Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

MINI focust in de toekomst op duurzaamheid, diversiteit, innovatie, winstgevendheid en optimisme.

Positief denken, uitdagingen benutten als kansen en open en onconventioneel rekening houden met de wensen en behoeften van individuen. Op basis hiervan bepaalt MINI de koers voor de toekomst. De hiervoor ontwikkelde strategie is gebaseerd op BIG LOVE. Het symboliseert de toewijding van MINI aan de fundamentele behoeften van de planeet, de mens in al zijn diversiteit, aan technologische vooruitgang en winstgevende groei als fabrikant van premium auto’s.

MINI
 

Press Contact.

Talisa Stewart
BMW Group

Tel: +31-70-4133-106

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, 5,29 MB)
  
Photos(181x, 1,08 GB)

Positief denken, uitdagingen benutten als kansen en open en onconventioneel rekening houden met de wensen en behoeften van individuen – dit alles is verankerd in de traditie van MINI. Op basis hiervan bepaalt MINI ook de koers voor de toekomst. MINI gaat de uitdagingen aan op het gebied van mobiliteit, energie en klimaat en komt met oplossingen waarbij het typerende rijplezier van het merk centraal staat. De hiervoor ontwikkelde strategie is gebaseerd op BIG LOVE. Het symboliseert de toewijding van MINI aan de fundamentele behoeften van de planeet, de mens in al zijn diversiteit, aan technologische vooruitgang en winstgevende groei als fabrikant van premium auto’s.

De klassieke Mini uit 1959 was het ideale antwoord op de problemen van toen. De Mini werd ontwikkeld ten tijde van de Suez-oliecrisis en was vooral een zuinige auto die creatief omging met ruimte. De klassieke Mini had compacte afmetingen, maar bood dankzij de dwarsgeplaatste motor voorin en de volledig op de hoeken geplaatste wielen genoeg plaats aan vier personen en hun bagage. Dit concept zorgde ook nog eens voor erg aansprekende rijeigenschappen en een laag brandstofverbruik.

Het revolutionaire concept gaf de Mini zijn status als een klasseloze auto, die al snel een schare liefhebbers van over de hele wereld kreeg. De afgelopen 20 jaar heeft de moderne MINI deze principes naar het compacte premium segment gebracht. Duurzaamheid, sociale diversiteit, innovatie en het aanspreken van nieuwe doelgroepen zijn dan ook de elementaire krachten van het merk. MINI zet deze in voor het nieuwe tijdperk van stedelijke mobiliteit.

BIG LOVE for the planet
Wie voor MINI kiest, kiest daarmee ook voor duurzaamheid. De aandacht voor duurzaamheid is terug te zien in een continue reductie van de CO2 voetafdruk voor iedere auto tijdens de gehele levenscyclus. Daarbij hoort dus ook de toeleveringsketen en het gebruik van uitsluitend groene stroom bij de productie. Een andere bijdrage is de volledige elektrificatie van het modellenaanbod vanaf 2030 en het vaker toepassen van natuurlijke en recyclebare materialen. De MINI STRIP liet recent al zien hoe creatief denken de weg vrijmaakt voor duurzaamheid.

In 2030 moet de CO2 uitstoot per voertuig, inclusief toeleveringsketen, 40 procent lager liggen ten opzichte van 2019. In 2050 is BMW Group volledig klimaatneutraal, zowel met producten als activiteiten. Bovendien garandeert de transparante inkoop van grondstoffen door BMW Group dat de winning van grondstoffen niet alleen op verantwoorde wijze gebeurt voor het milieu, maar ook naar sociale maatstaven. Tot slot krijgen hoogvoltage-accu’s na gebruik in de auto’s een tweede leven in een stationair energieopslagsysteem. Nu al is meer dan 90 procent van de grondstoffen voor de accu’s recyclebaar en wordt iedere MINI CO2 neutraal geproduceerd, bijvoorbeeld dankzij het gebruik van 100 procent groene stroom door de fabrieken.

Bovendien kijkt MINI verder dan alleen de productie van auto’s, onder meer door duurzame initiatieven te steunen. Zo werkt MINI samen met de non-profitorganisatie Earthwatch Europe, met het Tiny Forest initiatief in het Verenigd Koninkrijk. Vlakbij de fabriek in Swindon plant MINI zo’n 600 bomen, die uitgroeien tot een bos dat extra CO2 opneemt en een thuis biedt aan meer dan 500 soorten dieren en planten. In 2022 volgt een tweede Tiny Forest bij de MINI fabriek in Oxford.

Ook is er MINI VOICES, een platform voor lokale initiatieven zoals de Parijse start-up FabBRICK, voor ‘bakstenen’ van gerecycled textielafval, of de Zwitserse start-up Umami, voor het telen van duurzame microgroenten in een aquaponics systeem.

BIG LOVE for the people
MINI neemt ook zijn sociale verantwoordelijkheid. De auto van toen is een ideale auto geworden voor een diverse gemeenschap. MINI rijders zijn individualisten en tegelijkertijd onderdeel van een grote groep die diversiteit ziet als een verrijking. Het team dat MINI modellen ontwikkelt, produceert en verkoopt is net zo divers. ‘We zijn allemaal verschillend, maar we zijn samen meer dan goed’, is dan ook het motto dat de medewerkers naleven. Onze diversiteit is een kracht, het maakt ons creatief en innovatief. Daarmee is de diversiteit een belangrijk onderdeel van het succes van MINI.

Als fabrikant van premium auto’s voor de wereldwijde verkoop  zet MINI zich in voor sociale diversiteit en ondersteunt het initiatieven die bijdragen aan tolerantie en een open samenleving. De inzet voor een positief elan is ook op een andere manier terug te zien. Via URBAN-X, een venture-accelerator door MINI opgericht in 2016, biedt MINI duurzame start-ups over heel de wereld de mogelijkheid om het stadsleven opnieuw vorm te geven. Sinds de start van het platform hebben al meer dan 70 start-ups aan het programma deelgenomen.

Mensen met een beperking worden natuurlijk ook niet vergeten. Het BMW en MINI Driving Experience programma biedt een veiligheidstraining voor mensen met een beperking. Bovendien kunnen zij op deze manier ook ten volle het de Go-kart feeling ervaren, want tot de vloot aangepaste modellen behoort bijvoorbeeld ook de 170 kW (231 pk) sterke MINI John Cooper Works.

BIG LOVE for progress
MINI werkt met een frisse blik aan de stedelijke mobiliteit van de toekomst. Daarbij ligt de focus op concepten voor stedelijke mobiliteit, waarbij technologie, duurzaamheid, digitale diensten en andere initiatieven die de leefbaarheid verbeteren samenkomen. Innovatieve concepten zoals de MINI Vision Urbanaut zijn daarvan nog slechts een voorproefje. MINI werkt samen met de experts van Critical TechWorks in Lissabon aan de ontwikkeling van digitale diensten en producten voor alle markten.

Naadloze integratie van smartphones maakt het voor MINI rijders mogelijk om in de auto volledig verbonden te blijven met hun digitale leven. Via de gratis te downloaden MINI App, beschikbaar voor iOS en Android besturingssystemen, zijn op afstand de status van de MINI te bekijken en bepaalde functies te bedienen. De nieuwste functies zijn bovendien een  routeplanning en een overzicht van tank- en laadstations inclusief prijzen. Via Explore MINI zijn interessante redactionele artikelen te vinden over de producten, diensten en waarden van MINI (in eerste instantie beschikbaar voor het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Oostenrijk) die gedeeld kunnen worden met andere gebruikers. Ook is er een directe link naar de MINI Sharing App, om zo de MINI eenvoudig te kunnen delen met andere gebruikers van de app.

De toekomstige uitbreiding van de MINI App groeit uit tot een community platform. De gebruikers profiteren van de diensten van MINI in dit digitale ecosysteem en komen tegelijkertijd met andere MINI fans in contact. De MINI App wordt omgevormd tot een digitaal platform, dat de relatie tussen bestuurder en voertuig verdiept en daarnaast de gemeenschap van MINI fans versterkt.

Digitalisering maakt ook verdere personalisatie van de MINI modellen mogelijk. Bij de nieuwe modelgeneratie zijn oppervlakken van het dashboard bijvoorbeeld volledig aan te passen aan de wensen van de klant, alles via het bedieningssysteem van de MINI. Dankzij projecties zijn verschillende kleuren en patronen mogelijk, zodat iedereen een  persoonlijk interieur kan creëren, dat ook op ieder moment weer is te veranderen.

“MINI was altijd al het antwoord op verschillende uitdagingen voor individuele mobiliteit. De bereidheid om na te denken over het veranderen van de status quo is bepalend voor het merk vandaag de dag”, zegt Bernd Körber, Head of MINI. “Niet alleen elektrisch rijden maar ook het aanspreken van nieuwe doelgroepen en markten is belangrijk voor de toekomst van MINI.”

BIG LOVE for the brand
Een nieuw modellenaanbod, het uitbreiden van de productiecapaciteit en het aanspreken van nieuwe doelgroepen en markten staan centraal bij de toekomststrategie van MINI. Zo ontwikkelt MINI zich nog meer tot een merk dat bijdraagt aan de duurzame winstgevendheid van BMW Group. Daarbij ligt in het bijzonder een focus op crossovers, het compacte premium segment en het versterken van de marktpositie in China.

Vanaf het begin was de klassieke Mini een veelzijdige auto. Van de praktische Mini Van tot de exclusieve Wolseley Hornet en Riley Elf en niet te vergeten de Mini Cooper met zijn rijplezier en successen in de autosport. Na de herintroductie van het merk is de moderne MINI net zo veelzijdig, met modellen als de MINI Clubman en MINI Countryman en met John Cooper Works als het sportieve submerk.

In lijn daarmee wordt nu ook de wereld van elektrisch rijden verrijkt met het karakteristieke MINI gevoel. Nu al zijn de plug-in hybride MINI Cooper SE Countryman ALL4 en de volledig elektrische MINI Electric goed voor een aandeel van meer dan 15 procent van alle MINI verkopen.

Al in 2023 presenteert MINI een nieuwe generatie volledig elektrische modellen. Het aanbod zal in ieder geval bestaan uit een MINI 3-deurs en een crossover model voor zowel het compacte segment als het compacte premiumsegment. Keuze voor een conventionele verbrandingsmotor blijft daarbij mogelijk. Zeer efficiënte benzine- en dieselmotoren blijven ook in de toekomst een ideale oplossing voor doelgroepen en regio’s waar voor volledig elektrisch rijden nog geen mogelijkheid is. MINI verwacht dat in 2027 de helft van de wereldwijde verkopen bestaat uit elektrische modellen. In 2025 wordt de laatste nieuwe MINI met verbrandingsmotor geïntroduceerd en kort na 2030 heeft MINI een volledig elektrisch modellenaanbod.

Voor het groeiende crossover segment komt MINI met een nieuw, compact model met volledig elektrische aandrijving en in 2023 verschijnt de opvolger op de markt van de huidige MINI Countryman, met zowel een geëlektrificeerde aandrijving als een verbrandingsmotor.. Deze opvolger maakt nog meer gebruik van het potentieel dat het compacte premium segment biedt. De opvolger van de Countryman biedt ruimte, comfort en nog meer variatie. Verschillende creatieve oplossingen zijn al gepresenteerd met de MINI Vision Urbanaut. De opvolger van de Countryman fascineert dan ook met een veelzijdig, duurzaam interieur met een grote keuze aan materialen en functionaliteit. Net als de originele Mini biedt de  opvolger van de Countryman maximaal rijplezier, veel ruimte en de typerende MINI individualiteit met wederom compacte buitenmaten.

Elektrificatie biedt ook nieuwe perspectieven voor John Cooper Works. Dit merk is geïnspireerd door een intense passie voor autosport en werkt er dan ook hard aan om deze passie in te zetten voor elektrisch rijplezier. Zo worden duurzaamheid en extreme sportiviteit op unieke wijze gecombineerd.

Twee van de nieuwe, compacte elektrische modellen worden geproduceerd in China. Lokale productie biedt MINI namelijk extra kansen om aan te haken bij de dynamische groei van de Chinese automarkt.

Vanaf 2023 wordt de opvolger van de huidige MINI Countryman  geproduceerd in de BMW Group fabriek in Leipzig. Daarmee is de opvolger van de Countryman het eerste MINI model dat in Duitsland wordt geproduceerd. Alle andere MINI modellen worden geproduceerd in de MINI fabriek in Oxford, die het hart blijft van de MINI productie. Het Verenigd Koninkrijk blijft het thuisland van MINI.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen