Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

MINI en The Woolmark Company presenteren de nieuwe capsule collection tijdens Pitti Uomo 94 in Florence.

MINI presenteert de nieuwe MINI FASHION FIELD NOTES Capsule Collection tijdens de Pitti Uomo 94 (12 - 15 juni) in Florence, een van ‘s werelds meest toonaangevende beurzen voor herenmode en lifestyle. De limited collectie is het resultaat van de samenwerking tussen MINI en The Woolmark Company, waarbij jong talent centraal staat.

Lifestyle
·
Lifestyle Producten
 

Press Contact.

Tamara Villani
BMW Group

Tel: +31-70-4133-108
Fax: +31-70-4133-268

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~103,66 KB)
  
Photos(57x, ~424,16 MB)

MINI presenteert de nieuwe MINI FASHION FIELD NOTES Capsule Collection tijdens de Pitti Uomo 94 (12 - 15 juni) in Florence, een van ‘s werelds meest toonaangevende beurzen voor herenmode en lifestyle. De limited collectie is het resultaat van de samenwerking tussen MINI en The Woolmark Company, waarbij jong talent centraal staat. In de 16-delige collectie vertalen vier internationale ontwerpers persoonlijke herinneringen aan hun reizen naar mode-items, vervaardigd van de beste kwaliteit Merinowol. De collectie bestaat uit inspirerende producten voor de urban reiziger.

Het leidende thema van MINI FASHION is het overschrijden van grenzen. ‘Reizen is meer dan alleen fysiek van A naar B gaan. Het gaat over onze ervaringen en over het vervagen van grenzen tussen gevoelens, culturen en perspectieven’ legt Sabine Ringel, Creative Lead MINI FASHION uit. De producten van de nieuwe Capsule Collection sluiten aan op die persoonlijke ervaringen. Alle vier de ontwerpers haalden inspiratie uit hun reizen naar internationale grote steden en verwerkten de ontmoetingen en verhalen die ze onderweg oppikten tot items voor de collectie.

Innovatief gebruik van Merinowol.
De ontwerpers van de Capsule Collection zijn Liam Hodges (Verenigd Koninkrijk), Staffonly (China), PH5 (Verenigde Staten) en Rike Feurstein (Duitsland). Het zijn veelbelovende nieuwe namen in de modewereld. De meesten van hen wonnen eerder een International Woolmark Prize, een gerenommeerde prijs voor jong designtalent. De producten van de nieuwe MINI FASHION FIELD NOTES Capsule Collection, bestaande uit veel verschillende kleuren, vormen en materialen, laten een eigentijds en innovatief gebruik van Merinowol als belangrijkste materiaal zien.

Liam Hodges, Verenigd Koninkrijk.
De Britse ontwerper Liam Hodges woont en werkt in Londen. Voor zijn werk haalt hij inspiratie uit moderne subculturen zoals hiphop skatewear en Britse streetwear. Ook zijn er post-punk invloeden te zien. Deze inspiratie vertaalt hij naar pittige statements met meerdere lagen. Typerend voor Liam Hodges zijn brede silhouetten, patchwork en duurzaamheid. Deze kenmerken komen ook terug in zijn items voor de Capsule Collection, die het verhaal vertellen van zijn reizen naar New York: ‘De eerste keer dat ik New York bezocht was als kind en heb ik vooral Manhattan leren kennen. De tweede keer dat ik New York bezocht, als volwassene, was ik vastbesloten om Brooklyn en de andere districten van de stad te leren kennen. Hoewel alles nieuw en opwindend was, had ik het gevoel dat ik er eerder was geweest - een soort déjà vu. Het was bijna eng’. In zijn ontwerpen voor MINI FASHION geeft hij oude, vertrouwde klassiekers zoals jeans, spijkerjacks en long sleeves een nieuwe twist door het gebruik van wol, met name Wool Denim. Zijn zes items bevatten ook bekleding voor de auto, een mutsje en een reistas gemaakt van waterafstotend wol met klassiek Prince of Wales-patroon.

Staffonly, China.
Het jonge label Staffonly werd in 2015 in Shanghai opgericht door Shimo Zhou en Une Yea. In hun ontwerpen worden technologie en design met elkaar gecombineerd, en de ontwerpsters experimenteren met verschillende materialen en kleuren voor een ironische, provocerende kijk op de wereld. Hun collecties maken je nieuwsgierig en zijn doorspekt met gevoel voor humor. Er worden echter ook grenzen opgezocht om zo een onbekende wereld te verkennen; precies waar MINI FASHION voor staat. Hun creaties voor de Capsule Collection zijn geïnspireerd op Greenwich Park, een oase van rust voor veel Londense modestudenten. ‘Greenwich is een idyllische, bijna magische plek met een prachtig uitzicht over Londen’, vertelt Staffonly om hun inspiratie voor de items uit te leggen. ‘Het is de perfecte plek om de stad te ontvluchten. De natuur, de geur van vers gemaaid gras, Earl Grey-thee en scones herinneren ons aan de speciale momenten die we daar hebben doorgebracht toen we er studeerden’. Het weelderige groen van de gazons in het park en de Meridian Line die door het park loopt en doet denken aan de Bonnet Stripes op een MINI vormen het thema voor Staffonly's bijdrage, bestaande uit een jasje, een hemd en patchworkjeans. Ook is er een bijpassende plunjezak die dienstdoet als kledingtas - een handig accessoire tijdens een stedentrip.

PH5, Verenigde Staten.
In 2014 brachten Wei Lin, dochter van een grote knitwear-fabrikant, en Mijia Zhangin, bekroond ontwerper, het New Yorkse PH5 tot leven. Inmiddels is het label bekend van hun eigentijdse gebreide kleding, die de conventionele visie op breien doorbreekt met grillige ontwerpen en innovatieve breitechnieken. Het resultaat is grensverleggende knitwear met een speelse twist. Voor hun items voor MINI FASHION haalden Wei Lin en Mijia Zhangin inspiratie uit het Art Deco District in Miami Beach. 'Toen ik deze adembenemende gebouwen voor de eerste keer zag, kreeg ik een bijzonder maar raar gevoel: een sterk gevoel van opwinding. Tegelijkertijd was ik ingetogen. Art Deco is voor mij een enorm invloedrijke ontwerpbeweging geweest. Ik houd van de structuren en texturen, maar ook de kleuren en decoratie zijn van groot belang geweest bij veel van mijn ontwerpen', aldus Mijia Zhangin. In de items van PH5 worden pastelkleuren en andere typische Art Deco-eigenschappen gecombineerd in een jacquard geweven wollen trui met MINI- en PH5-logo's, een gebreide mouwloze jumpsuit en een met de hand gemaakte omslagdoek die ook te gebruiken is als reisdeken.

Rike Feurstein, Duitsland.
Het werk van de Berlijnse ontwerpster Rike Feurstein verkent de dunne lijn tussen kunst en mode. Feurstein ontwerpt hoeden en kleding in avantgarde-stijl, een bijna uitgestorven ambacht van het modevak. Ze experimenteert met verrassende kleurencombinaties, bedenkt nieuwe structuren en speelt met surrealistische details, wat resulteert in elegante kleding en accessoires. Haar drie stukken voor de collectie zijn gebaseerd op een reis naar Rusland, en dan in het bijzonder naar het Catharinapaleis ten zuiden van St. Petersburg - het paleis met de legendarische Amber Room. 'Als het gaat om de esthetiek van de vormen in mijn ontwerpen, heb ik gekeken naar de Russische revolutie van meer dan 100 jaar geleden. Pre- en postrevolutionaire elementen komen samen in de collectie vilten hoeden.’ Het kleurenschema van de collectie bestaat uit edelsteenkleuren als amber, granaat en smaragd, als ode aan de pracht van het Catharinapaleis.

Dit najaar verkrijgbaar.
FIELD NOTES is de vierde MINI FASHION Capsule Collection en belichaamt de open, optimistische mindset van MINI. De collectie is nog tot 15 juni 2018 te zien tijdens Pitti Uomo 94 in Florence, en vanaf dit najaar in beperkte aantallen online te koop. Pitti Immagine is een jaarlijkse modeshow in Italië. De Pitti Uomo-beurs, die zich uitsluitend richt op herenmode, vindt sinds 1972 tweemaal per jaar plaats in Florence. Beide evenementen promoten jonge, ambitieuze en soms onconventionele modelabels. In januari 2015 zijn MINI en Pitti Immagine begonnen aan hun samenwerking, die een gedeelde passie voor innovatie, kwaliteit en aandacht voor detail onderstreept en anticipeert op nieuwe trends in de modewereld.

 

 

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Latest Facts & Figures.

Specificaties nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4
Tue Jan 17 23:50:00 CET 2017
MINI Countryman
Nieuwe varianten BMW X3 aan de basis en de top. X3 xDrive20i nu leverbaar vanaf 49.200 euro
Fri Aug 05 09:00:00 CEST 2011
Technische gegevens, Specificaties
Actuele MINI prijslijsten en brochures
Mon Jul 20 09:29:00 CEST 2009
MINI
Show all

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen