Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Succesvolle Sports Activity Vehicle nu ook als BMW X3 xDrive30e met Plug-in Hybrid aandrijving

Moderne batterijtechnologie maakt lokaal emissievrij rijden mogelijk met een actieradius van 55 km* – Wereldwijd populaire BMW X3 voortaan ook leverbaar als Plug-in Hybrid met energieke aandrijflijn en de mogelijkheid van volledig elektrische aandrijving.

G01
·
X3
·
BMW iPerformance Automobiles
·
X3 xDrive30e
 

Press Contact.

Talisa Stewart
BMW Group

Tel: +31-70-4133-106

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~437,48 KB)
  
Photos(23x, ~337,09 MB)

The new BMW X3 xDrive30e (10/2019).


De unieke combinatie van intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving en de vooruitstrevende BMW eDrive technologie zorgen voor duurzaam rijplezier. De nieuwe BMW X3 xDrive30e is al de derde Sports Activity Vehicle (SAV) in het huidige modellengamma van BMW met een Plug-in Hybrid aandrijflijn en vierwielaandrijving. Daarmee biedt het model niet alleen opmerkelijke veelzijdigheid en puur elektrisch rijplezier, maar laat het ook een opvallend laag brandstofverbruik en geringe emissies noteren.

Het systeemvermogen van de 4-cilinder-in-lijn benzinemotor en de elektromotor van deze Plug-in Hybrid bedraagt 215 kW (292 pk). De unieke combinatie van intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving en de vooruitstrevende BMW eDrive technologie zorgt voor een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 2,1 tot 2,4 l/100 km*. De CO2 emissie komt uit op slechts 49-54 g/km*. Het gecombineerde energieverbruik van de BMW X3 xDrive30e ligt tussen 16,4 en 17,2 kWh/100 km*. De hoogvoltage lithium-ion-accu met de allernieuwste celtechnologie maakt een puur elektrische actieradius van 51 tot 55 km* mogelijk. De BMW X3 xDrive30e gaat in december 2019 in productie in de BMW fabriek in het Amerikaanse Spartanburg – samen met de varianten van de BMW X3 met conventionele verbrandingsmotor. De wereldwijde marktintroductie start in het voorjaar van 2020.

BMW Group streeft niet alleen elektrificatie van zijn modellengamma na, maar ook een modellenstrategie die beantwoordt aan de uiteenlopende behoeften van klanten. De wereldwijd populaire SAV in het premium middensegment is het eerste model van BMW dat zowel met een conventionele verbrandingsmotor als met Plug-in Hybrid aandrijving leverbaar is – een volledig elektrische versie volgt in de loop van 2020.

Wendbare Sports Activity Vehicle met superieure offroad-prestaties en efficiency.
De BMW X3 xDrive30e verenigt de kenmerkende kwaliteiten van een SAV met bijzonder efficiënte aandrijftechniek. De Plug-in Hybrid blinkt uit door een wendbaar en sportief rijgedrag, robuuste functionaliteit, een veelzijdig interieur, hoogstaande kwaliteit en geavanceerde connectiviteit. Zijn intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht permanent over de voor- en achterwielen – ook in de volledig elektrische rijmodus. Zijn sportieve rijgedrag op de verharde weg komt zo optimaal uit de verf, net als zijn superieure offroad-prestaties in het terrein.

Voor de aandrijving zorgen een 2,0 liter 4-cilinder-in-lijn benzinemotor en een elektromotor. De benzinemotor met BMW TwinPower Turbo technologie heeft een vermogen van 135 kW (184 pk). De in de 8-traps Steptronic automaat geïntegreerde elektromotor heeft 80 kW (109 pk) vermogen. Samen leveren de krachtbronnen een systeemvermogen van 215 kW (292 pk). Het systeemkoppel van de Plug-in Hybrid aandrijflijn is 420 Nm. Daarmee kan de BMW X3 xDrive30e in 6,1 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h accelereren. De topsnelheid is 210 km/h.

Afhankelijk van de rijmodus en de rijomstandigheden kan de elektromotor in de BMW X3 xDrive30e zorgen voor puur elektrische aandrijving én de verbrandingsmotor ondersteunen. In de MAX eDrive modus, te activeren met de eDrive knop in de middenconsole, heeft de nieuwe BMW X3 xDrive30e een topsnelheid van 135 km/h en rijdt hij volledig elektrisch, emissievrij en vrijwel geluidloos. In de standaard Auto eDrive modus is puur elektrisch rijden mogelijk tot een snelheid van 110 km/h. De verbrandingsmotor komt in actie bij hogere snelheden of bij zware belasting. Als beide krachtbronnen actief zijn, is zowel de efficiency als het acceleratievermogen van de BMW X3 xDrive30e maximaal. Tijdens accelereren is de direct vanuit stilstand beschikbare trekkracht van de elektromotor duidelijk voelbaar. Op constante snelheid ondersteunt de elektromotor de verbrandingsmotor, wat zowel het verbruik als de emissies beperkt. De modus BATTERY CONTROL zorgt dat de laadstatus van de hoogvoltage-accu niet daalt onder een vooraf door de bestuurder bepaald niveau, om bijvoorbeeld accucapaciteit te behouden voor emissievrij rijden in of buiten de stad.

Hoogvoltage-accu met de nieuwste celtechnologie; variabele bagageruimte.
De lithium-ion-accu in de BMW X3 xDrive30e is ruimtebesparend onder de achterbank gemonteerd en de brandstoftank bevindt zich boven de achteras. Dat betekent dat de bagageruimte in de Plug-in Hybrid variant met 450 liter nauwelijks kleiner is dan die in de versies met alleen een verbrandingsmotor. Door de 40:20:40 deelbare achterbank neer te klappen, groeit de bagageruimte tot maximaal 1.500 liter.

Dankzij de nieuwste celtechnologie en de capaciteit van 12,0 kWh draagt de hoogvoltage-accu bij aan de uitstekende efficiency en de grote actieradius van de BMW X3 xDrive30e. Daardoor is met deze Plug-in Hybrid een groot deel van de dagelijkse lokale ritten elektrisch af te leggen – zelfs buiten de stad.

De accu is aan een gewoon huishoudelijk stopcontact in zes uur volledig op te laden via het standaard meegeleverde laadsnoer. Aan een BMW i Wallbox kost volledig opladen met de kabel ongeveer drieënhalf uur. De laadaansluiting bevindt zich achter een klep in de linkerzijde van de carrosserie. De hoogvoltage-accu voedt ook het 12-voltsysteem van de auto.

Belastingvoordeel dankzij elektrische aandrijving.
De berijder van een nieuwe BMW X3 xDrive30e geniet belastingvoordeel bij de heffing van BPM op zijn Plug-in Hybrid. In 2020 is de vaste voet van € 350 niet van toepassing op Plug-in Hybrids en geldt voor Schijf 1 – CO2 emissie tot en met 30 g/km – een heffing van € 27 per gram CO2 emissie per kilometer. In Schijf 2 – 31-50 g/km – bedraagt de heffing € 111 per gram CO2 emissie per kilometer en daarboven € 267 per gram CO2 emissie per kilometer.

De nieuwe BMW X3 xDrive30e is er behalve in de basisuitvoering ook als Model xLine, Model Luxury en Model M Sport. Tot de standaarduitrusting behoort onder meer akoestische voetgangersbescherming. Bij elektrisch rijden op lage snelheid laat de BMW X3 xDrive30e een kenmerkend geluid horen dat specifiek voor de geëlektrificeerde modellen van BMW is ontwikkeld. Het waarschuwt andere weggebruikers zonder dat dat ten koste gaat van het geluidscomfort in de BMW.

Verder is de BMW X3 xDrive30e standaard voorzien van airconditioning. Die is op afstand te bedienen via de smartphone en de BMW Connected App. Zodoende kan de bestuurder ’s winters in een warme auto stappen en ’s zomers in een koele. Nieuwe digitale diensten maken het onderweg opladen van de accu gemakkelijker en aangenamer. Ze ondersteunen de berijder ook bij het kiezen en vinden van openbare laadpunten. En ze maken het mogelijk om het laadproces op afstand te sturen en te volgen en geven informatie over laadstatus, de puur elektrische en gecombineerde actieradius en het energieverbruik. De informatie is te raadplegen op de smartphone en andere apparaten.

Daarnaast is vrijwel elke optie voor de conventionele versies ook voor de BMW X3 xDrive30e leverbaar. Daarmee is niet alleen het rijplezier nog verder te vergroten, ook is de auto ermee te personaliseren. Het gamma opties omvat onder meer een adaptief onderstel, Variable Sport Steering en een M Sport remsysteem, de BMW Head-Up Display, Active Cruise Control met Stop & Go, BMW Personal Co-Pilot Pack Plus met stuur- en rijstrookassistentie en Park Assistant Plus. Nog een optie is de trekhaak die elektrisch in- en uitklapbaar is. Het maximale trekvermogen van de BMW X3 xDrive30e is 2.000 kg.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW X3 xDrive30e gemiddelde brandstofverbruik van de BMW X3 xDrive30e varieert tussen 2,1 en 2,4 l/100 km en de gemiddelde CO₂ emissie varieert tussen 49 en 54 g/km.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen