Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW Financial Services lanceert Pay As You Drive autoverzekering in samenwerking met Allianz Benelux.

Eerste autofabrikant in Nederland die Pay As You Drive autoverzekering lanceert, in samenwerking met Allianz +++ Betalen voor de daadwerkelijk gereden kilometers voor elke BMW en MINI berijder.

Corporate
·
Technologie
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~84,15 KB)

BMW Financial Services lanceert samen met Allianz Benelux een ‘betalen naar gebruik’-autoverzekering. Bijzonder is dat voor het ophalen van de kilometerstanden geen applicatie of dongel hoeft te worden gebruikt. In plaats daarvan worden de gegevens automatisch opgehaald via het BMW CarData Platform. Dit is mogelijk dankzij de standaard in elke BMW en MINI ingebouwde simkaart (voor data-uitwisseling via het mobiele netwerk) in combinatie met BMW ConnectedDrive en MINI Connected.

Momenteel is deze verzekering van toepassing op BMW en MINI modellen die geproduceerd zijn vanaf maart 2019. Het ontvangen van de kilometerstanden voldoet uiteraard aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en gebeurt alleen na digitale goedkeuring van de berijder. De klant kan de data-uitwisseling te allen tijde stopzetten. BMW Financial Services en Allianz realiseerden in samenwerking de uitbreiding van het Top Cover verzekeringsproduct. Het proces van data delen en premieberekeningen is volledig digitaal en uitsluitend voor de Nederlandse verzekeringsmarkt beschikbaar.

Berijder betaalt een eerlijke premie op basis van gereden kilometers.
Bij het aangaan van de polis kiest de klant een kilometerbundel, vervolgens wordt er een prijs per kilometer afgesproken (zie www.bmw.nl/verzekering en www.mini.nl/verzekering). Hij of zij geeft hierna digitaal toestemming aan BMW om de kilometerstanden te delen met Allianz. Als de verzekeringsperiode is afgelopen volgt een eindafrekening op basis van de daadwerkelijk gereden kilometers. De klant betaalt bij of ontvangt een teruggave. De periodieke premie van de ‘Pay As You Drive’-optie binnen de Top Cover verzekering ligt altijd lager dan de verzekering waarbij er geen data wordt gedeeld.

Article Offline Attachments.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen