Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

De nieuwe MINI John Cooper Works maakt zijn debuut tijdens de 24 uur van de Nürburgring.

De nieuwe MINI John Cooper Works maakt zijn debuut tijdens de 24 uur van de Nürburgring, voorafgaand aan zijn wereldpremière dit najaar.

MINI
·
John Cooper Works
 

Press Contact.

Lara Eijlander
BMW Group

Tel: +31-70-4133-222

send an e-mail

Author.

Bryan Barendrecht
BMW Group

Nürburg. MINI liefhebbers en motorsportfans kijken uit naar het debuut van de langverwachte nieuwe MINI John Cooper Works. Dit jaar zal de nieuwe MINI voor het eerste optreden tijdens de 24uurs race van de Nürburgring, een van de zwaarste uithoudingsraces ter wereld.  Coureurs en teams worden uitgedaagd om de iconische Nürburgring-Nordschleife te veroveren tijdens een zware race van 24 uur.

De nieuwe benzine MINI John Cooper Works, gehuld in een op maat gemaakte camouflage ontworpen door het MINI Design Team, is een eerbetoon aan de iconische rood-witte kleurenschema’s die in de jaren 60 werden gebruikt voor klassieke Mini’s in de autosport.

De nieuwe MINI John Cooper Works viert zijn wereldpremière in de herfst van 2024 en is een belangrijke mijlpaal in MINI’s toewijding aan innovatie en erfgoed.  De nieuwe MINI John Cooper Works-serie, ontwikkeld om de grenzen van snelheid en wendbaarheid te verleggen, zal beschikbaar zijn in zowel benzine- als volledig elektrische versies.

Als knipoog naar Mini’s historische overwinning van de Mini Cooper S tijdens de Rallye Monte Carlo 1964, 60 jaar geleden, is de raceauto voorzien van een opvallend “37” logo ter herdenking van deze mijlpaal. Dit embleem is een eerbetoon aan de rijke autosporttraditie van MINI.

De nieuwe John Cooper Works #317 wordt ingezonden door het particuliere raceteam uit Nürburg, Bulldog Racing, en neemt deel aan de SP 3T-categorie.

De MINI Twin-Power Turbo-raceauto, genaamd “MINI John Cooper Works PRO”, vertegenwoordigt de perfecte combinatie van het iconische ontwerp, de betrouwbaarheid van MINI en de op het circuit geteste expertise van Bulldog Racing.

De tweede inzending is de zwarte handgeschakelde MINI John Cooper Works #474, die vorig jaar tijdens de 24 uur van de Nürburgring een podiumplaats wist te bemachtigen. Hiermee bewees hij zijn dapperheid tegen de felle concurrentie in de VT-2-categorie en verstevigde daarmee zijn status in de uithoudingsrace.

Naarmate de verwachtingen van het debuut toenemen, kunnen zowel MINI-fans als autoliefhebbers een onvergetelijke demonstratie van de nieuwe MINI John Cooper Works verwachten tijdens de 24 uur van de Nürburgring van 1 juni tot 2 juni 2024.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Change Search Settings.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Spaans
 • Taal
 • Amerikaans-Engels
 • Arabisch
 • Brits-Engels
 • Chinees (vereenvoudigd)
 • Diverse talen
 • Duits
 • Engels
 • Frans
 • Italiaans
 • Koreaans
 • Nederlands
 • Russisch
 • Spaans
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen