Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

MINI Rooftops: personalisatie tot kunst verheven

Wie MINI zegt, zegt personalisatie. Bij MINI wordt die personalisatie nu tot kunst verheven. MINI gaf vier designers de kans om de auto als canvas te gebruiken en hun eigen invulling en betekenis te geven aan ’BIG LOVE for the People en the Planet. Via het dak van de MINI dragen de kunstenaars hun boodschap over. Zo zijn vier exclusieve, sterk gelimiteerde MINI Rooftop stickers ontstaan.

Lifestyle Evenementen
·
Lifestyle
 

Press Contact.

Tamara Villani
BMW Group

Tel: +31-70-4133-108

send an e-mail

Wie MINI zegt, zegt personalisatie. Bij MINI wordt die personalisatie nu tot kunst verheven. MINI gaf vier designers de kans om de auto als canvas te gebruiken en hun eigen invulling en betekenis te geven aan ’BIG LOVE for the People en the Planet. Via het dak van de MINI dragen de kunstenaars hun boodschap over. Zo zijn vier exclusieve, sterk gelimiteerde MINI Rooftop stickers ontstaan, die worden gepresenteerd in het kader van de Dutch Design Week, waarvan MINI ook dit jaar weer trotse mobiliteitspartner is. Daarnaast kan elke klant - voor een MINI 3-Deurs of MINI 5-Deurs - een sticker uitkiezen voor een beetje extra BIG LOVE op hun nieuwe MINI en ook zo de boodschap van de designers verder brengen.

BIG LOVE for the People en the Planet.
Een uitgelezen kans voor wie een nieuwe MINI 3-Deurs of 5-Deurs bestelt: er is nu keuze uit vier exclusieve MINI Rooftops. Rond het MINI thema BIG LOVE  hebben vier designers het dak van de MINI een persoonlijke invulling gegeven om zo hun unieke boodschap te verspreiden. Van iedere MINI Rooftop worden slechts 20 exemplaren geproduceerd. In totaal zijn dus 80 MINI Rooftops beschikbaar. Deze MINI Rooftops geven de MINI niet alleen een persoonlijk en kunstzinnig accent, maar zullen ook letterlijk een meerwaarde voor de MINI en de berijder opleveren.

Het thema BIG LOVE draait om liefde voor elkaar en voor de planeet. MINI gaf de vier designers met een cultureel diverse achtergrond de kans om het dak van de MINI te gebruiken om dit thema een eigen, persoonlijke invulling te geven en de dialoog aan te gaan over wat hen bezighoudt. Maak kennis met de vier designers.

MINI Rooftop-designer Tjitske Storm.
Tjitske ontwerpt prints, patronen en textiel, voornamelijk voor interieurtoepassingen en producten. In haar expressieve stijl zitten vaak tegenstellingen. Geometrische en organische vormen gecombineerd, evenals digitale technieken en traditionele ambachten. Het natuurlijke verschijnsel symbiose vormde de inspiratie voor haar nieuwste collectie wandkleden, waar ook haar MINI Rooftop op is geïnspireerd. Haar ontwerp heeft ze ‘Zebra & Ostrich’ genoemd en als je het design ziet, begrijp je meteen waarom.

MINI Rooftop-designer Eva Cremers.
Eva is 3D-illustrator en director en staat bekend om haar kleurrijke en speelse werk vol karakters. Ze rijdt zelf een MINI Cabrio en wilde haar vele ritten in de MINI Rooftop sticker verwerken, gecombineerd met natuurlijke elementen uit de bosrijke omgeving waarin zij woont. Ook zijn meerdere vrolijke karakters in het ontwerp verwerkt en zul je iedere keer wanneer je de MINI Rooftop ziet weer wat nieuws ontdekken. Het dak straalt positiviteit en optimise uit, iets dat ook in het DNA van MINI zit. 

MINI Rooftop-designer Dewy Elsinga.
Dewy, ook bekend onder artiestennaam BUTTERFINGAZ, heeft altijd een voorliefde gehad voor tekenen en studeerde dan ook Illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Tijdens die opleiding ontwikkelde zij ook een grote interesse in schilderen, vooral in kleurenleer en de techniek ervan. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving en de inspiratie voor haar MINI Rooftop komt uit een vakantieherinnering. Ze reed met vrienden door een mooie kloof, met hoge bergtoppen om hun heen. Die heeft ze abstract nagebootst.

MINI Rooftop-designer Gigi van Grevenbroek.
Gigi is illustrator. Ze heeft een webshop, maar werkt ook in opdracht. Haar werk is zeer divers, van boeken tot muurschilderingen en online campagnes. Haar Indonesische achtergrond vormt vaak de inspiratie voor haar werk, net als de thema’s gelijke rechten en natuur. Het Big Love-thema sluit hier perfect op aan. Haar ontwerp gaat over de relatie tussen mens en natuur en draait erom dat de mens niet zonder de natuur kan.

Presentatie op de Dutch Design Week.
MINI is ook in 2022 weer trotse sponsor en partner van de Dutch Design Week in Eindhoven. Via dit evenement en partnership is MINI ook met de vier designers in contact gekomen.

De exclusieve MINI Rooftops zijn vanaf heden en zolang de voorraad strekt kosteloos te verkrijgen bij aankoop of lease van een MINI 3-Deurs of MINI 5-deurs, uiteraard niet beschikbaar in combinatie met een panoramadak.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

21 March - 09:00 AM CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen