Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW lanceert BMW M2 CS Racing Cup Benelux.

BMW Belux, BMW Group Nederland en BMW Motorsport slaan de handen ineen voor unieke toerwagencompetitie +++ Organisatie in handen van M Track Experience BV +++ Met de BMW M2 CS Racing Cup Benelux brengt BMW het concept van ‘customer racing’ in 2021 naar circuits in Nederland en België.

Automotive
·
National Sports
·
2 Serie
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~100,87 KB)
  
Photos(10x, ~7,86 MB)
  More below article text

De BMW M2 CS Racing Cup Benelux wordt vanaf volgend jaar gereden in het kader van de Sprint Challenge Benelux. De wedstrijden worden gereden in Zolder, Spa-Francorchamps, Zandvoort en Assen en de kalender zal bestaan uit vijf events. Tijdens elk event staan er drie wedstrijden op het programma: twee korte wedstrijden van 25 minuten en één lange wedstrijd van 60 minuten. Dit format maakt het dus perfect mogelijk om een auto en het budget te verdelen over twee coureurs.

Stefanie Wurst, CEO BMW Group Nederland heeft persoonlijk veel met autoracen. “Ik heb net mijn racelicentie gehaald”, vertelt ze. “Ik kom bovendien uit een familie van BMW-ingenieurs, mijn vader heeft nog samengewerkt met de befaamde racemotorconstructeur Paul Rosche. De BMW M2 is een compacte, snelle BMW in de geest van de BMW 2002 tii en turbo. Precies het soort auto waar BMW in zijn sterke imago mede aan heeft te danken. We kijken er enorm naar uit om de BMW M2 CS Racing Cup Benelux op het nieuwe circuit in Zandvoort te zien.”

‘Met de BMW M2 CS Racing Cup Benelux lanceren we een uniek concept dat ‘customer racing’ nog dichter dan anders bij onze vele BMW M motorsportfans brengt’, stelt CEO Eddy Haesendonck van BMW Group Belux. Haesendonck stond eerder al samen met Hans Van de Ven van M Track Experience aan de wieg van de zeer succesvolle BMW Boxer Cup en de
MINI Challenge.

De BMW M2 CS Racing.
De basis voor het enige officiële Benelux-kampioenschap met de BMW M2 is de BMW M2 CS Racing, die door BMW M Motorsport is omgebouwd tot een volwaardige raceauto. De huidige versie is het 365pk sterke ‘instapmodel’. Vanaf het einde van het jaar is er een upgrade beschikbaar waarbij de BMW zescilinder 450pk en een koppel van 550Nm levert. Het gaat daarbij niet alleen om een toename van het vermogen, want de auto wordt ook voorzien van andere remmen en grotere koelers. Verder is hij voorzien van race-DSC, race-ABS en er is zelfs airconditioning aan boord. Het ontwerp is gebaseerd op de zeer betrouwbare BMW M4 GT4 die zeer lage gebruikskosten heeft laten zien. Zo is een motorrevisie pas noodzakelijk na 30.000 kilometer!

De organisator.
“Als BMW een raceauto als de BMW M2CS Racing voorstelt, kun je moeilijk anders dan na te denken over wat je daarmee kan doen”, vertelt Hans Van de Ven, manager van M Track Experience. “De auto is ideaal om trackdays mee te rijden, maar het is eigenlijk gewoon een geboren racer. Onze meer dan 20 jaar ervaring bij tal van internationale auto- en motorsportevents en onze sterke link met BMW zullen zeker van pas komen bij de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. We zijn actief in tal van andere autosportactiviteiten en ook met de BMW S1000RR in het Duitse Superbike kampioenschap als officieel fabrieksteam van BMW in het Wereldkampioenschap Endurance.”

Praktisch.
Bij de BMW M2 CS Racing Cup Benelux wordt sterk ingezet op de community op en rond het circuit. Coureurs en teams kunnen elkaar ontmoeten in verzorgde BMW-hospitality. Dat is belangrijk omdat er gemikt wordt op de amateurrijder die ten volle wil genieten van het BMW-rijplezier en die familie, vrienden en sponsors wil kunnen uitnodigen voor een unieke beleving. Uiteraard gebeurt alles strikt in lijn met de coronamaatregelen, reden te meer waarom er fors wordt ingezet op (social)media coverage van alle races.

Wat betreft het budget mikt de organisatie op een all-in bedrag van € 40 tot 50.000 per rijder voor het hele seizoen, afgaande op een bezetting van twee rijders per auto. Indien rijders de auto zelf de BMW M2 CS Racing aankopen zal dat bedrag nog kunnen wijzigen. Verschillende Belgische en Nederlandse teams hebben al auto’s aangekocht zodat er genoeg exemplaren beschikbaar zijn om te huren. Bandenleverancier Michelin Motorsport zal de BMW M2 CS Racing Cup Benelux voorzien van snel rubber.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. 11 May 2022

Here you can watch the webcast of the public part of the 102 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen