Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Digitaal, dynamisch en nu ook volledig elektrisch: de BMW 5 Serie gaat een nieuw tijdperk in.

Aangekondigd tijdens de BMW Group Annual Conference 2023: de BMW 5 Serie Sedan komt ook als volledig elektrisch BMW M Performance model +++ De wereldwijde introductie zal plaatsvinden in oktober 2023 +++ De BMW i5 Touring zal in het voorjaar van 2024 verschijnen als eerste volledig elektrische model in het stationwagensegment.

G61
·
G60
·
Touring
·
BMW i
·
BMW i5
·
5 Serie
·
Sedan
 

Press Contact.

Bryan Barendrecht
BMW Group

Tel: +31-704-133-227

send an e-mail

Rijswijk. Over een paar maanden zal de achtste generatie van de BMW 5 Serie Sedan zijn debuut maken. Het nieuwe model is dynamischer en comfortabeler dan ooit en biedt een frisse interpretatie van het kenmerkende elegante sportieve ontwerp, en ook het BMW Operating System 8.5 met BMW Curved Display, innovatieve digitale services en, voor het eerst, een puur elektrische aandrijflijn in de BMW i5.

Door de flexibele platformarchitectuur is de nieuwe BMW 5 Serie Sedan beschikbaar met een breed scala aandrijflijnen. Zo is er keuze uit volledig elektrisch, plug-in hybride en zeer efficiënte benzine- en dieselmotoren met 48V mild hybrid-technologie.

Op de BMW Group Annual Conference 2023 kondigde Oliver Zipse, Voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG, verdere details aan over de nieuwe BMW 5 Serie, waarbij werd aangegeven dat de 5 Serie Sedan ook beschikbaar komt als een volledig elektrisch BMW M Performance-model. “De volledig elektrische BMW i4 M50 heeft laten zien hoe BMW dynamische prestaties en elektrische mobiliteit tot in de perfectie combineert”, aldus Zipse. “Het was wereldwijd het best verkochte BMW M model in 2022. Van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan zal dan ook een volledig elektrisch M Performance model van BMW M GmbH geïntroduceerd worden.”

Zipse onthulde dat er ook een volledig nieuwe versie komt van de nieuwe BMW 5 Serie Touring. “De BMW 5 Serie Touring is erg populair, vooral in Europa”, merkte hij op. “Vanaf het voorjaar van 2024 komt dan ook een volledig elektrische versie, wat ons echt onderscheidend maakt in dit segment.”

Met de komst van de BMW i5 Sedan in het premium executive segment, gevolgd door de BMW i5 Touring in 2024, zal BMW Group doorgaan met de systematische uitbreiding van haar volledig elektrische modellenaanbod.

De BMW Group beschikt al over volledig elektrische auto's en tweewielers in het overgrote deel van de marktsegmenten die het bedient met de merken BMW, MINI, BMW Motorrad en Rolls-Royce. Klanten kunnen kiezen uit een ongeëvenaarde verscheidenheid aan voertuigen die eersteklas mobiliteit bieden zonder lokale emissie uit te stoten, variërend van het compacte premium segment tot middelgrote modellen en de luxeklasse.

De wereldwijde lancering van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan gaat in oktober 2023 van start.

50 jaar BMW 5 Serie succes in 2022.
50 jaar productie in BMW Group Fabriek Dingolfing in 2023.
Meer dan tien miljoen stuks van de BMW 5 Serie geproduceerd.
De harmonieuze balans tussen sportief rijplezier en comfort voor lange afstanden heeft de BMW 5 Serie Sedan tot een wereldwijde hit gemaakt. In de loop van 50 jaar en zeven modelgeneraties heeft de 5 Serie zich bewezen als de meest succesvolle zakensedan ter wereld dankzij deze kenmerken, iets dat diep in de kern van het merk is verankerd. Van 1972 tot begin 2023 werden meer dan tien miljoen stuks van de BMW 5 Serie geproduceerd.

De eerste generatie van de BMW 5 Serie Sedan kwam in 1972 op de markt. Met deze lancering kwam ook de introductie van een nieuw systeem van modelaanduidingen waarbij een combinatie van drie cijfers werd gebruikt om de modelserie en de motorvariant aan te duiden. Een jaar na de 50e verjaardag van het model is de nieuwste generatie klaar om zijn traditionele plaats in te nemen, tussen de middelgrote 3 Serie en de luxueuze 7 Serie.

De nieuwe BMW 5 Serie Sedan wordt exclusief gebouwd in BMW Group Fabriek Dingolfing. De fabriek in Neder-Beieren is de grootste productielocatie van het bedrijf in Europa. In het jaar dat wordt gevierd dat 50 jaar geleden de eerste BMW van de band rolde in de fabriek start de productie van de achtste generatie BMW 5 Serie Sedan. Naast de nieuwe BMW 5 Serie Sedan worden uit het huidige portfolio ook de luxueuze BMW 7 Serie, 8 Serie en de volledig elektrische BMW iX hier geproduceerd. BMW Group Fabriek Dingolfing is ook de thuisbasis van het expertisecentrum voor de productie van elektrische aandrijfsystemen, dat tot taak heeft zowel de elektromotoren als de hoogspanningsbatterijen voor de BMW i5 op het fabrieksterrein te produceren.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW i4 M50: electric power consumption in kWh/100 km, combined: 22.5 – 18.1 (WLTP).

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen