Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Koning Willem 1 College krijgt 'The Spirit of GS'.

BMW Group Nederland schenkt een BMW R 1250 GS aan het Koning Willem 1 College. Dit Regionale Opleidingscentrum in Den Bosch behoort al vele jaren tot de grootste motorfietstechniekopleidingen in Nederland. En "de GS" is met afstand de bestverkochte motorfiets van Nederland. Met deze moderne avonturenmachine is het onderwijs veel beter af te stemmen op de praktijk van nu.

R-serie
·
R 1250 GS
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

BMW Group Nederland schenkt een BMW R 1250 GS  aan het Koning Willem 1 College. Dit Regionale Opleidingscentrum in Den Bosch behoort al vele jaren tot de grootste motorfietstechniekopleidingen in Nederland. En "de GS" is met afstand de bestverkochte motorfiets van Nederland. Met deze moderne avonturenmachine is het onderwijs veel beter af te stemmen op de praktijk van nu.

Goed opgeleide technici zijn voor de BMW Group dealerorganisatie van levensbelang. Want uiteindelijk zijn het de mensen in de werkplaats die jaar in, jaar uit de belofte "BMW maakt rijden geweldig" waarmaken. Dat geldt voor autotechnici evenzeer als voor motorfietstechnici. Vandaar dat BMW Group Nederland meerdere initiatieven ondersteunt om de technische opleidingen goed aan te laten sluiten op de laatste stand der techniek. In dit kader schonk BMW Group Nederland eerder dit jaar al 39 high tech automobielmotoren aan de Regionale Opleidingscentra die autotechnische opleidingen aanbieden. 

Jurgen de Groot, Retail HR Manager bij BMW Group Nederland: "Met de donatie van de BMW R 1250 GS aan het Koning Willem 1 College wil BMW het niveau van de opleidingen voor motorfietstechnici gelijke tred laten houden met de opleiding van autotechnici. Dit college leidt momenteel maar liefst 55 jongeren op tot motorfietstechnicus, 25 tot eerste motorfietstechnicus en 6 tot technisch specialist - zonder uitzondering bijzonder gemotiveerde leerlingen met een grote passie voor motorrijden én techniek. Dat blijkt ook uit de reisafstand van huis naar school, de studenten komen van Amersfoort en Apeldoorn tot uit Vlissingen en Maastricht."

BMW Motorrad behoort al vele jaren tot de grootste spelers in de markt voor premium brands. Dat komt omdat BMW elke categorie motorrijder keuze biedt uit machines die tot in het detail zijn ontwikkeld en beproefd voor zijn of haar specifieke beleving van motorrijden. Zonder uitzondering met de kwaliteit en de betrouwbaarheid die je van BMW mag verwachten. Van Heritage, Roadster en Urban tot Sport, Tour en Adventure. Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad vervolgt: "De BMW R 1250 GS is ons paradepaard. Heel veel motorliefhebbers in Nederland kiezen voor deze avonturenmachine. Het is een motorfiets waarmee je net zo gemakkelijk een wereldreis maakt, als dagelijks op en neer naar je werk rijdt.

Altijd klaar voor het avontuur, dat bedoelen we met 'The Spirit of GS'. We ondersteunen het Koning Willem 1 College graag met deze GS, want hierin debuteerden talloze innovaties van BMW Motorrad. Het concept van een boxermotor met cardanaandrijving houdt al stand sinds 1923 en wordt steeds verder vervolmaakt. En met innovaties heeft BMW Motorrad in al die jaren veel bijgedragen aan veilig en milieuvriendelijk rijplezier, van het eerste motorfiets ABS ter wereld, de eerste geregelde katalysator tot de eerste elektrische maxi scooter. Onze betrokkenheid bij de opleiding van motorfietstechnici houdt niet op bij het schenken van een motorfiets. We stellen ook al het lesmateriaal van de BMW Group Training Academy ter beschikking en we bieden docenten en leerlingen toegang tot alle technische documentatie."

 

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24/25 April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024; with the World Premieres of the new MINI Aceman and the new BMW i4.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen