Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Nederland · Article.

BMW en MINI dealers maken duurzaamheid tastbaar voor de klant.

Ondertekening Dealer Duurzaamheidsconvenant +++ Elke BMW en MINI vestiging committeert zich aan zes duurzaamheidsdoelen +++ Overeenkomst tussen de dealers onderling +++ Middel om duurzaamheid voor klanten in de showroom geloofwaardig en tastbaar te maken.

Corporate
·
Corporate Events
 

Press Contact.

Andrew Mason
BMW Group

Tel: +31-70-4133-338

send an e-mail

Author.

Andrew Mason
BMW Group

Op donderdagavond 7 oktober 2021 kwam de directie van de gehele dealerorganisatie van BMW en MINI bijeen in BMW Welt in München om het zogeheten Dealer Duurzaamheidsconvenant te ondertekenen. Dit convenant dient enerzijds als een verlengstuk van de duurzaamheidsstrategie van BMW Group, anderzijds als middel om duurzaamheid voor klanten in de showroom geloofwaardig en tastbaar te maken.

De dealerorganisatie van BMW Group Nederland bestaat uit 12 dealergroepen die samen 52 vestigingen verspreid door Nederland hebben. Door de ondertekening committeert elke BMW en MINI vestiging zich aan zes duurzaamheidsdoelen:

  • Erkend Duurzaam Plus gecertificeerd per 2021;
  • Gebruik van uitsluitend 100% groene stroom en minimaal CO2 gecompenseerd gas per 2021;
  • Elke nieuwe, elektrische BMW of MINI is volledig opgeladen met 100% groene stroom bij aflevering aan de klant (indien de capaciteit dit toelaat);
  • Het proactief informeren van de klant en relaties over de duurzame prestaties van
    BMW Group en de eigen organisatie;
  • Het aanbieden van elektrisch vervangend vervoer;
  • Het jaarlijks deelnemen of opzetten van een maatschappelijk verantwoord initiatief.


Per jaar wordt de duurzame ontwikkeling van alle vestigingen op basis van de gezamenlijke ambities geëvalueerd en waar mogelijk naar een hoger niveau gebracht.

Het eerste Dealer Duurzaamheidsconvenant wereldwijd.

Wat dit Duurzaamheidsconvenant extra bijzonder maakt, is dat het wordt ondertekend als een overeenkomst tussen de dealers onderling – BMW Group en BMW Group Nederland staan hier dan ook buiten. Nederland is bovendien de eerste markt, waarbij de dealers onderling dergelijke afspraken maken.

Gezien de bijzondere situatie waren ook Pieter Nota (Lid van de Raad van Bestuur van BMW AG voor Customer, Brands, Sales), Jean-Philippe Parain (Senior Vice President Sales Region Europe) en Stefanie Wurst (CEO BMW Group Nederland) bij de ondertekening in München aanwezig. “Ik respecteer onze dealers enorm”, zegt Stefanie Wurst. “Zij zijn ondernemers, nemen risico's en leveren een bijdrage aan de samenleving. Ze nemen duurzaamheid heel serieus en begrijpen het belang van de duurzaamheidsstrategie van BMW Group. Met de ondertekening van de Dealer Duurzaamheidsconvenant, kunnen wij samen met hen onze strategische koers naar duurzame mobiliteit in de toekomst voortzetten. Dit is bovendien een eerste stap, wat volgt zijn diverse duurzaamheidstrainingen die de verkopers helpen dit belangrijke thema aan de klant uit te leggen.”

Duurzaamheidsstrategie BMW Group.
Met de nieuwe duurzaamheidsstrategie (aangekondigd halverwege 2020) stelt BMW Group zichzelf duidelijke doelen voor CO2-reductie tot 2030. Deze doelen strekken zich uit over de gehele levenscyclus: van de toeleveringsketen via de productie tot het einde van de gebruiksfase. Het doel is 50% reductie van wereldwijde CO2-emissie gedurende de gebruiksfase in 2030 en meer dan 40% reductie van CO2-emissie gedurende de gehele levenscyclus. Als onderdeel van deze allesomvattende benadering van duurzaamheid streeft BMW Group er tevens naar om het aandeel van gerecyclede materialen in haar auto’s aanzienlijk te verhogen. Gemiddeld bestaan auto’s nu voor circa 30 procent uit gerecyclede en herbruikbare materialen. Met de ‘Secondary First’ benadering wil BMW Group dit aandeel vergroten tot 50 procent.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Inloggen
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

De CO2 efficiency specificaties zijn vastgesteld op basis van de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening 2017/1151. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en energieverbruik volgens de NEDC cyclus voor de classificatie. Aanvullende informatie met betrekking tot het officiële brandstofverbruik en de specifieke CO2 uitstoot van nieuwe personenvoertuigen kan verkregen worden uit het “Brandstofverbruiksboekje van de RDW”, dat digitaal verkrijgbaar is via de link.

Add your filter tags.

Persbericht
Persmap
Toespraak
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Inloggen