Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Drie miljoen BMW motorfietsen in 50 jaar.

BMW fabriek in Berlijn viert mijlpalen uit de tweewielergeschiedenis.

Fabrieken, faciliteiten
·
Fabrieken
 

Press Contact.

Tamara Villani
BMW Group

Tel: +31-70-4133-108
Fax: +31-70-4133-268

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~144,62 KB)
  
Photos(26x, ~163,17 MB)

Op 9 april jl. rolde de drie miljoenste motorfiets, een BMW S 1000 RR, van de band in de fabriek van BMW Group in Berlijn. BMW Motorrad produceert al vijftig jaar motorfietsen in deze fabriek in de wijk Spandau. Op basis van dit jubileummodel heeft BMW Motorrad ook een racemotorfiets ontwikkeld, waarmee dit seizoen het BMW Motorrad WorldSBK Team aan de start verschijnt in het wereldkampioenschap Superbike. De coureurs Tom Sykes en Markus Reiterberger waren als eregasten aanwezig bij de feestelijkheden rond deze mijlpalen.

Dr. Markus Schramm, de topman van BMW Motorrad, noemt het jubileum “het resultaat van hard werken en de duidelijke koers die het bedrijf, het personeel en de politiek op consequente wijze hebben gevolgd.” Zo is in de afgelopen vijftig jaar flink geïnvesteerd in de fabriek in Berlijn, het aantal medewerkers verzesvoudigde bijna. “Al een halve eeuw vallen de tweewielers uit Berlijn erg in de smaak bij onze klanten over de gehele wereld. Daar mogen we trots op zijn!”, aldus Schramm.

Het hoofd van de motorfietsenfabriek, dr. Helmut Schramm, benadrukte dat het succes is te danken aan de inspanningen van de circa 2.100 medewerkers. “Ter gelegenheid van de bouw van de drie miljoenste motorfiets in de fabriek in Berlijn wil ik hen hartelijk danken voor hun werk, hun bereidheid om te presteren en hun persoonlijke inzet.” De productielocatie heeft een zeer efficiënte en flexibele structuur en als “leidende fabriek spelen we een belangrijke rol in het wereldwijde productienetwerk van BMW Motorrad", aldus Schramm.

BMW motorfietsenproductie al 50 jaar in Berlijn
BMW nam in 1939 de fabriek in Berlijn over en begon al in een vroeg stadium met de productie van motorfietscomponenten. In 1969 voltooide BMW Motorrad de overplaatsing van de motorfietsenproductie van München naar de BMW fabriek in Berlijn. Met de opbouw van de productie en de bouw van de legendarische modelreeks /5 zette BMW Motorrad in die fabriek de tot dan toe enige productielocatie voor BMW motorfietsen ter wereld op. Daardoor kan de locatie in Berlijn nu terugkijken op vijftig jaar productie. De circa vierhonderd medewerkers van destijds legden met behulp van dertig machines het fundament voor het succes. De productieaantallen stegen in hoog tempo: in 1975 verliet de 100.000e motorfiets de fabriek in Berlijn, in 1980 waren reeds een kwart miljoen motorfietsen gebouwd. De grens van een miljoen motorfietsen werd in 2001 gepasseerd. Tien jaar later werd de productie van de twee miljoenste
BMW motorfiets in de Berlijnse fabriek gevierd. “Anno 2019 heeft deze fabriek reeds drie miljoen BMW motorfietsen gefabriceerd. We zetten het succesverhaal van BMW Motorrad en onze fabriek zonder twijfel voort”, zegt Schramm.

BMW Motorrad fabriek in Berlijn: spil in wereldwijde productienetwerk van BMW Motorrad
Tegenwoordig rolt in drukke periodes om de 65 seconden een BMW motorfiets van de band in de fabriek in Berlijn. In totaal zijn dat maximaal achthonderd exemplaren per dag. Daarvoor investeert de BMW Group continu in de uitbreiding van de Berlijnse fabriek en in nieuwe technologieën. In 2018 werden meer dan 130.000 motorfietsen geproduceerd, waaronder circa 8.000 montagekits voor de assemblagefabrieken van BMW Motorrad in Thailand en Brazilië. De fabriek in Berlijn is de enige fabriek van de BMW Group waarin de volledige productie plaatsvindt van motorfietsen, scooters en componenten. Binnen het bestaande internationale netwerk met productielocaties in Brazilië, Thailand, China en India doet de productielocatie in Berlijn dienst als leidende fabriek en is daarmee de ruggengraat van het wereldwijde productienetwerk van BMW Motorrad.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen