Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW i biedt mobiliteit voor The Ocean Cleanup.

Boyan Slat en zijn team rijden BMW i3 in binnen en buitenland.

Corporate
·
Duurzaamheid
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~224,96 KB)
  
Photos(1x, ~10,73 MB)

Sinds 2013 is Boyan Slat Bezig met zijn droom om de Grote Oceaan te ontdoen van de grote hoeveelheden afvalplastic die erin ronddrijven. De 24-jarige, Nederlandse TU Delft-student is in die tijd wereldberoemd geworden met zijn initiatief The Ocean Cleanup dat de zogenaamde ‘plasticsoep’ te lijf gaat. ‘The largest cleanup in history’ noemt het team de operatie.

Het opruimsysteem bestaat uit een 600 meter lange buisvormige drijver die op het water drijft. Eronder hangt een taps toelopend, drie meter lang ‘gordijn’. De drijver zorgt niet alleen voor het drijfvermogen van het systeem, maar voorkomt tegelijkertijd dat er plastic overheen stroomt, terwijl het gordijn voorkomt dat er vuil onderdoor ontsnapt. Zowel het afvalplastic als het systeem worden voortgestuwd door de stroming, maar de wind en golven drijven alleen het systeem aan, omdat de drijver net boven het wateroppervlak zit, terwijl het plastic er voornamelijk net onder ligt. Het systeem beweegt dus sneller dan het plastic, waardoor het plastic kan worden gevangen. Met deze methode zou elke vijf jaar vijftig procent van de ‘Great Pacific Garbage Patch’ kunnen worden opgeruimd.

Een historie met BMW i.
Afgelopen 8 september was de officiële launch van ‘System 001’ in San Francisco. Een sleepboot trok de ingenieuze drijver onder de Golden Gate door naar open zee en markeerde daarmee de start van de schoonmaakactie. Zo’n 600 kilometer uit de kust is een eerste tussenstop. Na een proefperiode van twee weken zet het systeem zijn reis voort naar de Great Pacific Garbage Patch, dik 1500 kilometer verder, om de Cleanup te starten.

Tijdens het evenement in San Francisco reed het team met de elektrische BMW i3. In Nederland zijn in september drie BMW i3s modellen afgeleverd op het nieuwe hoofdkantoor van The Ocean Cleanup in Rotterdam om Boyan Slat en zijn team voor de komende 12 maanden 100% elektrisch te laten rijden. De levering van de auto’s aan het kantoor in Rotterdam bouwt voort op een langere samenwerking, die begon in 2017 toen drie BMW i3 modellen werden geleverd aan de mobiliteitsmix voor het evenement waarop Slat en zijn team de aankondiging deden om de operatie al in 2018 starten.

BMW i en The Ocean Cleanup.
Voor The Ocean Cleanup is het belangrijk dat hun bedrijfsauto's passen bij de filosofie van de organisatie en dat geldt bij uitstek voor de volledig elektrische BMW i3.

“Binnen BMW geldt BMW i als de broedkamer voor innovaties en ook wij blijven de grenzen van duurzaamheid verleggen, zelfs voorbij de auto”, zegt Dr. Robert Irlinger, hoofd van BMW i. “We zijn verheugd om The Ocean Cleanup te ondersteunen bij hun missie, omdat we dezelfde mentaliteit hebben.” BMW Group ziet als duurzaamste autofabrikant ter wereld1 op haar beurt de noodzaak om het wereldwijde probleem van plasticvervuiling aan te pakken, ondanks dat ze niet aan de basis ligt van het probleem. Tegelijkertijd streeft BMW i voortdurend naar maximalisatie van het gebruik van gerecyclede en natuurlijke materialen in haar voertuigen. In de bredere context van een circulaire economie overweegt BMW i het gebruik van teruggewonnen plastic uit rivieren en oceanen.

BMW i3 tot 95% recyclebaar.
Naast het feit dat de gehele productieketen van de BMW i3 met groene energie wordt gevoed, kan de auto tot 95% worden gerecycled. Daarmee is de BMW i3 de duurzaamste auto ter wereld2. Het uitgebreide gebruik van natuurlijke of gerecyclede materialen voor bijvoorbeeld de bekleding van de deuren en stoelen tonen de inzet van BMW i voor een geavanceerde circulaire economie.


(1)
DowJones Sustainability Index, meerdere jaren sinds 1999.
(2) World Green Car, Green Car Of The Year, Ökotrend, ADAC EcoTest, etc.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

IAA 2019.

Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen