Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW Group duurzaamste autofabrikant ter wereld.

BMW Group heeft met een score van 80 uit 100 punten de eerste plaats behaald in de ‘autocategorie’ van de nieuwste Dow Jones Sustainability Indices World and Europe (DJSI) – de ranglijst die S&P Dow Jones Indices jaarlijks publiceert. BMW Group is daarmee het duurzaamste automotive bedrijf ter wereld en de enige autofabrikant die sinds de oprichting van de Dow Jones Sustainability Indices in de lijst staat en steeds tot de leiders behoort.

Corporate
·
Duurzaamheid
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~77,81 KB)
  
Photos(1x, ~9,88 MB)

BMW Group heeft met een score van 80 uit 100 punten de eerste plaats behaald in de ‘autocategorie’ van de nieuwste Dow Jones Sustainability Indices World and Europe (DJSI) – de ranglijst die S&P Dow Jones Indices jaarlijks publiceert. BMW Group is daarmee het duurzaamste automotive bedrijf ter wereld en de enige autofabrikant die sinds de oprichting van de Dow Jones Sustainability Indices in de lijst staat en steeds tot de leiders behoort.

Vooruitgang
In 2020 heeft S&P Dow Jones Indices in totaal 39 bedrijven uit de automotive industrie beoordeeld. De resultaten laten zien dat BMW Group op alle criteria vooruitgang heeft geboekt (Bestuur & Economisch, Milieu, Sociale dimensies).

“De strijd tegen klimaatverandering en de manier waarop we grondstoffen gebruiken, zijn bepalend voor de toekomst van onze samenleving – en ook voor die van BMW Group. Daarom stellen we duurzaamheid en efficiënt omgaan met grondstoffen centraal in de bedrijfsvoering van al onze afdelingen. We zien dit als een belangrijke bouwsteen voor het succesvol vormgeven van onze toekomst. Premium en duurzaamheid zijn voor ons namelijk onafscheidelijk”, zegt Oliver Zipse, Voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG.

Minder energieverbruik, minder uitstoot
Het huidige leiderschap van BMW Group in de autocategorie van de Dow Jones Sustainability Indices laat de voortdurende verbeteringen van BMW Group van de afgelopen jaren zien. Zo heeft BMW Group in haar gehele internationale productienetwerk het energieverbruik per geproduceerd voertuig met 40% teruggebracht vergeleken met 2006. De CO2 emissie nam in die periode met zo’n 70% af. Alle productielocaties halen hun elektriciteit uitsluitend uit hernieuwbare bronnen. BMW Group heeft ook de CO2 emissie van de nieuwe, in Europa verkochte modellen met zo’n 42% teruggebracht tussen 1995 en 2019. De hoge sociale en duurzaamheidsnormen die de Groep hanteert, zijn ook systematisch doorgevoerd in de gehele toeleveringsketen. BMW Group is hierdoor leidend op dit gebied.

Volgende stap: verregaande reductie
BMW Group neemt nu de volgende stap in de strijd tegen klimaatverandering en naar verantwoord grondstoffenbeheer. BMW Group heeft in juli haar nieuwe duurzaamheidsstrategie gepresenteerd en stelt zichzelf duidelijke doelen voor de reductie van de CO2-emissie tot 2030. Nieuw is dat deze doelen voor het eerst gelden voor de gehele cyclus van de voertuigen: van de toeleveringsketen via de productie tot het einde van het gebruik. Het doel is om de CO2-emissie per voertuig in totaal met minstens een derde te reduceren. Voor de meer dan 2,5 miljoen voertuigen die BMW Group in 2019 produceerde, komt dat neer op een afname van meer dan 40 miljoen ton CO2 emissie over de gehele levenscyclus van de voertuigen in 2030.

BMW Group streeft ernaar om de emissie van productie in de periode van 2019 tot 2030 met nog eens 80% te reduceren. De CO2 emissie is dan minder dan 10% van het niveau in 2006.

Vanaf 2021 klimaatneutrale productie
Vanaf 2020 gebruikt BMW Group alleen nog 100% groene energie en investeert het bovendien systematisch in het optimaliseren van de energie-efficiëntie. De resterende CO2 emissie van de productie wereldwijd wordt gecompenseerd met de juiste, hoogwaardige certificaten. Dit betekent dat de productie van BMW Group vanaf 2021 in alle fabrieken klimaatneutraal is.

Meer elektrische mobiliteit
Het doel is om de CO2 emissie van voertuigen van BMW Group per gereden kilometer in 2030 met 40% te hebben gereduceerd. Dit wordt bereikt met een grote uitbreiding van elektrische mobiliteit. Binnen tien jaar moeten in er totaal meer dan zeven miljoen geëlektrificeerde voertuigen van BMW Group op de weg zijn – zo’n twee derde daarvan met volledig elektrische aandrijving.

Duurzame toeleveranciers
Ook moet in 2030 de CO2 emissie van de toeleveringsketen per voertuig met 20% zijn afgenomen ten opzichte van het niveau van 2019. De CO2 voetafdruk van een toeleverancier wordt een beoordelingspunt bij het toekennen van nieuwe contracten. BMW Group is toonaangevend door als eerste autofabrikant concrete CO2 doelen voor de toeleveringsketen op te stellen.

BMW Group is vastbesloten om te voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs. Met deze nieuwe doelstellingen vaart het bedrijf een koers die aanzienlijk ambitieuzer is dan de ‘twee graden’-doelstelling.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE.

27 JULY 2022. Here you can see the world premiere of the MINI Concept ACEMAN.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen