Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Debuut M xDrive in BMW M3 en BMW M4.

M specifieke vierwielaandrijving voor nieuwe BMW M3 Competition Sedan en BMW M4 Competition Coupé brengt dynamiek, wendbaarheid en stuurprecisie naar hoger niveau.

G80
·
G82
·
M-serie
·
Coupé
·
M4
·
M3
 

Press Contact.

Talisa Stewart
BMW Group

Tel: +31-70-4133-106

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(3x, ~334,35 KB)
  
Photos(77x, ~1,21 GB)

Meer prestaties, meer aangedreven wielen, meer ongeëvenaard M gevoel. Slechts een paar maanden na de introductie van de nieuwe BMW M3 Sedan* en BMW M4 Coupé* voegt BMW M GmbH nog twee varianten toe. Voor het eerst zijn de high-performance sportauto’s leverbaar met M xDrive vierwielaandrijving. Het vermogen van de motor wordt nauwkeurig verdeeld over alle vier de wielen, waardoor de superieure dynamiek van de BMW M3 Competition Sedan en BMW M4 Competition Coupé nog beter tot zijn recht komt.

Het vermogen van de 375 kW (510 pk) sterke zescilinder-in-lijnmotor wordt bij de nieuwe modellen via een 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic over alle vier de wielen verdeeld. De M specifieke vierwielaandrijving zorgt voor extra wendbaarheid, richtingsstabiliteit, tractie en op het circuit gerichte dynamiek. Hierdoor ervaart de bestuurder de kenmerkende M karakteristieken nog intenser, zoals onder meer bij een nog snellere acceleratie. De introductie van de BMW M3 Competition Sedan met M xDrive en BMW M4 Competition Coupé  met M xDrive is in juli 2021.

M xDrive en Actief M Sperdifferentieel voor superieure handling.
De minutieuze vermogenscontrole van het M xDrive systeem is al bij verschillende high-performance modellen van BMW M GmbH een rijplezier verhogende factor in vergelijking met klassieke achterwielaandrijving. De vierwielaandrijving werkt samen met het Actieve M Sperdifferentieel, dat zorgt voor een volledig variabele verdeling van de aandrijfkracht over de achterwielen. Dit helpt om het motorkoppel zonder vermogensverlies over te brengen op de weg, zeker wanneer de limieten worden opgezocht of als de auto aan een kant minder grip heeft. Het M xDrive systeem en Actieve M Sperdifferentieel – compleet met geïntegreerde, M specifieke tractiecontrole – werken samen met de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) voor een nauwkeurige interactie op basis van de actuele rijsituatie. Het doel is een zeer dynamische rijbeleving met het gebruikelijke M gevoel, gecombineerd met merkbaar verbeterde tractie en richtingsstabiliteit.

Het M xDrive systeem maakt gebruik van een elektronisch aangestuurde multi-plaatkoppeling in de tussenbak voor een vloeiende, volledig variabele verdeling van koppel tussen de voor- en achterwielen. De olietoevoer van de koppeling is geoptimaliseerd zodat het mechanisme ook in snelle bochten op het circuit effectief werkt. Het vermogen wordt op het voor- en achterdifferentieel overgebracht via een aandrijfas die speciaal is ontwikkeld voor de BMW M3 Competition Sedan met M xDrive en BMW M4 Competition Coupé met M xDrive. Ook de aandrijfassen naar de wielen zijn specifiek voor deze modellen gemaakt. De vierwielaandrijving is volgens klassieke M stijl nadrukkelijk gericht op de achterwielen.  Onder normale omstandigheden wordt het vermogen volledig naar de achterwielen geleid, waarbij de voorwielen alleen worden bijgeschakeld zodra de achterwielen niet nog meer vermogen aan kunnen.

De tussenbak is voorzien van een modelspecifieke besturingseenheid en geïntegreerde wielslipbeperking. Verschillen in de draaisnelheid tussen voor- en achterwielen worden hiermee uitzonderlijk snel gecompenseerd, nog voordat het centrale DSC ingrijpt. De vierwielaandrijving is zo nog effectiever en intensiveert de rotsvaste stabiliteit waar M modellen om bekend staan, zoals bij een gecontroleerde drift in bochten.

De combinatie van M xDrive en Actief M Sperdifferentieel zorgt niet alleen voor verbeterde tractie, stabiliteit, wendbaarheid en dynamiek, maar ook voor superieure sprintprestaties. De BMW M3 Competition Sedan met M xDrive en BMW M4 Competition Coupé met M xDrive hebben beide slechts 3,5 seconden nodig om vanuit stilstand de 100 km/h te bereiken. Daarmee zijn ze 0,4 seconde sneller dan de achterwielaangedreven versies.

De BMW M3 Competition Sedan met M xDrive en BMW M4 Competition Coupé met M xDrive brengen hun dynamische prestaties op de weg met standaard lichtmetalen M wielen van 19 inch voor en 20 inch achter. De gesmede wielen in Dubbelspaak styling Jet Black zijn voorzien van banden met de maat 275/35 R 19 voor en 285/30 R 20 achter. Optioneel zijn speciaal ontworpen banden voor het circuit leverbaar met dezelfde maten.

Grote technische aanpassingen optimaliseren prestaties.
De vierwielaandrijvingstechnologie van de nieuwe BMW M3 Competition Sedan met M xDrive en BMW M4 Competition Coupé met M xDrive wordt aangevuld door een opnieuw ontworpen voorwielophanging met dubbele verbindingen, een speciaal aangepaste geometrie en een individueel afgestelde stuurratio. Deze uitgebreide modelspecifieke aanpassingen voor de vierwielaandrijving zorgen ervoor dat zowel de huidige achterwielaangedreven varianten als de nieuwe M xDrive versies zich onderscheiden met hun compromisloze en kenmerkende M stuurkarakteristiek. De vierwielaangedreven modellen profiteren bovendien nog van een aangepast olietoevoersysteem dat extra bestand is tegen extreem dynamische prestaties.

Drie M xDrive modi voor een aangepast M gevoel.
M xDrive maakt het ook mogelijk om de karakteristiek en prestaties van de vierwielaandrijving aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. De gewenste instelling is direct te selecteren in het Setup menu van het M specifieke bedieningssysteem. Er is keuze uit drie verschillende modi. In de standaard 4WD modus biedt de vierwielaandrijving maximale tractie en een nauwkeurige handling, terwijl de kenmerkende nadruk op achterwielaandrijving behouden blijft. In de modus 4WD Sport wordt in verhouding nog meer vermogen naar de achterwielen gestuurd, zelfs in extreem dynamische situaties. Dit zorgt voor nog scherpere rijeigenschappen. De lineaire opbouw van de zijdelingse krachten, kenmerkend voor M modellen, maakt het nu ook mogelijk om gecontroleerde drifts uit te voeren. Het DSC systeem is ook geheel uit te schakelen, met de 2WD modus. Het vermogen gaat dan volledig naar de achterwielen. Met het optionele M Traction Control kan de tractie in deze modus nauwkeurig in tien niveaus worden afgesteld, net als bij de achterwielaangedreven modellen. Hiermee kunnen ervaren bestuurders genieten van een opmerkelijk pure rijbeleving en hun vaardigheden verder verbeteren met behulp van de optionele M Drift Analyser.

Het is ook mogelijk favoriete M xDrive instellingen de M1 en M2 toetsen op te slaan, waaronder ook de instellingen voor de motorkarakteristiek, dempers, stuurkarakteristiek, het remsysteem en andere zaken. Een configuratie is via een van de twee M toetsen op het stuurwiel op ieder moment op te roepen.

Individeel M gevoel: zes modellen met een eigen karakter.
Met de twee nieuwe vierwielaangedreven modellen biedt BMW M GmbH nu een ongeëvenaarde variatie aan high-performance modellen in de middenklasse. De BMW M3 Sedan* en BMW M4 Coupé* bieden een unieke combinatie van achterwielaandrijving en handgeschakelde zesversnellingsbak. Bij de BMW M3 Competition Sedan en BMW M4 Competition Coupé gaat het vermogen eveneens naar de achterwielen, maar dan via een 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic.

Dit kwartet wordt nu aangevuld met de nieuwe BMW M3 Competition Sedan met M xDrive en BMW M4 Competition Coupé met M xDrive. Dat betekent dat de nieuwste modelgeneratie al bestaat uit zes modellen met onderscheidende karakters. Ieder biedt zijn eigen, individuele recept voor een sublieme high-performance sportauto met onbeperkte dagelijkse inzetbaarheid. Binnenkort is te kiezen uit een nog groter aanbod met de introductie van de nieuwe BMW M4 Cabrio later dit jaar.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW M3 Sedan:
Fuel consumption combined: 10.2 – 9.9 l/100 km [27.7 – 28.5 mpg imp] in the WLTP cycle; CO2 emissions combined: 231 – 226 g/km in WLTP.

BMW M4 Coupé:
Fuel consumption combined: 10.2 – 9.9 l/100 km [27.7 – 28.5 mpg imp] in WLTP; CO2 emissions combined: 231 – 226 g/km in WLTP.

BMW M3 Competition Sedan:
Fuel consumption combined: 9.8 – 9.6 l/100 km [28.8 – 29.4 mpg imp] in WLTP; CO2 emissions combined: 224 – 219 g/km in WLTP. 

BMW M4 Competition Coupé:
Fuel consumption combined: 9.8 – 9.6 l/100 km [28.8 – 29.4 mpg imp] in WLTP; CO2 emissions combined: 224 – 219 g/km in WLTP. 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

OUR ALL-NEW FULLY ELECTRIC TRIO.

01 June 2021. Here you can see the webcast of the event "Our all-new fully electric trio: BMW iX, BMW i4 and the first fully electric BMW M".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen