Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW Motorrad Concept Lac Rose. Exclusieve interpretatie van legendarische Parijs-Dakar rallymotorfiets voor Wheels & Waves Festival.

Geïnspireerd door de helden van Parijs-Dakar en hun succesvolle BMW motorfietsen komt BMW Motorrad met een geheel nieuwe interpretatie van de BMW R nineT – geheel in de geest van het Wheels & Waves Festival: de BMW Motorrad Concept Lac Rose.

 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~79,26 KB)
  
Photos(19x, ~141,12 MB)

Spannende custom bikes, bijzondere mensen, de Atlantische kust, kunst en muziek. Dat is Wheels & Waves. In amper vijf jaar is het festival in de buurt van Biarritz de belichaming geworden van een unieke motorfietscultuur. Hier vieren festivalbezoekers een gevoel van vrijheid die voorbijgaat aan de complexiteit van het alledaagse leven. De sfeer is relaxed en ademt creativiteit, individualiteit en wederzijds respect. De diepgewortelde passie voor motoren, bij zowel organisatoren als bezoekers, heeft van Wheels & Waves in zeer korte tijd een legendarisch evenement gemaakt.

Geïnspireerd door de helden van Parijs-Dakar en hun succesvolle BMW motorfietsen komt BMW Motorrad met een geheel nieuwe interpretatie van de BMW R nineT – geheel in de geest van het Wheels & Waves Festival: de BMW Motorrad Concept Lac Rose.

‘Vanaf het moment dat hij op de markt kwam, is de BMW R nineT uitgegroeid tot een populaire motorfiets voor customizers, zoals te zien zal zijn op Wheels & Waves. Daar zijn we trots op en het heeft ons aangespoord iets speciaals voor dit festival te bedenken, iets wat nog niemand van ons heeft gezien’, aldus Edgar Heinrich, Hoofd Design BMW Motorrad. ‘De BMW Motorrad Concept Lac Rose is een zeer individualistische interpretatie van de motorfiets die de Parijs-Dakar Rally in 1985 won – een weerspiegeling van Wheels & Waves en de bezoekers. De concept plaatst de BMW R nineT in een spannende nieuwe context en hij laat zien wat met passie voor merkhistorie en fantasie, én een paar veranderingen, kan worden bereikt.’

Lac Rose is de Franse naam van het roze gekleurde Retba zoutmeer, 35 km ten oosten van Dakar en op minder dan een kilometer van de Atlantische kust. De legendarische Parijs-Dakar Rally eindigde hier na de vele zware etappes door de woestijn. Het podium lag direct aan de oever van het meer en de winnaars ontvingen hun prijs te midden van een grote menigte enthousiaste fans. De BMW fabrieksmotoren, geprepareerd door het bedrijf HPN, reden midden jaren tachtig drie keer op rij naar de overwinning. Gaston Rahier won de derde in 1985 met startnummer 101.

BMW G/S en BMW R nineT.
De BMW Motorrad Concept Lac Rose is gebaseerd op de moderne straatversie en heeft de typische kenmerken van de voormalige succesmotorfiets. Bijzondere off-road-kwaliteiten zijn bewust weggelaten. ‘De motorfiets is een coole en relaxte roadster met een paar typische off-road-eigenschappen die het mogelijk maken de straat te verruilen voor de onverharde weg’, aldus Edgar Heinrich. ‘Het is deze combinatie van customizing, vrijheid en onafhankelijkheid die de motorfiets zo bijzonder maakt.’

Het windscherm met de typische rally-look, het karakteristieke koplampdesign met het hoge spatbord, een indrukwekkende brandstoftank en een korte rallyzitting zijn allemaal herinneringen aan de legendarische motorfiets. Deze elementen zijn verantwoordelijk voor het kenmerkende lijnenspel van de BMW G/S modellen waaraan de BMW Motorrad Concept Lac Rose zijn eigenschappen dankt. De lange veerweg en spaakwielen met spijkerbanden zijn net zo nadrukkelijk aanwezig als de kleurencombinatie van Signal Red op Alpine White en het startnummer 101.

Voor de aandrijving van de BMW R nineT zorgt een lucht/vloeistof gekoelde tweecilinder viertakt boxermotor. Elementen als de typische ronde koplamp en de oliekoelerbeschermer onderstrepen het compromisloze maar functionele ontwerp van de motorfiets. High performance-onderdelen en exclusief ontworpen details als de kleppendeksels illustreren BMW’s vakmanschap en productiekwaliteit en dragen bij aan de hoogwaardige uitstraling van de BMW Motorrad Concept Lac Rose. De speciaal voor de BMW-rijder ontworpen uitrusting – pak en helm (gebaseerd op de BMW Enduro helm) – geeft de BMW Motorrad Concept Lac Rose een stijlvol accent.

Wheels & Waves Festival.
Het Wheels & Waves Festival vindt plaats van 8 tot 12 juni 2016 in Biarritz aan de Franse Atlantische kust. Het evenement werd in 2012 in het leven geroepen door de lokale Southsiders Motorcycle Club en groeide in korte tijd uit tot één van de populairste horecagelegenheden van de New Custom Scene.

Alleen vorig jaar al stroomden zo’n 10.000 bezoekers naar het Cité l'Ocean op het strand van Biarritz, het middelpunt van het festival. Wheels & Waves biedt een spannend programma met surfwedstrijden, kunsttentoonstellingen, races en uitstapjes naar het dichtbij gelegen Spanje. BMW Motorrad is de belangrijkste sponsor en presenteert talrijke andere custom bikes en BMW R nineT-varianten op een 100 m² grote stand.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen