Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Recordverkopen BMW, BMW i, MINI en BMW Motorrad in Nederland.

Met nog één maand te gaan in 2019 hebben BMW, BMW i, MINI en BMW Motorrad de verkooprecords van het jaar ervoor al verbroken.

Corporate
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~85,94 KB)
  
Photos(1x, ~4,37 MB)

Met nog één maand te gaan in 2019 hebben alle BMW Group merken de verkooprecords van het jaar ervoor al verbroken.

BMW noteerde afgelopen 30 november 21.141 registraties, ofwel 2,3 procent meer dan in geheel 2018 waarin een recordaantal van 20.672 registraties werd behaald. Ook MINI liet een all-time high zien dankzij 6.861 registraties, 51 stuks meer dan in geheel 2018.

“Het succes van BMW en MINI kunnen we toeschrijven aan verschillende oorzaken”, verklaart Stefanie Wurst, Algemeen Directeur BMW Group Nederland. “De gehele 8 Serie is compleet met een coupé, cabrio en Gran Coupé en samen met de X7 en de vernieuwde 7 Serie hebben we in het luxesegment nu het aantrekkelijkste en breedste aanbod. Verder zijn onze traditionele bestsellers, de 3 Serie en de 1 Serie, dit jaar geheel vernieuwd. Bij MINI zorgden net als vorig jaar met name de grotere modellen, de pas vernieuwde Clubman en de Countryman, voor een toename van de verkoop.”

Ook elektrische mobiliteit floreerde in de afgelopen elf maanden: de verkoop van de BMW i3 groeide met maar liefst 57 procent ten opzichte van geheel 2018, mede dankzij de aantrekkelijke en fiscaal zeer gunstige BMW i3s RoadStyle Edition. Daarnaast begint de plug-in hybride definitief aan een come-back: het aantal registraties groeide met 43% ten opzichte van 2018.

“Onze nieuwe plug-in hybrides bieden een steeds grotere range en dus steeds meer emissievrije kilometers”, aldus Wurst. “Zeker in combinatie met eDrive Zones die BMW Group vanaf maart 2020 uitrolt zijn ze in staat om milieuwinst te boeken waar het ertoe doet, in de stad. Zodra dan de BMW PHEV een milieuzone binnenrijdt schakelt hij automatisch over naar de elektrische modus. Met elektrisch rijden en laden verzamel je ‘BMW Points’ die je kunt inwisselen tegen bijvoorbeeld laadtegoed. Alle moderne aandrijftechnologieën kunnen een CO2-besparing bieden en de klant kiest welke aandrijftechnologie het beste bij hem of haar past. Dit noemen wij de Power of Choice.”

Bij BMW Motorrad was al op 25 oktober het 2002-record van 2131 registraties verbroken en op 30 november stond de teller op 2271 registraties. Wurst: “De magische grens van 2300 komt daarmee wel heel dichtbij. En nog belangrijker: het tien jaar marktleiderschap is met deze cijfers zo goed als zeker. Geen ander land ter wereld heeft dit eerder weten klaar te spelen!”

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen