Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Prijzen nieuwe BMW M2 CS.

BMW maakt de prijzen bekend van de BMW M2 CS - de exclusieve, speciale en opvallend sportieve uitvoering van de BMW M2. De BMW M2 CS zal het succes van de BMW M3 CS en de BMW M4 CS verder uitbouwen en zal in een beperkte oplage worden geproduceerd. Het high-performance model staat vanaf maart 2020 in de showroom.

F87
·
M-serie
·
M2
 

Press Contact.

Talisa Stewart
BMW Group

Tel: +31-70-4133-106

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~344,24 KB)
  
Photos(85x, ~730,1 MB)

BMW maakt de prijzen bekend van de BMW M2 CS - de exclusieve, speciale en opvallend sportieve uitvoering van de BMW M2. De BMW M2 CS zal het succes van de BMW M3 CS en de BMW M4 CS verder uitbouwen en zal in een beperkte oplage worden geproduceerd. Het high-performance model staat vanaf maart 2020 in de showroom met onderstaande vanafprijzen:

Prijzen

januari 2020

Consumenten-
adviesprijs

Fiscale
waarde

NCP

BPM

CO2

Max. vermogen en koppel kW (pk) / Nm

BMW M2 CS

€ 138.217

€ 137.119

€ 80.150

€ 40.137

219

331 (450) / 550

 

Opvallend design, uitgebreide toepassing van CFRP.
Talrijke designelementen die zijn vervaardigd uit met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP) zorgen ervoor dat de BMW M2 CS nog scherper oogt dan de BMW M2 Competition. Het zijn onder meer de nieuw vormgegeven motorkap, het dak (voor het eerst op de BMW M2), de nieuwe frontsplitter, de spoilerrand op de bagageklep (de zogenoemde Gurney) en de achterdiffuser. Die is uitgevoerd in ongelakt koolstofvezel. De BMW M2 CS is in het premium compacte segment de nieuwe maatstaf als het gaat om acceleratie, rijdynamiek, wendbaarheid en precisie. Deze versie is ook het nieuwe en opwindende instapniveau voor het modellengamma van BMW M GmbH. Behalve dat de BMW M2 CS uitstekende prestaties levert op het circuit, maakt hij ook een overtuigende indruk bij dagelijks gebruik. Deze versie is exclusief in de carrosseriekleur Misano Blau metallic leverbaar.

Vermogen toegenomen tot 331 kW, Adaptief M Onderstel.
De Twin Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor levert een vermogen van 331 kW (450 pk), dat is 29 kW (40 pk) meer dan in de BMW M2 Competition. Het motorvermogen wordt naar de weg of het circuit overgebracht door het Adaptieve M Onderstel – tot nu toe was dat onderstel voorbehouden aan de M4 modellen – en Cup banden. Met het Adaptieve M Onderstel kan de bestuurder de instellingen van de schokdempers aanpassen via drie rijprogramma’s: Comfort, Sport en Sport+. Comfort optimaliseert het rijcomfort voor dagelijks gebruik, Sport zorgt voor een dynamisch weggedrag voor bijvoorbeeld ritten buiten de stad en Sport+ (de hardste van de drie instellingen) minimaliseert bewegingen van de carrosserie en maximaliseert de dynamische scherpte voor de beste prestaties op het circuit.

M Sportremmen gebaseerd op kennis uit de autosport.
De kennis en ervaring die BMW M GmbH heeft opgedaan in de autosport komt duidelijk tot uiting in de M Sportremmen met rode remklauwen, die standaard zijn op de BMW M2 CS. De remschijven zijn groter dan die van de M Compound remmen van de BMW M2 Competition (voor: 400 mm in diameter, achter: 380 mm). Ook de remklauwen zijn groter (voor: vaste remklauwen met zes zuigers, achter: vaste remklauwen met vier zuigers). Dit krachtige remsysteem van topklasse biedt onder alle omstandigheden een uitzonderlijk goed remvermogen en is uitstekend bestand tegen fading en oververhitting. Klanten kunnen ook kiezen voor de optionele BMW M Carbon keramische remmen met remklauwen met zes zuigers voor en vier zuigers achter. Deze remmen zijn nog lichter, nog beter bestand tegen bijvoorbeeld gebruik op het circuit en gaan ook langer mee.

Het precieze en scherpe weggedrag van de BMW M2 CS is mede te danken aan de montage van componenten als de speciale veerpootbrug van CFRP, die de stijfheid van de voorzijde van de carrosserie verhoogt, en de extreem precieze Dynamische Stabiliteits Controle (DSC). DSC bezorgt de BMW M2 CS meer dan voldoende tractie onder natte omstandigheden. Ook voorkomt DSC plotseling tractieverlies terwijl de auto ‘driftend’ door een bocht gaat. Daarbij speelt ook het Actieve M Sperdifferentieel een belangrijke rol. Dit elektronisch aangestuurde spermechanisme met meerdere platen reageert snel en met uiterste precisie om tractie en stabiliteit te optimaliseren. Het Actieve M Sperdifferentieel acteert in bepaalde situaties zelfs proactief. De M Dynamic Mode (MDM) – een subfunctie van DSC – kan een grotere mate van wielslip toestaan en de bestuurder extra vrijheid bieden om de dynamische limiet op te zoeken. Dan is meer over- en onderstuur mogelijk en een bepaalde mate van gecontroleerde vierwieldrifts.

19 inch wielen en Cup banden.
De BMW M2 CS uitgerust met gesmede 19 inch wielen in Y-spaak styling, gelakt in hoogglanzend zwart of optioneel in een mat goudkleurige afwerking. De 9 J x 19 inch voorwielen wegen slechts negen kilogram, de 10 J x 19 inch achterwielen leggen tien kilogram in de schaal. De wielen zijn voorzien van Michelin Pilot Sport Cup 2 banden. De voorbanden, 245/35 ZR 19, zijn speciaal voor de BMW M2 CS ontwikkeld en voldoen aan de hoogste normen als het gaat om (dwars)stabiliteit, stuurgevoel en stuurprecisie. De achterbanden, 265/35 ZR 19, zijn vooral gericht op tractie en (dwars)stabiliteit. Eigenaars die hun BMW M2 CS met name in het dagelijks verkeer gebruiken, kunnen als optie zonder meerprijs kiezen voor Michelin Pilot Super Sport banden. Deze bieden meer grip op nat wegdek dan de Cup banden.

Indrukwekkende prestaties.
De BMW M2 CS laat indrukwekkende prestatiecijfers noteren.
Standaard uitgerust met een 7-traps M DTC transmissie met dubbele koppeling sprint de BMW M2 CS in slechts 4,0 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. Met de handmatig te bedienen zesversnellingsbak – voor het eerst leverbaar in een BMW CS model en zeer goed passend bij de wensen van de doelgroep voor de BMW M2 CS – kost deze sprint 4,2 seconden. De topsnelheid van de BMW M2 CS – deze speciale uitvoering is standaard voorzien van het M Driver’s Pack – is elektronisch begrensd op 280 km/h.

Wanneer de BMW M2 CS is voorzien van de zesversnellingsbak, bedraagt het gecombineerde brandstofverbruik 10,2-10,4 l/100 km, met een gecombineerde CO2-emissie van 233-238 g/km*. Met de M DCT transmissie zijn die cijfers 9,4-9,6 l/100 km en 214-219 g/km*. In bepaalde EU-landen is de BMW M2 CS voorzien van een fijnstoffilter, wat de uitstoot van fijnstof nog verder reduceert.

Extra bescherming voor het carter, een extra oliespoelpomp en een verfijnd retoursysteem voor de olie bij de turbo zorgen voor een stabiele oliecirculatie – zowel in het dagelijks gebruik op de openbare weg als bij intensief gebruik op het circuit.

Voor de aanvoer van voldoende koellucht naar de motor is onder meer het ontwerp van de motorkap aangepast. De geïntegreerde ventilatieopeningen helpen de hete lucht rond de motor effectief af te voeren. Het uitlaatsysteem – dat zowel optisch als qua geluidsproductie verder is verbeterd ten opzichte van het systeem van de BMW M2 Competition – bestaat uit twee uitlaattrajecten en eindigt aan weerszijden in dubbele uitlaateindstukken. Twee elektronisch aangestuurde kleppen in het systeem zorgen ervoor dat de uitlaten van de BMW M2 CS een geluid produceren dat past bij het imago van een BMW M model. De bestuurder kan het geluid van zijn BMW M2 CS verder aanpassen met de M Engine Dynamics Control via de keuzeknoppen op de middenconsole in de auto.

Gefocust en verfijnd interieur.
Het interieur van de BMW M2 CS combineert een exclusieve, verfijnde uitstraling met het sportieve gevoel van stijlvolle Alcantara-bekleding en een innovatief lichtgewicht design. De middenconsole is bijvoorbeeld volledig uit lichtgewicht carbon vervaardigd en CFRP is toegepast voor de deurgrepen en de bekleding. De ultralichte M Sportstoelen uit de BMW M4 CS zijn in de BMW M2 CS een extra ergonomisch en visueel hoogtepunt. Deze kuipstoelen zijn met verfijnd leder Merino en Alcantara bekleed en afgewerkt met rood stiksel. Daarmee zijn ze een duidelijke verwijzing naar de autosport en bieden zelfs bij circuitgebruik solide zijdelingse ondersteuning.

Het standaard M Sportstuurwiel met exclusieve Alcantara-bekleding en een rode markering voor de rechtuitstand verwijst ook naar de autosport. Alcantara is toegepast voor de bekleding van de armsteun in de middenconsole en de sierstrips op het instrumentenpaneel, waarop een groot en rood CS logo is aangebracht.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen