakter van het zitgedeelte achterin te behouden en de mensen als centraal middelpunt in de auto te maken, is de intelligente technologie op de achtergrond aanwezig. Alleen als de technologie door de bestuurder of passagiers wordt vereist, is deze zichtbaar en bruikbaar. In de toekomst kan het bijvoorbeeld mogelijk zijn om verschillende functies te bedienen via oppervlakken die gemaakt zijn van hout of stof. Schermen zijn dan niet langer essentieels, omdat intelligente projectie elk oppervlak kan omtoveren in een interactief scherm. De BMW Vision iNEXT belicht drie verschillende, visionaire toepassingen voor deze ‘Shy Tech’, te weten de Intelligent Personal Assistant, Intelligent Materials en Intelligent Beam.

Intelligent Personal Assistant.
De Intelligent Personal Assistant in de auto wordt geactiveerd bij het uitspreken van ‘Hey BMW’. De BMW Vision iNEXT vormt een integraal onderdeel van de digitale wereld en is naadloos verbonden aan BMW Connected, slimme apparaten en een slim thuisnetwerk. Bestuurders kunnen hierdoor bijvoorbeeld de ramen van hun huis op afstand sluiten met een spraakopdracht.

Intelligent Materials.
In de ‘Boost’-modus kan de Control Display op een conventionele manier worden bediend met behulp van aanrakingen. In de ‘Ease’-modus neemt het houten oppervlak van de middenconsole deze besturingsfunctie over van de Control Display. De arm- en handhouding is net zo gemakkelijk als bij het gebruik van de iDrive-controller: de hand ligt eenvoudig op het geperforeerde houten oppervlak en wanneer de bestuurder input geeft, volgen lichtpunten die op de staart van een komeet lijken, de vinger. Het Jacquarddoek achterin heeft ook een ingebouwde besturingsfunctionaliteit. Dit komt tot leven met een druk op de knop en maakt het mogelijk om het afspelen van muziek te regelen met verschillende bewegingen, die visueel worden benadrukt door LED's die oplichten onder de doek.

Intelligent Beam.
De digitale en analoge werelden worden in de toekomst steeds meer één geheel. Op de lange termijn wordt het mogelijk om informatie in geprojecteerde vorm te visualiseren, waardoor de noodzaak van beeldschermen overbodig wordt. De Intelligent Beam-technologie die in de BMW Vision iNEXT wordt getoond, zet al een stap in deze richting, omdat de technologie als lees- en interactief projectiescherm kan dienen. De tekst in een gedrukt boek kan bijvoorbeeld worden aangevuld met afbeeldingen, bewegende content en interactieve grafische afbeeldingen, die allemaal kunnen worden aangestuurd door aanraking.

Een symbool van een nieuw tijdperk.
De BMW Vision iNEXT neemt de mogelijkheden van autonome mobiliteit mee naar de nabije toekomst en toont verfrissende oplossingen die aansluiten op de strategische focus van BMW Group als het gaat om de toekomst van persoonlijke mobiliteit. In 2021 krijgt puur rijplezier een nieuwe dimensie in de vorm van de in serie geproduceerde BMW iNEXT, die de strategische innovatiepijlers van de BMW Group ('D + ACES') voor het eerst in één pakket op de weg samenbrengt.

iNEXT – de volgende mijlpalen.
Flexibiliteit is de sleutel tot succes. Tien jaar geleden begon BMW Group aan ‘project i’ als onderdeel van de NUMBER ONE strategie en werd de onderneming plots pionier op het gebied van elektrische mobiliteit.

Tegenwoordig zijn voertuigen van BMW Group met verbrandingsmotoren en plug-in-hybride aandrijfsystemen op dezelfde flexibele architectuur geïnspireerd. Als een van de succesvolle ontwikkelingen resulterend uit ‘project i’ (2009), zorgt dit ervoor dat de productie flexibel is en aan de vraag kan worden aangepast.

Het BMW iNEXT voertuigproject heeft een vergelijkbare centrale rol aangenomen in de ontwikkeling van de toolkits en componenten die in de toekomst nodig zijn. Nieuwe voertuigarchitecturen voor alle vóór-, achter- en All Wheel Drive-configuraties - alsook de modernste fabrieken - zullen vooruitlopend op de toekomst de BMW Group de mogelijkheid geven om snel beslissingen te nemen over welke én hoeveel modellen volledig elektrisch moeten zijn, voorzien moeten zijn van een PHEV-aandrijflijn of juist van een zeer efficiënte verbrandingsmotor. Rond 2025 zal de BMW Group in totaal 25 modellen aanbieden met geëlektrificeerde aandrijfsystemen, waarvan er twaalf volledig elektrische aandrijving hebben.

2019: De MINI BEV.
In juli 2017 kondigde de BMW Group aan dat de nieuwe, volledig elektrische MINI gelanceerd zal worden als variant van de populaire MINI 3-deurs. De productie van de volledig elektrische MINI begint in 2019. In de toekomst kunnen MINI klanten kiezen uit drie verschillende aandrijftypes: een verbrandingsmotor, plug-in hybride of volledig elektrisch. De aandrijflijn van de volledig elektrische MINI vindt plaats in de fabrieken in Dingolfing en Landshut -de competentiecentra voor elektrische mobiliteit binnen het productienetwerk van de onderneming. De aandrijflijn wordt vervolgens geïntegreerd in de auto in de BMW Group Plant Oxford. De keuze is gevallen op Oxford vanwege de uitgebreide kennis voor het produceren van een meerderheid van de MINI 3-deurs modellen.

2020: De productieversie van de BMW Concept iX3.
De BMW Concept iX3 werd voor de eerste keer gepresenteerd tijdens de Auto China 2018 show in Beijing en biedt een vroege blik in de toekomst: de eerste volledig elektrische Sports Activity Vehicle (SAV) van het merk BMW. Een compromisloos model als het gaat om functionaliteit en comfort. Een van de innovaties in de BMW Concept iX3 is de vijfde generatie van BMW eDrive technologie. Een belangrijk voordeel van deze elektrische aandrijftechnologie van de toekomst is de samenkomst van de elektromotor, transmissie- en elektronica in een afzonderlijk elektrisch aandrijfcomponent. Bovendien bevat het vijfde generatie elektrische aandrijfsysteem nieuwe en krachtigere batterijen.

Dit kersverse technologiepakket zet grote stappen als het gaat om prestatiekenmerken, bruikbare range, gewicht, verpakkingsruimte en flexibiliteit - en debuteert in de volledig elektrisch aangedreven SAV. Bovendien zorgt de modulaire constructie van de technologie ervoor dat deze kan worden aangepast aan de vereiste prestatieniveaus en beschikbare ruimte. Een ander opmerkelijk element is dat de elektromotor geen zeldzame grondstoffen nodig heeft, wat betekent dat de BMW Group niet afhankelijk is van hun beschikbaarheid.

De prestaties van de BMW Concept iX3: de elektromotor produceert meer dan 200 kW/270 pk en de actieradius komt (volgens de officiële WLTP-testcyclus) uit op meer dan 400 kilometer.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen