Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

De nieuwe BMW C 650 Sport en BMW C 650 GT.

BMW Motorrad presenteert de nieuwe BMW C 650 Sport en BMW C 650 GT. Beide maxi scooters combineren praktische bruikbaarheid en bescheiden gebruikskosten met maximaal rijplezier en comfort. Daardoor zijn ze uitstekend geschikt voor gebruik in de stedelijke omgeving. Bovendien bieden ze sportieve berijders niet alleen rijplezier op bochtige landwegen, maar ook op langere ritten.

BMW Motorrad
·
Brands
·
Scooter
·
C Series
·
C 650 Sport
·
C 650 GT
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~856,63 KB)
  
Photos(150x, ~825,73 MB)
  
Videos(1x, ~209,66 MB)

BMW Motorrad presenteert de nieuwe BMW C 650 Sport en BMW C 650 GT. Beide maxi scooters combineren praktische bruikbaarheid en bescheiden gebruikskosten met maximaal rijplezier en comfort. Daardoor zijn ze uitstekend geschikt voor gebruik in de stedelijke omgeving. Bovendien bieden ze sportieve berijders niet alleen rijplezier op bochtige landwegen, maar ook op langere ritten.

De nieuwe BMW C 650 Sport en BMW C 650 GT verschillen meer van karakter dan voorheen, waardoor een nog bredere doelgroep wordt aangesproken. De BMW C 650 Sport is meer gericht op sportief ingestelde berijders, terwijl de BMW C 650 GT perfect aansluit op de wensen van motorrijders die graag comfortabel toeren. De aandrijflijn is ingrijpend vernieuwd, de wielophanging is meer op comfort ingesteld en het ontwerp van de BMW C 650 Sport is zelfs geheel herzien. Meer dan ooit combineren ze de rijkwaliteiten van een motorfiets met de wendbaarheid en het comfort van een maxi scooter.


Verbeterde aandrijflijn en nieuw uitlaatsysteem.
De tweecilinder-in-lijnmotor van 647 cm3 levert in de BMW C 650 Sport en BMW C 650 GT een vermogen van 44 kW (60 pk) bij 7.500 toeren per minuut. Er is ook een versie met 35 kW (48 pk) bij 7.000 toeren per minuut. Om te voldoen aan de Europese emissienorm is de software van het motormanagement aangepast. Tevens zorgt de nieuwe uitlaatdemper niet alleen voor een dynamische look, maar ook voor een karaktervol motorgeluid zonder de geluidsnorm ECE R41-04 te overschrijden. Ook nieuw is de CVT transmissie met aangepaste overbrengingsverhoudingen, nieuwe voeringen en centrifugaalgewichten voor een soepelere werking van de koppeling en een fellere respons bij het wegrijden vanuit stilstand.

Nieuwe afstellingen voor wielophanging en schokdempers.
BMW past voor de wielophanging van de BMW C 650 Sport en BMW C 650 GT nog steeds een torsiestijve hybrideconstructie toe, bestaande uit een brugframe van stalen buizen en een gegoten aluminium deel bij het lager van de reactiearm. Ondanks dat de veerweg nog altijd 115 mm bedraagt, is het veerkarakter comfortabeler dan voorheen. Daardoor bieden de

BMW C 650 Sport en de BMW C 650 GT een uitgekiende mix van sportiviteit en comfort.

ABS en ASC voor maximale veiligheid, Side View Assist optie voor BMW C 650 GT.
Het ideale ontwerp van het remsysteem en het standaard gemonteerde Bosch 9.1MB antiblokkeerremsysteem (ABS) zorgen voor optimale actieve veiligheid, geheel in overeenstemming met het BMW ‘Safety 360o’-veiligheidsoffensief. De nieuwe maxi scooters zijn nu ook standaard voorzien van automatische stabiliteitscontrole (ASC, Automatic Stability Control). Een wereldprimeur voor tweewielers is Side View Assist (SVA), de eerste dodehoekassistent voor motorrijders. Deze nieuwe optie voor de BMW C 650 GT assisteert de berijder bij het wisselen van rijbaan en is vooral nuttig in stedelijk gebied.

Nieuw design voor BMW C 650 Sport, verfijning voor BMW C 650 GT.
Van de nieuwe maxiscooters is vooral de BMW C 650 Sport moderner en dynamischer ontworpen. Het design van de BMW C 650 GT is subtiel gewijzigd, met nieuwe details rond de achterste zijpanelen en een nieuwe achterlichtunit. Beide modellen zijn voorzien van automatische dagrijverlichting, nieuw vormgegeven instrumenten en nieuwe afwerkingsdetails aan het stuur, terwijl de beweegbaarheid van de standaard is verbeterd.

Aansprekende kleurstellingen.
De BMW C 650 Sport en de BMW C 650 GT zijn beide leverbaar in drie kleuren. Het matte Valencia Orange metallic van de BMW C 650 Sport accentueert zijn atletische karakter. Met de contrasterende oppervlakken geeft deze kleur de maxiscooter een dynamische, moderne uitstraling. In de kleur Lightwhite oogt de BMW C 650 Sport technisch, compact en licht. In Blackstorm metallic zal de BMW C 650 Sport de meer klassiek georiënteerde kopers aanspreken. De BMW C 650 GT ziet er in Blackstorm metallic extra elegant uit, terwijl Frozen Bronze metallic in combinatie met een contrastkleur de harmonieuze lijnen van de BMW C 650 GT benadrukt. De kleur Lightwhite benadrukt de dynamiek van de BMW C 650 GT en maakt dat de maxiscooter bijzonder licht en rank oogt.

Overzicht van vernieuwingen BMW C 650 Sport en de BMW C 650 GT.

 • Aangepaste overbrengingsverhoudingen in CVT, nieuwe centrifugaalgewichten en voeringen zorgen voor soepelere werking van de koppeling en dynamischer acceleratie vanuit stilstand;
 • Nieuwe afstelling van vering en demping voor uitgekiende mix van comfort en sportiviteit;
 • Behalve ABS nu ook standaard ASC voor maximale veiligheid tijdens acceleratie;
 • Volledig nieuw, dynamisch ontwerp voor BMW C 650 Sport;
 • Subtiele exterieurwijzigingen voor BMW C 650 GT;
 • Nieuwe, fraai vormgegeven uitlaatdemper en karaktervoller geluid;
 • Nieuw vormgegeven instrumenten;
 • Nieuwe afwerkingsdetails aan het stuur, met verchroomde elementen;
 • Afwerking van oppervlakken van hogere kwaliteit (structuureffecten);
 • Automatische dagrijverlichting;
 • Verbeterde beweegbaarheid van de standaard;
 • Primeur voor BMW C 650 GT: Side View Assist (SVA) is de eerste dodehoekassistent voor tweewielers;
 • Nieuwe lakkleuren voor de BMW C 650 Sport: mat Valencia Orange metallic, Lightwhite en Blackstorm metallic;
 • Nieuwe lakkleuren voor de BMW C 650 GT: Blackstorm metallic, Frozen Bronze metallic en Lightwhite.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen