Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

MINI bouwt racecarrière uit in Gran Turismo®6. MINI Clubman Vision Gran Turismo steelt de harten van gamers.

De legendarische racesuccessen van MINI krijgen een vervolg in de virtuele wereld. Het MINI Design Team heeft dé ultieme MINI ontworpen om virtueel te presteren in de racegame Gran Turismo®6 voor PlayStation®3. De MINI Clubman Vision Grand Turismo belichaamt ook in deze game de essentie van het merk, met een pure go-kart handling en een waanzinnig, compromisloos design.

Designissues, Concepten en Studies
·
MINI
 

Press Contact.

Tamara Villani
BMW Group

Tel: +31-70-4133-108
Fax: +31-70-4133-268

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~376,11 KB)
  
Photos(19x, ~33,12 MB)

München/Rijswijk. De legendarische racesuccessen van MINI krijgen een vervolg in de virtuele wereld. Het MINI Design Team heeft dé ultieme MINI ontworpen om virtueel te presteren in de racegame Gran Turismo®6 voor PlayStation®3. De MINI Clubman Vision Grand Turismo belichaamt ook in deze game de essentie van het merk, met een pure go-kart handling en een waanzinnig, compromisloos design.

Het design bezit alle karakteristieke kenmerken van MINI, maar dan in de sportiefste en opwindendste vorm. De enorme luchtinlaten aan de voorzijde reiken tot net boven de grond en versterken de exclusieve uitstraling. De koplampen zijn voorzien van vier afzonderlijke LED-elementen die een “X-patroon” creëren, bekend van endurance-racers van weleer. Andere verwijzingen naar het verleden zijn de rechtopstaande ruitenwissers en de contrasterende striping op de motorkap, het dak en de achterzijde.

Door de uitgebouwde wielkasten, de 22” lichtmetalen wielen en de enorme spoorbreedte biedt de MINI Clubman Vision Gran Turismo ook virtueel indrukwekkend veel grip in bochten. Andere highlights zijn de high-performance remmen en de vlakke, koolstofvezel bodemplaat die zowel de luchtweerstand als het gewicht verlaagt.

Van 0-100 km/u in 3,5 seconden.
De virtuele MINI Clubman Vision Grand Turismo staat in Gran Turismo®6 garant voor huiveringwekkende rondetijden dankzij de 290 kW/395 pk sterke krachtbron. De aandrijfkrachten worden via een sequentiële zesversnellingsbak en permanente vierwielaandrijving naar het asfalt gestuurd. De MINI Clubman Vision Grand Turismo sprint in slechts 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 290 km/u. De topsnelheid is afhankelijk van de overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak die, net als de demperinstellingen, per circuit kunnen worden aangepast door de gamer.

Ready to race.
Gran Turismo®6 bevat 39 racecircuits van over de hele wereld en meer dan 1.200 auto’s die zeer realistisch in HD zijn gereproduceerd. De MINI Clubman Vision Grand Turismo maakt onderdeel uit van de update van Gran Turismo®6 die per direct beschikbaar is.

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

THE NEXT 100 YEARS WORLD TOUR - LOS ANGELES.

Follow the transmission of the press conference "Iconic Impulses. The BMW Group Future Experience." in Los Angeles.

Visit the official press streaming portal of the BMW Group. We provide live and on demand streams of the BMW Group free of charge and at first hand.

OPEN PAGE

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified. Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the “Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from dealerships and here as PDF.

Latest Facts & Figures.

Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Actuele prijslijsten en brochures BMW Motorrad
Mon Jul 20 09:14:00 CEST 2009
BMW Motorrad
Actuele BMW prijslijsten en brochures
Wed Jul 15 17:05:00 CEST 2009
BMW
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen