Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Onthulling BMW HP nineT op Bigtwin Bikeshow. Spectaculaire caféracer door High Octane.

De BMW HP nineT is een spectaculaire customdesign caféracer. Het ontwerp is afkomstig van Jeffry Sol, eigenaar van High Octane Speed Shop. De onthulling vindt plaats op vrijdag 6 november aanstaande om 15:00 uur op de stand van BMW Motorrad op de Bigtwin Bikeshow in Rosmalen.

Design, Concepten en Studies
·
Brands
·
BMW Motorrad
·
Rijderstraining, Toertochten, Evenementen
·
Erfgoed
·
BMW erfgoed
·
Vintage & Heritage Events
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

De BMW HP nineT is een spectaculaire customdesign caféracer. Het ontwerp is afkomstig van Jeffry Sol, eigenaar van High Octane Speed Shop. De onthulling vindt plaats op vrijdag 6 november aanstaande om 15:00 uur op de stand van BMW Motorrad op de Bigtwin Bikeshow in Rosmalen.

Snelheid en functionaliteit.
Begin 2014 schrijft BMW Motorrad in samenwerking met het blad Bigtwin de Soul Fuel Challenge uit. Bij deze wedstrijd worden Nederlandse custombouwers uitgedaagd hun creativiteit op de BMW R nineT los te laten. Het ontwerp van Smokin' Motorcycles, de Elegant Bastard wint. De HP nineT van High Octane wordt tweede. Voor Jeffry Sol uit Naarden, de ontwerper en eigenaar van de High Octane Speed Shop is dat een stimulans om zijn HP nineT toch te gaan bouwen. Hij koopt een standaard R nineT en gaat aan de slag.

“Vanaf het moment dat ik een nieuwe, standaard R nineT in mijn werkplaats had, ben ik 'm in alle rust tot in de details gaan bestuderen”, vertelt hij. “Per onderdeel vroeg ik me af waarvoor het nodig is - en of een eventuele aanpassing ook technisch te realiseren is. Voor het ontwerp heb ik me laten inspireren door klassieke racewagens en racemotoren. Daarbij zie je onmiddellijk dat ze gebouwd zijn op snelheid en functionaliteit. Die sfeer en uitstraling wilde ik ook in het design van de HP nineT terug laten komen.”

Jeffry werkt een jaar lang aan de realisatie van zijn ontwerp. Alleen de tank blijft gehandhaafd. “De tank is een van de échte designfeatures van de R nineT. Dat is mijn uitgangspunt geworden en die vorm moest ook goed passen bij alle onderdelen die ik zelf zou gaan maken.” Al het plaatwerk is volledig opnieuw en naar inzicht van Jeffry vormgegeven uit 1,5 mm dik aluminium. Daarbij werkt hij met een zogenoemd ‘Engels wiel’, een soort wringer, waarmee bijvoorbeeld spatborden hun mooie rondingen krijgen. Met dit ambachtelijke handwerk stal Jeffry de show op de BMW Motorrad Day, afgelopen september.

Van het gehele bouwproces is door het magazine Bigtwin een verslag in drie nummers gemaakt. En wie wil zien hoe custombouwers overal ter wereld aan het werk zijn gegaan met de BMW R nineT als uitgangspunt moet beslist even kijken op www.bmw-motorrad.nl/heritage.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen