Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

2018 recordjaar voor BMW Group Nederland.

Recordverkopen voor BMW, BMW M, BMW i en MINI. BMW Motorrad voor 9e opeenvolgende jaar marktleider.

Corporate
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~103,91 KB)
  
Photos(1x, ~4,37 MB)

BMW Group Nederland heeft op alle fronten een recordjaar achter de rug. BMW, BMW i en MINI verkochten elk meer auto’s dan ooit tevoren. BMW registreerde maar liefst 20.672 auto’s, bijna tien procent meer dan in 2017. Een absoluut record voor BMW in Nederland en het merk behoudt hiermee de koppositie in het premiumsegment met grote afstand tot de concurrentie. Mede dankzij de verkoop van de grote MINI’s (de MINI Clubman en MINI Countryman), behaalde MINI net als vorig jaar een verkooprecord. Het aantal registraties steeg met ruim 10% naar 6.810 auto’s. BMW i profiteerde van de toenemende vraag naar elektromobiliteit en zag met 1.681 auto’s de registraties bijna verdubbelen ten opzichte van 2017. BMW Motorrad was al vanaf oktober, voor het negende jaar op rij, overall marktleider en verkocht in totaal 2.081 motoren, 3% meer dan vorig jaar.

De toekomst is nu.
BMW Group Nederland onderging in 2018 ook een belangrijke wijziging aan de top en verwelkomde per 1 september Stefanie Wurst als nieuwe Algemeen Directeur: “Ik ben er trots op leiding te mogen geven aan een organisatie die al zo lang, zo goed presteert. Zeker in deze sterk veranderende markt is dat geen vanzelfsprekendheid. Ook ben ik onder de indruk van de Nederlandse BMW-dealers die wederom een rendement behaalden dat flink boven het branchegemiddelde ligt en weer hoger scoorden op het gebied van klanttevredenheid.”

Ze vervolgt: “Onze dealers zijn, kortom, goed uitgerust om de strijd in 2019 aan te gaan, het jaar waarin het hogere luxe-segment en elektromobiliteit belangrijke pijlers zijn voor het behoud van onze koppositie. We zien dat onze klanten de 8 Serie, X5 en X7 zeer waarderen en de ingrijpend vernieuwde 7 Serie zal net als afgelopen jaar de concurrentie achter zich laten. Op het gebied van elektromobiliteit weten wij als geen ander hoe om te gaan met gewicht, accukwaliteit en oplaadsnelheid. De onlangs geïntroduceerde BMW i3 120 Ah was onmiddellijk een succes en mede verantwoordelijk voor de BMW i-verkoop die bijna verdubbelde. Dit jaar presenteren we de volledig elektrische MINI E en we starten met de voorverkoop van de BMW iX3. De volgende generatie plug-in hybrids die eveneens dit jaar op de markt komen, bieden op hun beurt een dubbele elektrische reikwijdte en meer vermogen. Daarbij laat ons unieke pilotproject ‘Electric City Drive’ in samenwerking met de gemeente Rotterdam zien dat plug-in hybrids wel degelijk emissieloze mobiliteit kunnen bieden en wel dáár waar het ertoe doet: in de stad.”

“Het succes van het afgelopen jaar, onze winstgevende dealers en ons grote modelportfolio zorgen voor een vliegende start in 2019”, sluit Stefanie Wurst af. “De digitale transformatie in al haar facetten biedt daarbij ongekende mogelijkheden om de klant ook buiten de showroom te bereiken en voor ons te winnen. De succesvolle online preview van de nieuwe generatie BMW 3 Serie is hier een mooi voorbeeld van en het geeft maar eens te meer aan. De toekomst is nu!”

Verkooprecords en opkomst private lease.
Naast een recordaantal registraties behaalde BMW niet eerder in zo veel segmenten de winst, van 1 tot 7 Serie en X. Bovendien vertoont het verkoopoverzicht net als vorig jaar een uitstekende modellenmix. De BMW 3 Serie was wederom de populairste BMW van Nederland, op de voet gevolgd door de BMW 5 Serie. Opvallend is dat ook de 1 Serie, die in 2019 na 8 jaar wordt afgelost door een nieuw model, ook in zijn laatste levensfase onverminderd gewild blijft en daardoor op plek drie eindigt. De BMW X1, die wordt geproduceerd bij VDL Nedcar in Born, is het populairste X-model en staat op plaats vier. Het EV-segment in Nederland begint inmiddels serieuze vormen aan te nemen. Uiteraard profiteerde de BMW i3 hier ook van en eiste daarmee plek vijf voor zich op.

Ook M Performance en BMW M boekten records. Beide groeiden explosief ten opzichte van 2017: er werden in 2018 ruim twee keer zo veel (107%) M Performance modellen afgeleverd en 68% meer M modellen. De X3/X4 M40i en M4 waren daarbij de meest gewilde modellen.

De recordverkoop bij MINI zorgde voor een sterkte toename van het segmentaandeel. De MINI 3-deurs bleef het populairst, maar ten opzichte van het jaar ervoor kozen meer mensen voor de grote MINI’s Clubman en Countryman. Opvallend was bovendien de opkomst van private lease. Het aantal BMW-klanten dat daarvoor koos verdubbelde bijna, terwijl bij MINI ruim 2,5 keer meer klanten voor deze leasevorm opteerden ten opzicht van het jaar ervoor.

Geschiedenis schrijven.
In 2018 brak BMW Motorrad opnieuw verkooprecords. In het afgelopen jaar vonden maar liefst 2.081 motoren en motorscooters een nieuwe eigenaar in Nederland – een stijging van 3% ten opzichte van 2017. Een goed geolied dealernetwerk en zeven nieuwe modellen zorgden mede voor dit succes. Stefanie Wurst: “BMW Motorrad staat aan de vooravond om geschiedenis te schrijven, want na het succes in 2018 is het pad geëffend voor tien jaar op rij overall marktleiderschap. Een in de organisatie niet eerder vertoonde prestatie.” Ook startte afgelopen jaar de uitlevering van de BMW R 1200 RT voor de verkeerssurveillance van de nationale politie.

BMW i.
Er werden in 2018 1.681 BMW i’s geregistreerd (i3: 1.613 en i8: 68), bijna een verdubbeling ten opzichte van 2017. De orders kwamen voornamelijk uit de zakelijke markt en autodeelprojecten. Daarnaast kozen in 2018 onder andere The Ocean Cleanup en MVO Nederland voor BMW i als mobiliteitspartner. Voor het derde jaar op rij was BMW i het enige automerk op de Provada vastgoedbeurs om het nieuwe segment voor deelauto’s in vastgoed met succes te claimen. De derde generatie BMW i3 met 120Ah accucapaciteit bleek meteen zeer succesvol en zorgde tot twee keer toe voor nieuwe maandrecords.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen