Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Unieke expositie van BMW Group tijdens Historic Grand Prix in Zandvoort

BMW Group Nederland trakteert de bezoekers van de komende Historic Grand Prix in Zandvoort op een unieke expositie in het rennerskwartier. In het Heritage Paviljoen kunnen bezoekers drie dagen lang hun hart ophalen aan talrijke bijzondere modellen.

Erfgoed
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Author.

Andrew Mason
BMW Group

Rijswijk. BMW Group Nederland trakteert de bezoekers van de komende Historic Grand Prix in Zandvoort op een unieke expositie in het rennerskwartier. In het Heritage Paviljoen kunnen bezoekers drie dagen lang hun hart ophalen aan talrijke bijzondere modellen.

BMW viert in Zandvoort de 50-jarige historie van de BMW 5 Serie, die een rijke racehistorie heeft en - zo kan worden ontdekt in het Heritage Paviljoen - nauwverwant is met iconen als de BMW M1 en de BMW 3.0 CSL. Bovendien kan iedereen in de Closed Room de nieuwe BMW i5 bewonderen.

Natuurlijk is er ook aandacht voor de 100e verjaardag van BMW Motorrad en de komst van de MINI Clubman Final Edition is aanleiding om de geschiedenis van dat markante MINI model én de Zandvoortse racehistorie van MINI in de schijnwerpers te zetten in het Heritage Paviljoen.

Peter Haug, Directeur Marketing van BMW Group Nederland: “De Historic Grand Prix Zandvoort is een prachtig evenement waar het publiek en onze gasten in het bijzonder genieten van de historie van onze merken. Het is altijd weer een mooie belevenis in een prachtige ambiance, met liefhebbers onder elkaar. Dit jaar kan ook kennis gemaakt worden met de nieuwe BMW i5 die in het Heritage Paviljoen in een afgeschermde ruimte staat.”

De geschiedenis van BMW in Zandvoort gaat terug naar juni 1939, toen een BMW 328 Roadster zegevierde tijdens de eerste autoraces in Nederland, die werden verreden op een stratencircuit in het kustdorp. Op dat stratencircuit zijn ook de eerste motorraces in Zandvoort verreden.

In de jaren zestig won zowel BMW als MINI talloze toerwagenraces op Circuit Zandvoort. Sindsdien is BMW er succesvol geweest in de meest uiteenlopende wedstrijden, van de DTM tot de Formule 1 Grand Prix. Ook door de BMW M Driving Experience (voorheen Slotemakers anti-slipschool) is BMW Group Nederland onlosmakelijk verbonden aan Circuit Zandvoort.

De 2023-editie van de Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats van 16 t/m 18 juli a.s.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen