Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Nieuwe BMW 1 Serie ondergaat laatste tests voor start productie in Zuid-Frankrijk.

Uitgebreide tests versterken onderscheidende karakter van nieuwe generatie.

1 Serie
 

Press Contact.

Talisa Stewart
BMW Group

Tel: +31-70-4133-222

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~85,81 KB)
  
Photos(26x, ~107,53 MB)

Gecamoufleerde pre-productiemodellen van de derde generatie van de BMW 1 Serie ondergaan de laatste uitgebreide tests in het testcentrum van BMW in het Zuid-Franse Miramas. De banen met uiteenlopende wegdekken in het testcentrum zijn het ideale terrein om de wegligging en de dynamiek van de nieuwe BMW 1 Serie tot het uiterste te optimaliseren. Aan deze laatste tests gingen vijf jaar intensief ontwikkelingswerk én de overstap naar de moderne architectuur met voorwielaandrijving van BMW vooraf.

Volbloed BMW met uitgesproken karakter.
De nieuwe BMW 1 Serie is de nieuwe norm in het premium compacte segment als het gaat om rijdynamiek, terwijl het model ook meer interieurruimte biedt dan zijn voorganger. Met zijn vooruitstrevend afgestemde wielophanging, innovatieve technologie en de integratie van alle componenten en systemen die de rijdynamiek verbeteren, biedt de nieuwe BMW 1 Serie een nog beter weggedrag en nog meer wendbaarheid dan voorheen – zowel met de nieuwe voorwielaandrijving als met BMW xDrive intelligente vierwielaandrijving.

“Onze klanten zullen direct de alerte en precieze reacties van het onderstel waarderen en genieten van een nog prettigere rijervaring. De BMW 1 Serie is een echte BMW, maar heeft een uitgesproken karakter”, vertelt Peter Langen, Head of Driving Dynamics van BMW Group.

Technologie uit BMW i3.
BMW heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe BMW 1 Serie alle kennis en ervaring toegepast die het heeft opgedaan met de andere voorwielaangedreven modellen van BMW Group. Een cruciaal element voor de uitzonderlijke wegligging van de nieuwe BMW 1 Serie is de ARB-technologie, die de grip van de voorwielen nadrukkelijk verbetert. Het systeem is bekend van de BMW i3’s en debuteert nu in een auto met verbrandingsmotor. Deze technologie van BMW i verbetert de tractie niet alleen, maar reageert duidelijk sneller en preciezer.

De ARB-technologie is standaard in de BMW 1 Serie en omvat een tractiecontrolesysteem dat direct in het motormanagement is geïntegreerd in plaats van in de besturingseenheid van de Dynamic Stability Control (DSC). Daardoor wordt de informatie drie keer zo snel doorgegeven, terwijl de bestuurder voelt dat het systeem tot wel tien keer zo snel reageert. In nauwe samenwerking met DSC beperkt de ARB-technologie het optreden van onderstuur tijdens accelereren, wat een vaak voorkomend verschijnsel is bij voorwielaangedreven auto’s. Er vinden echter geen ingrepen in de aandrijving plaats, wat de dwarsstabiliteit van de auto bevordert. BMW Performance Control is eveneens standaard en verhoogt de wendbaarheid van de nieuwe BMW 1 Serie nog verder door middel van dynamische remingrepen. Verder is de torsiestijfheid van de carrosseriestructuur verbeterd door gerichte toepassing van extra verstevigingen, zoals de standaard gemonteerde boemerangvormige draagarm aan de achterzijde van de carrosserie. “Door de verregaande integratie van alle aan de rijdynamiek gerelateerde systemen en de innovatieve tractiecontrolefunctie biedt de nieuwe BMW 1 Serie een geheel nieuw niveau van rijplezier”, aldus Holger Stauch, BMW 1 Serie Project Manager.

Krachtigste viercilindermotor voor topuitvoering BMW 1 Serie.
De nieuwe viercilinder-in-lijn benzinemotor onderscheidt zich nadrukkelijk in het gamma aandrijflijnen voor de BMW 1 Serie. De BMW M135i xDrive wordt aangedreven door de krachtigste viercilinder-in-lijnmotor van BMW Group, met een cilinderinhoud van 2,0 liter en BMW TwinPower Turbo technologie (verbruik gecombineerd: 6,8-7,1 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 155-162 g/km)*. De motor levert een vermogen van 225 kW (306 pk) en is goed voor zeer dynamische prestaties dankzij technische oplossingen als een versterkte krukas, nieuwe zuigers en zuigerstangen, een grotere uitlaatgasturbo en geoptimaliseerde kleppen voor de brandstofinspuiting.

Meer interieurruimte.
De BMW 1 Serie maakt ook een grote stap vooruit op het gebied van interieurruimte. Dankzij de voorwielaandrijving, de dwarse plaatsing van de motor en een lage middentunnel is er merkbaar meer ruimte beschikbaar dan in de vorige generatie. De toegenomen interieurruimte komt vooral de achterpassagiers ten goede. De beenruimte achterin bijvoorbeeld is met 33 mm gegroeid en de hoofdruimte met 19 mm. De achterbank is nu ook gemakkelijker toegankelijk en de bagageruimte is met 20 liter gegroeid tot 380 liter. Op die manier combineert de nieuwe BMW 1 Serie zijn hoogwaardige dynamiek en wegligging met beduidend meer interieurruimte.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen