Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

Nieuwe MINI app voor Nederlandse MINI rijders en fans.

Intuïtief te gebruiken en een volledig nieuw design • In Nederland maken bijna 12.000 MINI-rijders gebruik van de MINI Apps • Nieuwe diensten voor de elektrische MINI rijder in Nederland.

Technologie
·
Infotainment, Bedieningsconcepten
 

Press Contact.

Talisa Stewart
BMW Group

Tel: +31-70-4133-106

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~100,55 KB)
  
Photos(4x, 108,41 MB)

Met een geïntegreerde 4G-simkaart en de MINI Connected App biedt MINI klanten al sinds 2018 naadloze connectiviteit tussen hun smartphone en hun auto.  Vanaf nu is een nieuwe app-generatie beschikbaar voor MINI-rijders: de MINI App heeft een nieuw design en biedt een vereenvoudigde, intuïtieve gebruikservaring en nieuwe diensten die elektrische MINI-rijders ondersteunen. Sinds de lancering van de nieuwe MINI App in juli van dit jaar maken al 2.000 Nederlanders maandelijks gebruik van de app.

Naadloze integratie in het dagelijkse leven dankzij de MINI App
“Met de nieuwe MINI App zetten we de volgende stap in de uitbreiding van de digitale gebruikservaring van de MINI-rijder. We voldoen daarmee aan de behoefte van klanten aan digitale diensten en functies”, vertelt Peter Henrich, Senior Vice President BMW Group Connected Company Customer. “Met de My BMW App en de MINI App integreren we onze auto’s naadloos in de digitale levensstijl van onze klanten. Beide apps bieden veel nuttige informatie voor zowel het dagelijkse gebruik van de auto als voor de persoonlijke interactie met ons als merk. We werken er voortdurend aan om dat verder uit te breiden.”

Stephan Durach, Senior Vice President BMW Group Connected Company Development, Technical Operations, voegt daaraan toe: “De My BMW App en de MINI App zijn de nieuwe norm voor gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en betrouwbaarheid. Feedback van gebruikers en informatie over het gedrag van de gebruikers van de vorige generatie van de apps waren essentieel tijdens het ontwikkelingsproces van de nieuwe generatie. Beide apps hebben populaire en veelgebruikte functies en het nieuwe platform stelt ons in staat om steeds nieuwe functies toe te voegen, al naar gelang de behoeften van onze klanten.”


Belangrijkste features in de nieuwe MINI App

  • Directe toegang tot status en functies van de auto. De MINI App is de nieuwe, universele interface tussen de auto en de klant. De app geeft informatie weer over de status van de auto en biedt – afhankelijk van de aanwezige opties – toegang tot remote services zoals de auto lokaliseren en op afstand de portieren ver- en ontgrendelen.

  • Handige navigatiefuncties. Bestemmingen zijn eenvoudig te vinden met de geïntegreerde zoekfunctie en kunnen direct via de app naar het navigatiesysteem van de auto worden verzonden. Het is ook mogelijk om bestemmingen vanuit andere (navigatie)apps op de smartphone te versturen naar het navigatiesysteem in de MINI van de klant. De kaart toont niet alleen de actuele verkeerssituatie, tankstations en laadpunten, maar ook parkeermogelijkheden in de buurt van de gekozen bestemming.

  • Slimme diensten voor de elektrische MINI-rijder. De app biedt nieuwe diensten voor de MINI Countryman Plug-in Hybride en de volledig elektrische MINI Cooper SE, zoals een beter overzicht van de elektrische actieradius, de laadstatus en de laadhistorie van de auto. Door de Laad- en Klimaattimer te gebruiken, kunnen klanten het laadproces optimaliseren door specifieke tijdvakken en vertrektijden aan te geven. Bovendien kan de berijder het interieur van de MINI al vóór vertrek op de gewenste temperatuur brengen (klimatiseren, voorverwarmen in de winter en koelen in de zomer) om het comfort te verhogen.

  • De kortste weg naar MINI Aftersales. De MINI App legt desgewenst direct contact met een MINI Service Partner. Klanten kunnen via de MINI App ook zien welk onderhoud hun MINI nodig heeft. Indien nodig kan de klant via de MINI App direct een afspraak maken. In geval van problemen met de auto is de MINI Pechhulp ook te bereiken via de MINI App. Als de berijder daarvoor toestemming heeft gegeven, kunnen de medewerkers van de hulpdienst zien waar de auto staat en wat het eventuele probleem is, zodat ze over-the-air kunnen adviseren en informeren. Ook de MINI Online Shop is met de app toegankelijk.

De nieuwe generatie van de MINI App is kosteloos te downloaden van de Google Play Store en de Apple App Store. De nieuwe generatie van de MINI App is nu naast Nederland in dertig landen in Europa en in Korea beschikbaar, vanaf medio 2021 zelfs in meer dan veertig landen en in 23 talen.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE.

27 JULY 2022. Here you can see the world premiere of the MINI Concept ACEMAN.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen