Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

De MINI Rockingham GT: terug van weggeweest.

De legendarische MINI 1275 GT – ken jij hem nog? De MINI die in de jaren 70 race na race won op het net zo legendarische circuit Rockingham Motor Speedway in Engeland. Na ruim 50 jaar heeft MINI deze legende teruggehaald en in een modern jasje gestoken in de vorm van een speciale, gelimiteerde editie: de MINI Rockingham GT. Deze editie is beschikbaar op alle Cooper S-motoriseringen van de MINI 3- en 5-deurs, Cabrio, Clubman en Countryman.

F57
·
F54
·
F60
·
MINI Clubman
·
MINI
·
Speciale modellen
·
MINI Cabrio
·
MINI Countryman
·
MINI 3 door
·
MINI 5 door
 

Press Contact.

Talisa Stewart
BMW Group

Tel: +31-70-4133-106

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 96,45 KB)
  
Photos(12x, 117,3 MB)

De legendarische MINI 1275 GT – ken jij hem nog? De MINI die in de jaren 70 race na race won op het net zo legendarische circuit Rockingham Motor Speedway in Engeland. Na ruim 50 jaar heeft MINI deze legende teruggehaald en in een modern jasje gestoken in de vorm van een speciale, gelimiteerde editie: de MINI Rockingham GT. Deze editie is beschikbaar op alle Cooper S-motoriseringen van de MINI 3- en 5-deurs, Cabrio, Clubman en Countryman en is onder meer uitgerust met het JCW Aerodynamica pakket, 17" JCW Track Spoke velgen en de speciale Rockingham GT designelementen.

De MINI 1275 GT
De MINI Rockingham GT is een eerbetoon aan de rijke racehistorie van MINI en in het bijzonder de MINI 1275 GT. Met één carburateur, 10-inch velgen, 60 pk en een toerenteller wist deze MINI race na race te winnen tijdens het British Touring Car Championship en uiteindelijk hiermee de overwinning te pakken. Een echte legende!

Sportief en stoer, van binnen en buiten
Deze legende leeft nu voort in de MINI Rockingham GT. MINI rijders die voor deze speciale uitvoering kiezen, kiezen  zowel voor binnen en buiten voor een sportief en stoer design. Het exterieur herken je aan de combinatie van de lakkleur White Silver (andere kleuren optioneel verkrijgbaar) met de zwarte GT bonnet-stripes op de motorkap, de striping aan de zijkant en de John Cooper Works trim, waarbij de unieke John Cooper Works Aerodynamica kit een echte highlight is. De Carbon Tailpipes, Piano Black afwerkingen en de speciale Rockingham GT designelementen maken het exterieur af.

De Rockingham GT designelementen vind je ook terug in het interieur zo is het Rockingham GT-logo rechts op het dashboard te vinden. Verder kenmerkt het interieur zich onder andere door de Piano Black interieurpanelen, de sportstoelen bekleed in Dinamica/leer-combinatie in Carbon Black en de antraciete hemelbekleding. Een met nappaleer bekleed sportstuur en adaptief onderstel zorgen voor een nóg sportiever go-kart gevoel.

De MINI Rockingham GT is leverbaar vanaf € 43.000,- voor de MINI Cooper S 3-deurs (januari 2022 prijzen). Meer informatie over de MINI Rockingham GT vind je op de website van MINI Nederland

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen