Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Oliver Zipse nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG.

Oliver Zipse is per 16 augustus 2019 de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG. Dat heeft de Raad van Toezicht besloten tijdens een bijeenkomst in Spartanburg, South Carolina. Zipse volgt Harald Krüger op, die de voorzitter van de Raad van Toezicht begin juli liet weten zich niet beschikbaar te stellen voor een tweede ambtstermijn.

Corporate
·
Corporate Finance, Feiten, Cijfers
·
Mensen
·
Managing Directors BMW Group
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Oliver Zipse is per 16 augustus 2019 de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG. Dat heeft de Raad van Toezicht besloten tijdens een bijeenkomst in Spartanburg, South Carolina. Zipse volgt Harald Krüger op, die de voorzitter van de Raad van Toezicht begin juli liet weten zich niet beschikbaar te stellen voor een tweede ambtstermijn. Krüger treedt af als voorzitter en verlaat de Raad van Bestuur per 15 augustus 2019.

“Met Oliver Zipse neemt een besluitvaardig strategische en analytische bestuurder de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur over. Hij zal BMW Group nieuwe impulsen geven voor het vormgeven van de mobiliteit van de toekomst”, aldus Dr. Norbert Reithofer, voorzitter van de Raad van Toezicht van BMW AG.

Zipse, de aangewezen voorzitter van de Raad van Bestuur, is sinds 2015 lid van de Raad van Bestuur en momenteel verantwoordelijk voor Productie. Hij begon zijn professionele carrière bij het bedrijf in 1991 als Trainee en bekleedde daarna diverse managementfuncties, waaronder Managing Director Plant Oxford en Senior Vice President Planning and Production Strategy.

Reithofer: “De Raad van Toezicht heeft veel respect voor het besluit van Harald Krüger en de oprechte waardering uitgesproken voor zijn succesvolle werk bij BMW Group. Namens het gehele bedrijf wensen wij hem het beste voor de toekomst. We hopen dat BMW Group voor hem altijd een speciale betekenis zal hebben.”

De Raad van Toezicht van BMW AG kwam bijeen op de productielocatie in Spartanburg in South Carolina, de grootste productielocatie van BMW Group ter wereld, om de ontwikkelingen op de Amerikaanse markt te bespreken. Reithofer benadrukt: “Met onze innovatiekracht, sterke merken en toegewijde medewerkers continueert BMW Group zijn leidinggevende rol in het premiumsegment op weg naar lange termijnsucces.”

Manfred Schoch, voorzitter van de wereldwijde ondernemingsraad en plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Toezicht: “De sterke samenwerking tussen de ondernemingsraad en het bestuur heeft een lange traditie en is het fundament van ons succesverhaal. We kijken ernaar uit om deze samenwerking voort te zetten en de toekomst van het bedrijf vorm te geven.”

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen