Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

De nieuwe MINI Countryman familie compleet.

De MINI Countryman familie is vanaf juli 2017 met twee nieuwe motoriseringen compleet: de MINI One Countryman en de MINI One D Countryman. Ook worden alle modellen vanaf juli 2017 voorzien van verbeteringen op gebied van design, functionaliteit en infotainment. Deze nieuwe SUV van MINI is bij de Nederlandse MINI dealers leverbaar vanaf € 29.900.

F60
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Tamara Villani
BMW Group

Tel: +31-70-4133-108
Fax: +31-70-4133-268

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~115,24 KB)
  
Photos(109x, ~1,29 GB)

De MINI Countryman familie is vanaf juli 2017 met twee nieuwe motoriseringen compleet: de MINI One Countryman en de MINI One D Countryman. Ook worden alle modellen vanaf juli 2017 voorzien van verbeteringen op gebied van design, functionaliteit en infotainment.  Deze nieuwe SUV van MINI is bij de Nederlandse MINI dealers leverbaar vanaf € 29.900.

MINI Countryman: multi-talent met nieuwe basisversies.
Met deze nieuwe varianten onderstreept de grootste en veelzijdigste MINI vooral zijn kwaliteiten op het gebied van efficiency. Beide motoren hebben een inhoud van 1,5 liter verdeeld over drie cilinders. Ze behoren tot de nieuwste motorgeneratie van de BMW Group die zich kenmerkt door een lager gewicht, toonaangevende MINI TwinPower Turbo technologie en een hoog rendement.

De benzinemotor in de nieuwe MINI One Countryman combineert een turbo en directe brandstofinjectie met variabele nokkenasverstelling (dubbele VANOS). Het turbinehuis is in het watergekoelde uitlaatspruitstuk geïntegreerd, waardoor het zich dichtbij de verbrandingskamers bevindt. Een as van gesmeed staal met contragewichten zorgt voor een soepele motorloop van de driecilinder met zo min mogelijk trillingen. Het maximumvermogen bedraagt 75 kW/102 pk, terwijl het maximumkoppel van 180 Nm tussen 1.250 en 3.800 tpm beschikbaar is.

Door de uitbreiding bestaat het motorenaanbod van de MINI Countryman vanaf juli uit drie benzine- en drie dieselmotoren. De MINI Cooper Countryman, MINI Cooper S Countryman, MINI Cooper D Countryman en MINI Cooper SD Countryman hebben standaard de van MINI bekende voorwielaandrijving, terwijl ALL4 vierwielaandrijving optioneel is. Verder omvat het aanbod de zeer sportieve MINI John Cooper Works Countryman en de MINI Cooper S E Countryman ALL4 – de eerste plug-in hybride van het Britse merk met een brandstofverbruik van 2,3-2,1 l/100 km en een CO2-uitstoot van 52-49 g/km (NEDC).

Nieuwe features in de MINI Countryman vanaf Juli.
Tevens voorziet het Britse premiummerk alle modellen van een aantal gerichte verbeteringen op het gebied van design, functionaliteit en infotainment. De aanpassingen betreffen het beeldscherm, het bedieningsconcept en uitbreiding van het aantal opties. Zo krijgen alle MINI modellen een herzien instrumentenpaneel met nieuw ontworpen verlichting en een beter afleesbare brandstofmeter. Ook nieuw zijn de bediening van MINI Driving Modes en de MINI Head-Up-Display. Vanaf juli 2017 kunnen kopers de MINI Clubman en de MINI Countryman laten uitrusten met voorbereiding voor Apple CarPlay. Een andere nieuwe optie voor de MINI Cabrio is het Always Open Package.

Apple CarPlay voor MINI Clubman en MINI Countryman.
De voorbereiding voor Apple CarPlay biedt een groot aantal nieuwe mogelijkheden op het gebied van intelligente connectiviteit en infotainment mogelijkheden. Deze optie is nieuw en samen met het Wired pakket te bestellen voor de nieuwe MINI Countryman en de MINI Clubman. Apple CarPlay zorgt voor een eenvoudige, draadloze integratie van de Apple iPhone waarmee de gebruiker vervolgens muziek kan luisteren of kan communiceren. Ook is het mogelijk op deze manier andere apps via het besturingssysteem te bedienen.

Nieuw display: wit ontwerp voor het nachtzicht en een nauwkeurigere brandstofmeter.
Vanaf juli 2017 is het instrumentenpaneel bovenop de stuurkolom van iedere MINI beter leesbaar en voorzien van een groter display. In de nachtstand verschijnen de cijfers en letters voortaan in het wit in plaats van oranje. Dit nieuwe kleurenschema geldt ook voor de Head-Up-Display als het donker is. Handig is verder dat het persoonlijke profiel van de sleutel voortaan de individuele stand kan opslaan. Hetzelfde geldt voor de afstelling van de zijspiegels en de elektrisch verstelbare stoelen.

De nieuw ontworpen brandstofmeter in het rechterdeel van het instrumentarium is duidelijker leesbaar en nauwkeuriger, zodat de stand van het brandstofniveau in één oogopslag te zien is.

Nieuwe bediening van MINI Driving Modes en MINI Head-Up-Display.
Een andere verbetering per juli 2017 betreft de bediening van de optionele Driving Modes voor individuele instellingen. De aanpassing van de standaard stand naar SPORT of GREEN vindt nu plaats via een tuimelschakelaar in typisch MINI design. Voor een intuïtieve bediening is de schakelaar onder de knoppen voor de airconditioning geplaatst. Verder krijgt het MINI besturingssysteem vanaf juli 2017 een apart menu voor de aansturing van de MINI Head-Up-Display.

Nieuwe opties: de alertheid assistent en het Always Open Package.
De alertheid assistent, die tijdens langere reizen extra veiligheid biedt, is vanaf juli standaard op de MINI Clubman en MINI Countryman. Het systeem maakt onderdeel uit van de Radio MINI Virtual Boost of het navigatiesysteem en analyseert voortdurend de rijstijl. Als de afgelegde afstand of het gedrag van de bestuurder duiden op mogelijk verlies van concentratie, moedigt het systeem de bestuurder aan een pauze in te lassen. Dat gebeurt op een typische MINI manier met een grafische aanduiding op het centrale instrumentarium en de suggestie ‘Tea Time’.

Aan open rijden in de MINI Cabrio kan de bestuurder in de nieuwe MINI vanaf juli 2017, net op tijd voor de zomer, een extra twist geven met het Always Open Package. Dit bestaat onder meer uit Comfort Access, verwarmbare voorstoelen, een windscherm dat de invloed van rijwind beperkt en de Always Open Timer. Die slaat de tijd op dat de bestuurder met het dak open heeft gereden.

MINI Countryman: Productie bij VDL Nedcar.
Bij VDL Nedcar in Born is afgelopen jaar de exclusieve productie van de nieuwe MINI Countryman gestart. Deze SUV is het derde model dat, naast de MINI driedeurs en MINI Cabrio, in Limburg van de band zal rollen. Ook de ultiem sportieve John Cooper Works-versie en de hybride MINI Cooper S E Countryman All4 komt straks uit Born. BMW Group toont hiermee zijn vertrouwen in VDL Nedcar. De bouw van de MINI Countryman heeft in Born bovendien 1.200 nieuwe banen opgeleverd.

MINI Countryman haalt maximale score in NCAP crashtest.
De nieuwe MINI Countryman is niet alleen bijzonder ruim en wendbaar, maar ook heel veilig. De nieuwe MINI Countryman behaalde namelijk de maximale score van 5 sterren in de crashtest van de onafhankelijke botsproeveninstantie Euro NCAP (New Car Assessment Programme). De testresultaten van botsproeven uitgevoerd door Euro NCAP vormen in heel Europa de standaard voor voertuigveiligheid. De testspecialisten analyseren het botsgedrag van een auto in verschillende scenario’s om vast te stellen hoe stabiel het passagierscompartiment is, hoe effectief de veiligheidssystemen hun werk doen en welke krachten er uitgeoefend worden op inzittenden. Euro NCAP kijkt naast deze onderdelen ook naar actieve veiligheidssystemen en voetgangersveiligheid. Uit de uiterst strenge testprocedure blijkt dat de ruime, nieuwe SUV van MINI op alle zitplaatsen en tijdens alle situaties uitstekende bescherming biedt.

Motoriseringen van de MINI Countryman
Benzine:

MINI ONE Countryman: 3-cilinder benzinemotor, inhoud:1.499 cc, vermogen: 75 kW/102 pk, maximaal koppel: 180 Nm. 
MINI Cooper Countryman
: 3-cilinder benzinemotor, inhoud: 1.499 cc, vermogen: 100 kW/136 pk, maximaal koppel: 220 Nm.
MINI Cooper S Countryman: 4-cilinder benzinemotor, inhoud: 1.998 cc, vermogen: 141 kW/192 pk, maximaal koppel: 280 Nm.

Diesel:
MINI ONE D Countryman: 3-cilinder dieselmotor, inhoud:1.496 cc, vermogen: 85 kW/116 pk, maximaal koppel: 270 Nm.
MINI Cooper D Countryman: 4-cilinder dieselmotor, inhoud: 1.995 cc, vermogen: 110 kW/150 pk, maximaal koppel: 330 Nm.
MINI Cooper SD Countryman: 4-cilinder dieselmotor, inhoud: 1.995 cc, vermogen: 140 kW/190 pk, maximaal koppel: 400 Nm.
MINI Cooper S E Countryman ALL4: 3-cilinder benzinemotor, inhoud: 1.499 cc, vermogen: 100 kW/136 pk, synchroon elektromotor, vermogen: 65 kW/88 pk, systeemvermogen: 165 kW/224 pk, systeemkoppel: 385 Nm.

Prijzen.         

Benzine HandgeschakeldAutomaat
MINI One€ 29.900,-€ 31.731,-
MINI Cooper€ 33.300 ,-€ 35.131 ,-
MINI Cooper ALL4€ 37.000 ,-€ 38.548 ,-
MINI Cooper S€ 40.400 ,-€ 41.803 ,-
MINI Cooper S ALL4€ 46.100 ,-€ 45.361 ,-
MINI John Cooper Works All4€ 51.500,-

€ 51.500,-

DieselHandgeschakeldAutomaat
MINI One D€ 35.000,- 
MINI Cooper D€ 37.900 ,-€ 40.346,-
MINI Cooper D ALL4             € 43.000 ,-€ 44.752 ,-
MINI Cooper SD € 45.000 ,-
MINI Cooper SD ALL4 € 49.000 ,-
Plug in Hybride                                                 
Automaat
MINI Cooper S E ALL4€ 40.700,-


*Consumentenadviesprijs is prijs inclusief:
-          Recyclingsbijdrage € 42,50,- (incl. 21% BTW)
-          Registratiekosten € 48,98 (btw vrij)
-          Kosten rijklaar maken € 935,- (incl. 21% BTW)
-          Kosten rijklaar maken Cooper S E ALL4  € 1.065,- (incl. 21% BTW)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen