Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW viert racehistorie op Zandvoort tijdens Historic Grand Prix.

BMW Group Nederland brengt in de BMW Motorsport Paddock acht kopstukken bijeen uit de rijke racehistorie van BMW op Zandvoort.

Sport
·
More BMW Motorsport
·
BMW M Motorsport
·
Erfgoed
·
BMW erfgoed
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Author.

Andrew Mason
BMW Group

Met de BMW Motorsport Paddock creëert BMW Group Nederland een uniek pop-up museum in het rennerskwartier. Bezoekers van de Historic Grand Prix kunnen hier drie dagen lang hun hart ophalen aan een fantastische verzameling van legendarische race-BMW’s die in de vorige eeuw furore maakten op het circuit van Zandvoort. Met diverse tentoongestelde auto’s worden bovendien demonstraties gegeven op de baan, waaronder de iconische Formule 1 Brabham-BMW BT52 die in 1983 als eerste F1-auto met turbomotor de wereldtitel behaalde. BMW-ambassadeur Jan Lammers zal met deze auto in actie komen. De zesde editie van de Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats van 1 t/m 3 september.

Peter Haug, marketingdirecteur BMW Group Nederland: “Nadat we vorig jaar de unieke Centenary Trophy voor 2002 en 3.0 CSL modellen organiseerden tijdens de Historic Grand Prix, viert BMW Group Nederland dit jaar de successen van BMW Motorsport op Zandvoort met deze unieke collectie, die zowel in het rennerskwartier als op de baan mooie emoties teweeg zal brengen.”

Zeer zeldzame 328 Roadster.
De bijzondere band tussen BMW en Zandvoort gaat terug tot juni 1939 toen op een stratencircuit in het kustdorp de eerste autorace van Nederland werd verreden. Piet Nortier won die dag met een BMW 328 Roadster de race voor auto’s in de sportklasse boven 1.5 liter. Eén van die zeer zeldzame 328 Roadsters maakt onderdeel uit van de collectie in de BMW Motorsport Paddock.

Vanaf de jaren zestig maakten fameuze BMW modellen furore tijdens toerwagenraces op Zandvoort. In de BMW Motorsport Paddock staan uit die legendarische tijd onder andere een beroemde Batmobile BMW 3.0 CSL uit het European Touring Car Championship en een
Groep 5 BMW 320 Turbo uit het Deutsche Rennsport Meistershaft, de voorloper van de huidige DTM.

Brabham- en ATS-BMW rijklaar naar Zandvoort.
In 1983 vertrok op Zandvoort een Formule 1 Brabham-BMW BT52 vanaf pole position in de Grote Prijs van Nederland. Met die auto zou Nelson Piquet datzelfde jaar de wereldtitel bemachtigen - de eerste voor een F1-auto met turbomotor. Twee jaar later reed een Formule 1 Brabham-BMW in een nooit meer verbroken recordtijd naar de pole position voor wat de laatste Grote Prijs van Nederland zou zijn. Ook uit 1983 stamt de uiterst zeldzame Formule 1 ATS-BMW D6 die net als de Brabham rijklaar naar Zandvoort zal komen!

Een markante blinkvanger is ook de BMW M1 Procar, een origineel exemplaar uit de spectaculaire merkencup die in 1979 en 1980 in het voorprogramma van de Grote Prijs van Nederland op Zandvoort aan de start verscheen. Een March-BMW 762 uit de hoogtijdagen van het EK Formule 2 en een bijzondere BMW E30 M3 DTM maken de collectie compleet; de E30 M3 won vanaf 1987 talrijke titels op Zandvoort en het exemplaar in de BMW Motorsport Paddock is de auto waarmee de Nederlandse coureur Cor Euser in 1991 in het DTM reed.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Change Search Settings.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Spaans
 • Taal
 • Amerikaans-Engels
 • Arabisch
 • Brits-Engels
 • Chinees (vereenvoudigd)
 • Diverse talen
 • Duits
 • Engels
 • Frans
 • Italiaans
 • Koreaans
 • Nederlands
 • Russisch
 • Spaans
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen