Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Gegarandeerd 4% bijtelling met de BMW i3.

Korte levertijd van maar 1,5 maand +++ BMW i3 vanaf €48 netto bijtelling per maand +++ duurzaamste elektrische auto op de markt.

I01
·
I01s
·
BMW i3
·
Corporate
·
BMW i Automobiles
·
BMW i3s
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~97,08 KB)
  
Photos(10x, ~46,64 MB)

Een van de meest besproken uitkomsten van het klimaatakkoord dat op vrijdag 28 juni werd gepresenteerd, is de verhoging van de bijtelling voor volledig elektrische auto’s van 4 naar 8 procent per 1 januari 2020. Een jaar eerder dan verwacht, want de huidige belastingregels, zoals vastgelegd in Autobrief II, lopen nog tot eind 2020. Tegelijk met de verdubbeling van de bijtelling wordt ook het bedrag waarover dit geldt, verlaagd van €50.000 naar €45.000.

Dankzij dit tussentijds veranderde kabinetsbeleid wordt de levertijd van elektrische auto’s nog belangrijker dan die al was. De zakelijke rijder die wil profiteren van de 4 procent bijtelling over €50.000 is immers genoodzaakt zijn of haar elektrische auto nog dit jaar op kenteken te laten zetten. De korte levertijd van de BMW i3 wordt hiermee een nog groter pluspunt.

In tegenstelling tot veel andere elektrische auto’s kan de BMW i3 binnen anderhalve maand worden geleverd. Dan gaat het dus om een geheel naar eigen wens samengesteld exemplaar dat in de fabriek in Leipzig (met louter wind- en zonne-energie) wordt gebouwd. Er zijn nog 1.000 exemplaren te configureren die met zekerheid in 2019 kunnen worden geleverd.

“Naast de snelle levertijd en de 4% bijtelling is er nog een reden om voor de enige premium elektrische auto in zijn klasse te gaan: het is eveneens de duurzaamste elektrische auto op de markt”, legt Stefanie Wurst, Algemeen Directeur BMW Group Nederland uit. “Er komt veel meer bij kijken dan alleen het produceren en verkopen van elektrische auto’s of het aanplanten van bomen ter compensatie. Het gaat om verduurzaming van de complete keten, van grondstofwinning tot recycling. De impact op de medewerker, klant, maatschappij en het klimaat van alles wat we bij BMW Group doen, telt daarbij mee.”

Er is al een BMW i3 vanaf €42.299 (fiscale waarde: €40.943) met een bijbehorende netto bijtelling vanaf maar €48 per maand. Er is ook de zeer compleet uitgeruste Executive Edition die inclusief alle begerenswaardige opties nog onder de huidige cap van €50.000 is geprijsd en dus volledig binnen de 4% bijtelling blijft.

Alle zakelijke rijders die nog dit jaar tegen 4% bijtelling in een BMW i3 willen rijden, evenals alle privé-rijders, kunnen terecht op www.bmw.nl (klik hier voor de configurator) of bij een van de 52 Nederlandse BMW dealers.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen